צילום: מירי צחי // מפנים את הנגרייה בנתיב האבות ,
צילום: מירי צחי // מפנים את הנגרייה בנתיב האבות

הסתיים פינוי המבנה הראשון בנתיב האבות

המבנה המשמש כנגרייה נמצא מחוץ לשטח המוכרז של היישוב בגוש עציון • מדובר בפתיח לפינוי המלא של 17 בתים שיתרחש בחודש מרץ • ראש מועצת גוש עציון: "רגע מחפיר ועצוב מאוד - יש להתחיל צעד היסטורי של החלת ריבונות"

בימים האחרונים קראו תושבי נתיב האבות לציבור לבוא ולסייע במניעת פינוי הנגרייה שמהווה פתיח לפינוי שעליו הורה בג"ץ של 17 בתים ביישוב שנבנו חלקם או באופן מלא על קרקע מחוץ לשטח המוכרז של היישוב.

צילום: אפרת פורשר

בהתאם להנחיית הדרג המדיני החלו כוחות הביטחון בהריסת המבנה ב״נתיב האבות״. בפעילות משתתפים כוחות הביטחון במספר מעגלי אחריות ופועלים לפינוי המבנה תוך שמירה על הביטחון החוק והסדר.

 

"התגייסתם כדי להרביץ ליהודי?"

בחלק האחורי של מבנה הנגרייה מתבצרים כמה עשרות נערים ונערות - בין 30 ל-40. הכוחות מפנים אותם אחד אחרי השני. מדי פעם נשמעים קריאות "חייל, מפקד סרב פקודה". עשרות נערות נשארו בחוץ והכוחות מסרבים לתת להן להיכנס. מדי פעם מוציאים נערה בבכי. בצד נצפו מתחבקות בדמעות לוחמת מג"ב דתייה עם אחת המפונות.

פינוי האנשים מהמבנה // צילום: צחי מירי

"מה תספרו לנכדים שלכם. תתביישו. התגייסת כדי להרביץ ליהודי? זה חלק מארץ ישראל", צעק נער מגג המבנה שמיועד להריסה.

פינוי כל היישוב צפוי להתקיים בחודש מרץ. הנגרייה שנהרסת היום נבנתה בחלקה מחוץ לשטח המוכרז ובעליה כבר הרס חלק זה, אך בקשתו לבג"ץ לבטל את ההריסה של המבנה כולו נדחתה. בימים האחרונים בוחנים בפרקליטות המדינה פתרון לשישה מהבתים שרק בחלקם נמצאים מחוץ לשטח המוכרז של נתיב האבות ובין היתר נבדקת שם האפשרות לתת היתר בניה זמני לבתים אלה עד להסדרת התב"ע של הישוב.

הבדיקה מתבססת על דברים שכתבה הנשיאה נאור בפסק הדין האחרון שדחה את בקשת בעלי בתים אלה לאפשר להם להרוס רק את החלק בבית שנמצא מחוץ לשטח המוכרז. נאור ציינה אז כי אם היה למקום היתר בנייה זמני ייתכן והבקשה הייתה מתקבלת. כך או כך, אם יחליטו במשרד המשפטים ללכת על המהלך הזה הוא טעון אישור של בג"ץ.

 

נתיב האבות כולה תפונה בעוד מספר חודשים // צילום: אפרת פורשר

"אובדן השלטון - והרס החוק"

אלקנה ונטע, שני תלמידים בישיבה התיכונית בדימונה הגיעו במהלך הלילה לנתיב האבות בטרמפים, הם מספרים: אנחנו מתכננים להישאר כמה שצריך, התארגנו ואנחנו מוכנים, מספרים שעוד חברים שלהם הגיעו בהסעה מאורגנת מהישיבה. ביישוב התארגנו בלילה, והפכו רכב כדי לחסום את הכביש והוסיפו גדר תיל, למקום הגיעו נערים ונערות במהלך כל הלילה, והם ניגנו ושרו.

בעקבות הפינוי הצפוי הבוקר בנתיב האבות, אומר בתגובה ראש המועצה האזורית גוש עציון שלמה נאמן כי "עצוב מאוד שהגענו לרגע המחפיר הזה של אובדן שליטה ושלטון. אומרים לנו שזה הוא שלטון החוק ואנו אומרים שזהו אובדן השלטון והרס החוק".

"לא רק מבנה תמים יהרס הבוקר בנתיב האבות, גם חוק העם הריבון בארצו ייפגע תחת D-9 ההרס. לפני 70 שנה בדיוק הכירו אומות העולם בזכותנו להקים מדינת ישראל ובו ביום גוש עציון נכנס לקרב האחרון שלו - הקרב על ירושלים. הגיעה תורה של ממשלת ישראל להכיר בעובדת שלטון ישראל בכל חבלי הארץ ואין מתאים מגוש עציון שהולך בנתיב אבותיו להתחיל את הצד ההסטורי הזה של החלת הריבונות", ציין.

השתתפו בהכנת הידיעה: חנן גרינווד, לילך שובל

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...