השמינייה

שמונה יינות שיכולים להפוך את ערב הסדר לאפילו יותר טעים

בליל הסדר אנחנו מחויבים לשתות ארבע כוסות. אחת בקידוש, שנייה אחרי ארבע הקושיות, שלישית לאחר סיום ברכת המזון ורביעית לאחר פרק ה"הלל" שבהגדה. אפשר למזוג אליהן יינות סדרתיים, זה לא פסול או רע, אבל שתייה של ארבע כוסות היא לטעמי הזדמנות מעולה לגוון, להכיר יינות חדשים ולהיחשף ליקבים קצת פחות מוכרים, דוגמת אלה שברשימה הבאה: ארבע כוסות אדומות וארבע כוסות בהירות, שיכולות להפוך את הערב לקצת יותר טעים.

ויתקין, מסע ישראלי לבן 2015

לא פחות מחמישה זנים לבנים - רוסאן, ויונייה, קולומבר, גוורצטרמינר וגרנאש בלאן מכרמים בהרי יהודה, מאזור הכרמל ומהגליל העליון - מרכיבים את הבלנד המקסים הזה. יש לו ריחות רעננים של פירות לבנים, פרחים ומינרלים, המרקם שלו רך ומלטף, החמיצות חדה ונושכת איפה שצריך, והסיומת מרעננת במיוחד. כשר. המחיר: כ־75 שקלים. 

קסטל, La Vie Blanc du Castel 2015

קסטל מוכר בעיקר בזכות היינות הרציניים שלו וגם בזכות רוזה אחד שנעשה בכמויות ממש קטנות. השנה השיק היקב בפעם הראשונה בלנד לבן העשוי מענבי סוביניון בלאן, שרדונה וגוורצטרמינר. יש לו ריחות עשירים ורעננים של פרי לבן מתוק ועשב קצור, החמיצות בולטת מאוד על רקע טעמי הפרי המתונים והסיומת ארוכה ויבשה. כשר. המחיר: כ־90 שקלים. 

יתיר, רוזה, 2015 

ליין, שנעשה מענבי גרנאש וטמפרניו שגדלו בכרמים צעירים יחסית בדרום הר חברון, יש צבע כתום בהיר וריחות נקיים של פירות כתומים ולבנים, פרחים ומעט מינרלים. במפגש שלו עם החך מתגלה יין מוצק וחד, עם טעמי פרי מרעננים ומאוזנים, חמיצות טובה וסיומת יבשה. יין שמצליח לשלב בין כובד ראש להנאה טהורה. כשר. המחיר: כ־90 שקלים. 

גבעות, שנין בלאן 2015 

שנין בלאן הוא אחד הזנים הלבנים היותר מעניינים שגדלים כאן, בעיקר בגלל הפרשנויות הרבות שהוא מקבל, בהתאם לאזור שבו הוא גדל וליינן שעובד איתו. ליין, שנעשה מענבי דרום רמת הגולן, יש ריחות מאופקים של פירות לבנים ומינרלים, המבנה שלו עגלגל, הטעמים מאוזנים להפליא והסיומת מרירה, מלוחה ומרתקת. כשר. המחיר: כ־95 שקלים. 

כישור, כרם כישור, סירה 2013

ליין, שנעשה מענבי סירה מהגליל, יש ריחות מרוכזים ומורכבים של פרי אדום בשל, משולבים בריחות וניל, קינמון ועץ קלוי, מזכרות משהות בת 14 חודשים בחביות עץ. המרקם שלו מלוטש, המבנה עשיר ורך והסיומת רכה ומתובלת. יין מרשים שישתלב היטב בכל ארוחת חג מרשימה. כשר. המחיר: כ־90 שקלים. 

צרעה, הרי יהודה אדום 2014

היין נעשה ברובו מענבי קברנה סוביניון, עם תוספות קלות של סירה, פטי ורדו ומרלו שגדלו בהרי יהודה. יש לו ריחות עשירים של פירות אדומים, אדמה ותבלינים מתוקים, המרקם שלו מלוטש ורך, נוכחות החבית משולבת היטב בטעמי הפרי העשירים ובחמיצות הטובה והסיומת רכה ומהנה. כשר. המחיר: כ־110 שקלים.

צובה, מצודה 2012 

לאט אבל בטוח, תופס יקב צובה שבהרי ירושלים את מקומו ברשימת היקבים האיכותיים של האזור, בין השאר בזכות היין הזה. הוא נעשה מענבי קברנה סוביניון, מרלו וקברנה פרנק, התיישן שנתיים בחביות ומציע ריחות עשירים של פרי בשל ותבלינים, מבנה מוצק וטעמי פרי עסיסיים שנתמכים בחמיצות טובה. כשר. המחיר: כ־120 שקלים.

מיה לוצ'ה, רוסו 2014 

ענבי סירה, מרסלאן וקריניאן מהגליל העליון, מהרי יהודה ומרמת הגולן הפכו ביקב הקטן של היינן קובי ארביב ליין מהנה מאוד עם ריחות של פרי אדום בשל, אדמה ומעט ריחות חווה. המגע שלו עם החך מענג, הטעמים המרוכזים והעמוקים נתמכים בחמיצות נהדרת והסיומת עשירה ומתובלת. כשר. המחיר: כ־150 שקלים. 

yairgath@gmail.comטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר