פיצת קרם פרש וסלמון מעושן במעדנייה במרחביה // צילום: רעות סהר // פיצת קרם פרש וסלמון מעושן במעדנייה במרחביה

המעדנייה: הבראנצ' שאתם חייבים להכיר

המסעדה בקיבוץ מרחביה טומנת בחובה ארוחת שף מרהיבה בשלל טעמים מיוחדים ובמחיר הוגן

מתי לאחרונה אכלתם אוכל מרגש? טעמתם טעמים חדשים ומסעירים? כמה כבר אפשר להפתיע אותנו כשזה נוגע לאוכל? בעולם הדיגיטלי של היום, אנחנו מגיעים מוכנים לכל ארוחה. התפריט של כל מסעדה מופיע באינטרנט, אומרים לנו לאן כדאי ללכת ומה בדיוק כדאי לנו להזמין.

מנות דגל הן המרכיב שהופך כל ארוחה לצפויה מראש - אתם יודעים בשביל מה באתם, וגם ראיתם באינסטגרם איך זה נראה. כנראה שאתם לא הולכים להיות מופתעים, וכידוע, יתרון ההפתעה הוא החשוב ביותר.

אחת הדרכים שנשארו למסעדות להפתיע אותנו היא ארוחת טעימות. זאת אלטרנטיבה מעולה לאכלנים הרפתקניים, אלה שמחפשים לא רק לטעום הרבה, אלא גם להתרגש. המסעדות מצידן מפגינות יכולות, והשף יכול לתת דרור ליצירתיות שלו ולחרוג מהתפריט הרגיל. זה קצת כמו זוגיות בין הסועד לשף, צריך אמון הדדי, סבלנות, ולשמור על ראש פתוח. ובזוגיות כמו בזוגיות, אם זה מצליח, מביאים את ההורים. 

בית אבן ישן שהוסב למעדנייה ולמסעדה. המעדנייה במרחביה (צילום: רעות סהר)

אתם מחפשים להיות מופתעים? סעו לקיבוץ מרחביה שליד עפולה. שם, בבית אבן ישן, רחוק מכל הצלחות המבריקות של תל אביב, מגישים ארוחת בראנץ' שהיא ארוחת טעימות מהנהדרות בארץ. המקום נקרא המעדנייה, כי קודם כל הוא כזה. 

השף אייל גימשי מפעיל את קייטרינג המעדנייה כבר ארבע שנים ומתמחה בתפריטי בוטיק לחתונות ואירועים מיוחדים, אבל במקום הקטן שהוא מחזיק בקיבוץ, הוא מכין מיני מאכלים ומאפים, פסטות, קישים וסלטים, לקחת הביתה לקראת סוף השבוע. 

אבל אם חשקה נפשכם בארוחת בוקר או בראנץ' מיוחדים, לפני שאתם אורזים דברים הביתה -תתיישבו לאכול, ואם אתם כבר מתיישבים, לכו על ארוחת טעימות, כי חבל לפספס את כל הרעיונות של גימשי שמתורגמים למנות מקוריות בהגשה מוקפדת. 

התפריט במעדנייה משתנה מדי שישי והמנות כמעט אף פעם לא חוזרות על עצמן. המטבח פתוח לשמוע גם מה אתם לא אוהבים בצלחת שלכם (בשר, דגים או ביצים רכות למשל) ולהתקין את המנות בהתאם. 

בריוש צימוקים רך כענן וחמאת פרג, שכל מה שחסר בה - זה עוד פרג (צילום: רעות סהר)

הארוחה כוללת לחם ביתי, חמש מנות וקינוח, קפה ומיץ טבעי. ביום שאנחנו ביקרנו במקום, בדיוק קטפו פומליות מהעץ בקיבוץ ואנחנו זכינו למיץ פומליות משגע, סחוט טרי שזרם לשולחן במתינות במשך כל הארוחה. גם קפה נהדר בכוסות פריזאיות, לצד הסברים מפורטים על מהלך הארוחה מהמלצרית הנעימה. 

הלחם שהגיע היה בריוש צימוקים רך כענן, מלווה בריבה עשויה במקום וחמאת פרג נפלאה שהדבר היחיד שחסר בה היה עוד פרג. לשולחן הגיעה אז המנה הראשונה, שהיא נתח נדיב של גבינת ריקוטה מעושנת בשלולית דבש, פירורי פנקו וזיתים מסוכרים. מנה ראשונה מיוחדת בהגשה נפלאה. הגבינה המעושנת היתה רכה, ושילוב המרקמים עם הפנקו והזיתים היה לא פחות מנפלא. הטעמים המעושנים, שלא כל הסועדים בשולחן התחברו אליהם, היו המוטיב החוזר והופיעו לאורך כל הארוחה בווריאציות שונות. 

מיוחדת במינה. גבינת ריקוטה מעושנת בשלולית דבש, פירורי פנקו וזיתים מסוכרים (צילום: רעות סהר) 

למנה השנייה קיבלנו סלט ירוק מעלי טעם טריים, עם גבינת עיזים מעושנת, שומר, אפרסמון ופרוסות מלוואח. הסלט היה שילוב מבריק של מרכיבים ולווה בוויניגרט ביתי של יד מנוסה. המנה הבאה היתה סוג של פיצת קרם פרש עם סלמון מעושן ובצל סגול בפנכות מתכת מקסימות. זו היתה המנה החלשה בארוחה, מעט יבשושית, למרות הסלמון. גם בטעמים היה חסר משהו נוסף, למרות שגם בחוויה כזאת, עמוסת מרכיבים, אפשר לעיתים להתענג על טעמו הפשוט של דג מעושן.

סלט ירוק עם גבינת עיזים, שומר, אפרסמון ופרוסות מלוואח. שילוב מבריק של מרכיבים (צילום: רעות סהר)

אנחנו כבר לקראת הסוף, ולשולחן הגיעה מנה חורפית מקסימה של סלט פטריות, קרוטונים, קרם סלרי, רוטב יין מצומצם, לפת בחמאה ותפוזים, עלי מרווה ואספרגוס ים - חומר גלם נדיר וטעים במיוחד. זו היתה המנה המנצחת של הארוחה. שילובים מפתיעים של טעמים, מרקמים ומרכיבים יוצאי דופן שיוצרים מנה קלאסית, קצת ניו יורקית אפילו, מזכירה במעט את "Gramercy Tavern", אחת מהמסעדות הידועות במנהטן בה עבד אייל גימשי, ומשם אולי שאב את השראתו. 

 סלט פטריות, קרוטונים, קרם סלרי ולפת בחמאה ותפוזים. המנה המנצחת של הארוחה (צילום: רעות סהר)

המנה האחרונה היתה ביצת עין על ניוקי תפוחי אדמה, אפונה, קרם תרד וגבינת גאודה מגורדת. מנה מצוינת שראוי שהיתה יוצאת בתחילת הארוחה, כי בסופה היא כבר הרגישה מעט כבדה. 

חבל שלא יצאה בתחילת הארוחה. ביצת עין על ניוקי תפוחי אדמה (צילום: רעות סהר)

לסיום מתוק קיבלנו טארט טאטן עם תפוחים, גלידת וניל וקצפת. כבר היינו מלאים מאוד אבל גם הקערות האלה חוסלו בהינף כפית. 

חוסלה בהינף כפית. טארט טאטן עם קצפת (צילום: רעות סהר)

המעדנייה בקיבוץ מרחביה היא הפתעה. לא רק בגלל שקשה למצוא חוויה דומה בצפון, באזור עפולה ועמק יזרעאל, אלא שכל החוויה בה היא הפתעה אחר הפתעה של טעמים, מרכיבים והגשה מעניינת ויפה. גם אם היתה מוגשת בתל אביב, הארוחה הזאת היתה בולטת בייחודה, ובמיוחד היתה בולטת במחיר שלה. כל סועד משלם על התענוג הזה 99 שקלים בלבד. שמועות מספרות שבקרוב תיפתח המעדנייה לארוחות צהריים בימים רביעי וחמישי, אז יש עוד למה לצפות. רוצים בראנץ' ניו יורקי? אין צורך בוויזה, סעו לקיבוץ מרחביה. 

המעדנייה

פתוח בימי שישי בלבד בין השעות 9:00-15:00

054-663-4441

המון מתכונים ופינוקים - עכשיו במדור האוכל שלנו! 

עצרו הכל! מצאנו את הכריך הטוב בצפון

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...