צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

פשוט להכנה וטעים: אוזני המן הום מייד

אוזני המן אפשר לרכוש כמעט בכל קונדיטוריה או סופר • אבל לפעמים כיף להכין אותן בבית ולהתענג על הטעמים שאוהבים • הנה כמה אופציות טובות ולא קשות להכנה

פורים בפתח, ועימו משלוחי מנות עתירי אוזני המן  מסוגננות. אוזני המן עשויות בצק פריך וחמאתי, כזה שמתפורר על הלשון בעדינות, ממולאות מילוי עשיר טעם ומרקם. כאלה אני אוהבת. אך גם אני, שידיי  מיומנות וסבלנותי רבה, מתעצלת לעיתים. הכנת הבצק  הפריך על כל שלביו ודקויותיו, ערבוב מילוי בעל טקסטורה מתאימה וטעם מענג - כל אלה דורשים זמן ונחישות.

לנוכח שפע הצנצנות, הקופסאות והמארזים הנחים על  מדפי המזווה במטבחי, החלטתי שאתמקד בהכנת הבצק. השראה למילוי תצמח ותפרח מתוך האריזות המרשרשות.

בחרתי בבצק חמאה קלאסי שטעמו מרמז על הטמון בחובו,  פעם קינמון ופעם תמרים, וגם ריבה מתוקה. מן הצנצנות ערבבתי ממרח שוקולד ילדותי עם קקאו, קינמון ודובדבני אמרנה ארומטיים ונהדרים, ממרח תמרים עם אגוזי פקאן טחונים שמעניקים למתיקות התמרים טעם אגוזי עמוק, ולטחינה הגולמית הפשוטה הוספתי חלב.

אוזני המן שוקולד, קינמון ודובדבני אמרנה

צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

החומרים (לכ-‭40‬ יחידות):

• 2 כוסות גדושות קמח

• 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

• 1 שקית (‭100‬ גרם) אבקת סוכר

• 1 ביצה טרופה

• 2 כפות קינמון טחון

• 2 כפות סירופ דובדבני אמרנה (הסירופ שבו נמצאים הדובדבנים בצנצנת)

למילוי:

• 1 כוס ממרח שוקולד שאוהבים

• 2 כפות אבקת קקאו מנופה

• ½ כוס פצפוצי שוקולד

• 20 דובדבני אמרנה חצויים

אופן ההכנה:

‭.1‬ מערבלים במערבל מזון עם וו גיטרה את הקמח, החמאה ואבקת הסוכר לתערובת פירורית.

‭.2‬ מוסיפים ביצה, קינמון וסירופ ומערבלים רק עד שנוצר בצק.

‭.3‬ משטחים את הבצק ועוטפים בניילון. מניחים במקרר  למשך כ-‭15‬ דקות.

‭.4‬ בינתיים, מערבבים את כל מרכיבי המילוי, למעט הדובדבנים, לעיסה אחידה.

‭.5‬ על משטח מקומח מרדדים את הבצק ליריעה דקה בעובי ½ ס"מ.

‭.6‬ קורצים עיגולים בקוטר ‭ 5-4‬ ס"מ.

‭.7‬ מניחים כפית מילוי במרכז כל עיגול, ומעליה נועצים  ½ דובדבן.

‭.8‬ מקפלים את עיגול הבצק למשולש ומהדקים היטב את הקצוות.

‭.9‬ מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

‭.10‬ אופים בחום של ‭ 180‬ מעלות במשך כ-‭10‬ דקות, או עד שמזהיב מכל הצדדים.

אם מעדיפים ללא דובדבנים, מוסיפים לבצק 1 כף ריבה חלקה במקום הסירופ ומשתמשים במילוי ללא הדובדבן.

 

אוזני המן חלבה, פיסטוק ושומשום

צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

החומרים (לכ-‭40‬ יחידות):

• 2 כוסות גדושות קמח

• 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

• 1 שקית (‭100‬ גרם) אבקת סוכר

• 1 ביצה טרופה

• 2 כפות שומשום לבן

• 2 כפות שומשום שחור (אפשר לבן במקום)

• 1 כף ריבה חלקה

למילוי:

• 150 גרם חלווה

• 2 כפות טחינה גולמית

• 4 כפות פיסטוקים קלופים

אופן ההכנה:

‭.1‬ מערבלים במערבל מזון עם וו גיטרה את הקמח, החמאה ואבקת הסוכר לתערובת פירורית.

‭.2‬ מוסיפים ביצה, שומשום וריבה ומערבלים רק עד שנוצר בצק.

‭.3‬ משטחים את הבצק ועוטפים בניילון.  מניחים במקרר למשך כ-‭15‬ דקות.

‭.4‬ בינתיים, טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי המילוי לעיסה חלקה.

‭.5‬ על משטח מקומח מרדדים את הבצק ליריעה דקה בעובי ½ ס"מ.

‭.6‬ קורצים עיגולים בקוטר ‭ 5-4‬ ס"מ.

‭.7‬ מניחים כפית מילוי במרכז כל עיגול.

‭.8‬ מקפלים את עיגול הבצק למשולש ומהדקים היטב את הקצוות.

‭.9‬ מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

‭.10‬ אופים בחום של ‭ 180‬מעלות במשך כ-‭10‬ דקות, או עד שמזהיב מכל הצדדים.

 

אוזני המן תמרים ופקאן

צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

החומרים (לכ-‭40‬ יחידות):

• 2 כוסות גדושות קמח

• 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

• 1 שקית (‭100‬ גרם) אבקת סוכר

• 1 ביצה טרופה

• 1 כפית תמצית וניל/ אבקת וניל/ מחית וניל

• 1 כף מחית תמרים

למילוי:

• 1 כוס אגוזי פקאן טחונים

• 3 כפות גדושות מחית תמרים

אופן ההכנה:

‭.1‬ מערבלים במערבל מזון עם וו גיטרה את הקמח, החמאה ואבקת הסוכר לתערובת פירורית.

‭.2‬ מוסיפים ביצה, וניל ותמרים ומערבלים רק עד שנוצר בצק.

‭.3‬ משטחים את הבצק ועוטפים בניילון.  מניחים במקרר למשך כ-‭15‬ דקות.

‭.4‬ בינתיים, מערבבים פקאן ותמרים לעיסה אחידה.

‭.5‬ על משטח מקומח מרדדים את הבצק ליריעה דקה בעובי ½ ס"מ.

‭.6‬ קורצים עיגולים בקוטר ‭ 5-4‬ ס"מ.

‭.7‬ מניחים כפית מילוי במרכז כל עיגול.

‭.8‬ מקפלים את עיגול הבצק למשולש ומהדקים היטב את הקצוות.

‭.9‬ מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

‭.10‬ אופים בחום של ‭ 180‬ מעלות במשך  כ-‭10‬ דקות, או עד שמזהיב מכל הצדדים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...