פילה בקר בגריל בר 206 // צילום: רעות סהר // פילה בקר בגריל בר 206

האם מסעדת הבשר הזו עדיין מספקת את הסחורה?

גריל בר 206 הנוסטלגית שבפתח תקווה מגישה מנות חביבות • ההפתעה היתה דווקא בסלט // צילומים: רעות סהר

למי שרעב בפתח תקווה, יכולה להיות בעיה גדולה לבחור מקום להתיישב בו. ולא כי אין איפה, אלא כי יש שם אינפלציה של מקומות. אזור התעשייה, המכונה "רמת סיב" בפי המבוגרים ו"יכין סנטר" בפי הצעירים, הפך בשנים אחרונות למרכז הבילויים של פתח תקווה, והמקום היחיד בעיר בו מתקיימים חיי לילה שדומים מעט לאלו של תל אביב. 

אבל לא רק בלילה, בשנים האחרונות הלכו ונפתחו עשרות מסעדות, חלקם סניפים של רשתות מצליחות, שמתחרות על הקיבה ההייטקיסטית בעלת הכיסים המרופדים, וגם על זו של הצעירים שהיגרו מתל אביב, והיום כבר לא מתאמצים להגיע אליה בשביל כוס בירה. 

סיבוב קצר באזור יוביל לשתי מסקנות - הראשונה היא שכמות המסעדות עולה רק על זו של מגרשי החנייה, והשנייה היא שמדובר באזור מכוער להפליא, תעשייתי ומלוכלך. ואולי דווקא בגלל זה, כניסה לאחת המסעדות של האזור תרגיש כמו הקלה מיידית בכאב ראש. וכך בדיוק היה כאשר נכנסנו בשעת צהריים עמוסה לתוך מסעדת גריל בר 206, והשארנו בחוץ את כל הסמלים המקובלים של אזור תעשייה - רעש, פיח ואפרוריות מדכאת.

206 רוצה להיות בר ספורט ולקרוץ לאמריקה. היא מעוצבת כמו אולם כדורסל, כשבכניסה לוח תוצאות ענק ועל הרצפה מצוירים קווים של מגרש. עם תאי ישיבה האופייניים לדיינר, בר מסוגנן ושירות נמרץ, המסעדה מצליחה לעמוד ביעדים של עצמה.

המסעדה זכורה לכולם כמסעדת בשרים מיתולוגית מדינגוף 206, כאשר כל צפון תל אביב החסירה פעימה כשזו עברה לפני עשור למשכנה בשכונת צהלה, ואיתה חלף התור של שבת בצהריים. 

המקום ידוע במנת החומוס שלו, שמוגשת כבר 30 שנה, ואני שמחה לבשר שהיא היתה ונותרה מצוינת. בשביל לגוון החלטנו להזמין את מנת החומוס פטריות (25 ש"ח) שסבלה,כמו כל חומוס פטריות, ממעט יותר מדי נוזלים. החומוס עצמו הוא נהדר, סמיך ועשיר, וגם הפטריות כשלעצמן היו בסדר גמור, מתובלות בעדינות ונגיסות, אבל הנוזלים שהצטברו על החומוס מתבשיל הפטריות קצת קלקלו את החגיגה.


חומוס פטריות

מהראשונות ניסינו גם את הכרובית (25 ש"ח) שמגיעה טרנדית במיוחד, שלמה בצורתה ואפויה בתנור, ועם טאץ' מקורי של רוטב קיסר. הכרובית היתה שמחה להישאר בתנור עוד כמה דקות, אבל היא עדיין יצאה יפהפייה וחיננית. רוטב הקיסר היה עמוס באנשובי, ובשולחן התפתח דיון בעניין עד כמה הוא שידוך טוב לכרובית. מסקנה - יחי הקיסר ואת הטחינה שילחו אל הגרדום. 


כרובית ברוטב קיסר

מנה ראשונה של סלט עשבים (35 ש"ח) הפתיעה כמנה הטובה של הארוחה - ערימת עשבים טרייה במיוחד של כוסברה, פטרוזיליה, נענע ונבטים עם שקדים, צנוברים וחמוציות ברוטב ויניגרט עדין. לפעמים בארוחות מסוימות אני מוכנה ליפול לקלישאות, והסלט הזה הוא דוגמה מצוינת למנה שנעשה בה שימוש יתר בתפריטים, אבל כשהיא מוגשת כמו שצריך היא הצלחה. 


סלט עשבים

עיקר הארוחה הוא העיקריות, וב-206 מתמקדים כמובן בבשר. יש כמה אפשרויות לצמחונים, אבל הן לא מרובות והן נשענות בעיקר על תפריט הראשונות.

אנחנו הזמנו פילה בקר (95 ש"ח) של 220 גרם. לא היססו להחזיר אותו אל האש, לאחר שקיבלנו אותו מעט יותר מדי רייר לטעמנו. הפילה עצמו היה מעט תפל אבל קיבל טיפול טוב. אולי עדיף היה שלא להניח אותו על גבי פירה תפוחי אדמה (שהיה כשלעצמו מצוין), אלא להגישו בתוספת בצד, כי שילוב המרקמים והטעמים לא היה לטובה,  וגם היה ממש כדאי לוותר על רוטב יין אדום שכולו סירופ סוכר בצבע סגול. הבשר עונה על הדרישות והמנה, יחסית למחיר שלה, טובה.

הזמנו גם פילה דניס בגריל (95 ש"ח), שהגיע עם תוספת של שעועית ירוקה שהיתה שמחה להתבשל שתי דקות פחות, אבל היתה עליזה בכל מקרה ועם רוטב של שמן זית, פטרוזיליה ופלפל חריף, שהפך את פני המנה ממשעממת לנהדרת. הדג עצמו היה עשוי מצוין והיה עסיסי ויפה.


פילה דניס

חלקנו בשולחן גם מנת צלעות טלה (85 ש"ח), שמגיעות בגרסה דקיקה עם מעט שומן יחסית. בתפריט הובטחו גם בצלצלים אבל אלה לא הגיעו. הצלעות הונחו גם הן על גבי פירה תפוחי אדמה. שוב לא היה צורך בכך, ולצידן הרוטב המצוין של שמן הזית, הפטרוזיליה והפלפל החריף של הדניס. תזכורת לכך שאנחנו עדיין במסעדת גריל בר בפתח תקווה, ומותר לחזור על אלמנטים מוצלחים במספר מנות מהתפריט. אין ספק שאת הצלעות הכין מישהו ביד קשובה, וגם הבשר עצמו בלט יותר בטעמיו מהפילה והיה רך ועסיסי. 


צלעות טלה

כבר 30 שנה שב-206 מגישים את קרם הבוואריה המפורסם שלהם (27 ש"ח), ואנחנו הרגשנו נוסטלגיים באותו ערב וחיכינו מוכנים עם הכפיות. הקרם עצמו היה טעים אך צמיגי מדי, והיתה חסרה לו קצת יותר אווריריות, אבל האכזבה האמיתית הגיעה בצורת סירופ מהסוג שהוא רק בטעם שוקולד, ואין בו באמת שוקולד. הגיע הזמן לעדכן את הבוואריה שאנחנו כבר לא בשנות ה-80.


קרם בוואריה

206 הביאה לאזור עמוס המסעדות של פתח תקווה משב רוח גריל נעים. השירות מתאמץ ומתחשב, גם בשעות הצהריים העמוסות, והידיים במטבח בסך הכל יודעות מה הן עושות. בשביל חומוס וסלטים מצוינים, בטוח שווה לכם להגיע, ובתמורה למחיר לא תמצאו ארוחת בשר טובה מזאת באזור, אם רק תוכלו להתעלם מהאזור, כלומר מאיך שהוא נראה.  

גריל בר 206  | שחם 30 פתח תקווה | טלפון *8206 שלוחה 3

• נפתח לכם התיאבון? עוד המון פינוקים ומתכונים - עכשיו במדור האוכל! 

• עוד מסעדות שביקרנו בהן, ואולי שווה לכם גם - כאן!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...