שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

תנובה: מוצרי חלב יתייקרו ב-2.2%

יועלו מחירי גבינות מלוחות וצהובות, מעדני חלב ומשקאות חלב • הסיבה להתייקרות: עלייה בתשלום לרפתנים

גבינות במעדניה // צילום: יהושע יוסף ,
גבינות במעדניה // צילום: יהושע יוסף

מוצרי החלב מתייקרים: חברת תנובה הודיעה היום (א') כי בעקבות עליית מחיר החלב הגולמי היא תייקר גבינות, משקאות ומעדנים ב-2.2% בממוצע.

מחיר החלב הגולמי (מחיר המטרה) עלה ב-10.7% בין ינואר 2017 ליולי 2018. מדובר במחיר שתנובה מחויבת לשלם לרפתנים על פי חוק. בתנובה מציינים כי החלב הגולמי הוא הרכיב המרכזי בעלות ייצור מוצרי החלב, ומהווה כ-50% מעלות הייצור. עליית המחיר הביאה לגידול  של כ-6% בעלויות הייצור של תנובה. במונחים כספיים מדובר בעלייה של 160 מיליון שקל בעלויות הייצור של תנובה מתחילת השנה. עד סוף השנה תגיע תוספת זו ל-200 מיליון שקל.

תנובה מציינת כי המוצרים שיתייקרו יהיו גבינות מלוחות, גבינות צהובות במדף, גבינות מיוחדות, מעדני חלב, משקאות חלב וחלק מהיוגורטים. תנובה נמנעה מלייקר את מחיר הקוטג' שהיה הסמל למחאה החברתית. מתנובה נמסר כי תנובה החליטה לפני מספר שנים, שהקוטג' יהיה בפיקוח עצמי ויתנהל בדומה למוצרים מפוקחים. על כן, מחירו לא יעלה, על אף היותו מוצר לא מפוקח.

בניגוד לתנובה, טרה החליטה לא לשלם לרפתנים את המחיר החדש של החלב הגולמי, שטראוס הצטרפה לתנובה והודיעה לרפתנים כי תשלם להם את מלוא המחיר החדש שקבעה ועדת היישום.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

מחיר החלב הגולמי, אותו מחיר שמשלמות היצרניות תנובה, שטראוס וטרה לרפתנים עבור כל ליטר חלב, מפוקח על ידי הממשלה. הממשלה מפרסמת בכל רבעון מה הוא המחיר שאותו המחלבות מחויבות לשלם לפי החוק. במקביל, בישראל יש רשימה של מוצרי חלב שבפיקוח הממשלה וגם לגביהם, הממשלה קובעת באיזה מחיר המחלבות ימכרו את המוצרים לקמעונאים ובאילו מחירים יימכרו לצרכן. קביעת מחיר מוצרי החלב שבפיקוח, נעשה על ידי ועדה מקצועית ממשלתית, "ועדת המחירים", שממליצה לשר החקלאות ולשר האוצר על המחיר והשרים נדרשים לחתום על צו מתאים.

במרץ האחרון החליטה ועדת המחירים לייקר את מוצרי החלב שבפיקוח בשיעור של 3.4%. בעוד ששר החקלאות חתם על הצו הנדרש, שר האוצר עדיין מסרב. החלטת הוועדה הסתמכה על עלייה של 12 אגורות במחיר החלב הגולמי. אלא שמאז, המחיר המשיך לעלות ב- 8.23 אגורות נוספות.

מחלבת טרה עתרה לבג"ץ בבקשה שיורה על כך שמחיר החלב הגולמי לרפתנים לא יעלה עד אשר השר כחלון יחתום על עליית מחיר מוצרי החלב שבפיקוח. בהתאם לכך, טרה אף הודיעה לאחרונה לרפתנים כי אין בכוונתה לשלם להם את המחיר המעודכן. הדיון בבג"ץ ייערך בעוד כחודש.

מתנובה נמסר כי "תנובה תמשיך לפעול באחריות ולקיים את מחויבותה לצרכן, לחקלאים ולמשק הישראלי, תמשיך לספק מגוון מוצרים באיכות גבוהה ומצפה שהממשלה תפעל על פי דין ובאחריות כלפי התעשייה והחקלאות המקומית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר