כוחות צה"ל בשיתוף לוחמי מג״ב ואנשי המנהל האזרחי הרסו במהלך הלילה (רביעי) בכפר בית סוריק את ביתו של המחבל שביצע לפני כחודשיים את פיגוע הירי בהר אדר, בו נרצחו לוחם משמר הגבול, רב-סמל ראשון סולומון גברייה וושני המאבטחים האזרחיים יוסף עותמאן ואור אריש.
המחבל הוא נימר מחמוד אחמד ג'מל, בן 37, נשוי ואב לארבעה, שבעבר היה אלים כלפי אשתו שאף ברחה ממנו לירדן.
ב-26 בספטמבר, עם כניסת פועלים מיו"ש דרך המעבר לכיוון עמדת הבידוק בכניסה האחורית ליישוב הר אדר, עוד כשהיו בצד הפלשתיני, טרם ההגעה לעמדת הבידוק, העלה אחד מהם את חשדם של לוחמי מג"ב והמאבטחים הפועלים במקום, אשר פתחו בנוהל מעצר חשוד והורו לו לעצור.
בשלב הזה, ומשהבין שהוא חשוד, פתח המחבל את חולצתו, שלף אקדח ומטווח קצר ירה לעבר המאבטחים והלוחמים. לוחמת ולוחם מג"ב ורכז הביטחון שזיהו את האירוע, הגיבו במהירות ובנחישות, ירו לעברו ונטרלו אותו.
"לוחמי משמר הגבול והמאבטחים שפעלו באותה העת במשימת בידוק והכנסת הפועלים ליישוב מנעו בגופם את כניסתו של המחבל לשטח היישוב שבאותה העת היה שוקק חיים, עת הילדים יוצאים לבתי הספר והגנים ובכך מנעו אסון גדול", כך ציין מפקד הפלוגה רפ"ק משה דבוש שפיקד על האירוע בדקות הראשונות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו