צילום: גדעון מרקוביץ // סניף של AM:PM בתל אביב

היום: הממשלה צפויה לאשר את "חוק המרכולים"

מליאת הממשלה וועדת השרים צפויות לאשר את חוק המרכולים • במקרה ולא יהיו שינויים החוק יאושר במליאת הכנסת ברביעי

הממשלה צפויה לאשר היום את "חוק המרכולים" של יו"ר ש"ס, השר אריה דרעי, וכן את החוק שיוסיף את שמירת המסורת כאחד השיקולים לאסור את עבודות פיתוח הרכבת בשבת.

על מנת למנוע הגשת ערער, מה שעשוי לעכב את הליך החקיקה, יאשרו גם מליאת הממשלה וגם ועדת השרים את חוק המרכולים. יו"ר ישראל ביתנו, השר אביגדור ליברמן, יתנגד לחוק המרכולים.

במקרה שלא יהיו שינויים של הרגע האחרון, עד יום רביעי יאושרו שני החוקים במליאת הכנסת. 

כזכור, מדובר בחוקים שעליהם סיכם ראש הממשלה בנימין נתניהו עם ראשי המפלגות החרדיות לפני שבוע בעקבות התפטרותו של שר הבריאות יעקב ליצמן מהממשלה. 

אף שמדובר בחוקים שאותם דורשים הסיעות החרדיות, מדובר בשני חוקים הנחשבים במערכת הפוליטית לכאלה שלא פוגעים בסטטוס קוו ואין בהם אלמנטים של כפייה דתית. חוק המרכולים, המכונה גם חוק "הסטטוס קוו", קובע כי מצב פתיחת המרכולים בכל הארץ יישאר כפי שהוא כעת, ויגביל אפשרות לשנות זאת, ובכלל זה הם יישארו פתוחים בתל אביב כפי שקבע בג"ץ. 

חוק הרכבות מתקדם

חוק הרכבת, אשר יזם ח"כ משה גפני, שכבר אושר בוועדת השרים לחקיקה בשבוע שעבר וכעת יובא לאישור הממשלה על מנת למנוע הגשת ערער, קובע כי אחד השיקולים שיעמדו בפני שר העבודה והרווחה לאסור מתן היתרים לעבודה בשבת יהיה שמירה על מסורת ישראל. 

החוק לא קובע כי על השר להתחשב במסורת אלא רק מתיר לו להשתמש בשיקול זה אם ירצה בכך. כלל לא ברור אם החוק החדש יצמצם את חילולי השבת ברכבת, והדבר יישאר באחריות שר העבודה והרווחה על פי שיקול דעתו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...