X

חלב לרגישים ללקטוז? מחקר חדש מרים לחלב הגמלים

בחלב גמלים יש יותר חלבון, פחות שומן, ופחות לקטוז מבחלב פרות

אולי זה החלב בשבילכם? חלב גמלים. צילום: Alexey_Arz, שאטרסטוק.

מחקר חדש מאוניברסיטת אדית' קוואן באוסטרליה מצא שלחלב גמלים יש יתרונות בריאותיים בהשוואה לחלב פרות, כולל רמות גבוהות יותר של פפטידים ביואקטיביים וחלבונים בריאים [https://www.eurekalert.org/news-releases/1071393]. המחקר גילה שחלב גמלים מכיל תרכובות עם תכונות אנטימיקרוביאליות ואנטי-יתר לחץ דם, מה שהופך אותו לאלטרנטיבה מבטיחה לחלב פרות.

בחלב גמלים אין את האלרגן β-lactoglobulin, אחד האלגרנים העיקריים בחלב פרות, תכונה שהופכת אותו לאלטרנטיבה טובה לאנשים עם אלרגיה לחלב פרות. עם תכולת לקטוז נמוכה יותר - בין 3.5% ל-4.5% בהשוואה ל-4.6% בחלב פרה - חלב גמלים גם מתאים יותר לאנשים עם רגישות ללקטוז.

מבחינת תכולת הרכיבים התזונתיים, חלב גמלים מורכב מ-87% עד 90% מים, עם תכולת חלבון שנעה בין 2.15% ל-4.90%, תכולת שומן בין 1.2% ל-4.5%, ותכולת לקטוז בין 3.5% ל-4.5%. לעומת זאת, חלב פרה מכיל בדרך כלל 85% עד 87% מים, עם 3.8% עד 5.5% שומן, 2.9% עד 3.5% חלבון, ו-4.6% לקטוז.

חלב פרות מספק 81% מצריכת החלב העולמית, בעוד שחלב גמלים מדורג במקום החמישי, ומהווה רק 0.4% מהייצור העולמי. ייצור חלב גמלים מרוכז בעיקר באזורים צחיחים.

באוסטרליה, שם האקלים הצחיח למחצה מתאים לגמלים, ייצור חלב גמלים הולך וגדל אם כי הוא עדיין מוגבל בהשוואה למשקי פרות.

חלב גמלים עשוי להפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם ויש לו פוטנציאל לחזק את מערכת החיסון ולהפוך את הגוף לעמיד יותר למחלות. "חלב גמלים זוכה לתשומת לב עולמית. אזורים צחיחים או צחיחים למחצה יכולים להיות מאתגרים לגידול בקר מסורתי, אך מושלמים לגמלים", ציינה אחת החוקרות.

הממצאים הנוכחיים מצביעים על פוטנציאל לפיתוח מוצרי חלב "מועשרים בחומרים מזינים" מחלב גמלים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר