מסיק מסקנות: 3 הצעות לחובבי הזיתים

עונת המסיק: פעילות עם הילדים, מתכון לעוגיות שוקולד עם שמן זית וזיתים חדשים על המדף

עונת המסיק מתחילה לה וזוהי הזדמנות נהדרת לעסוק בשמן זית, זיתים ומה שבניהם.

סבא חביב

"סבא חביב", בית הבד הגלילי בקיבוץ פרוד משנת 1913, הינו ממייסדי ענף הזית בגליל. סבא חביב ובהמשך – בניו ונכדיו, מגדלים עצי זית ומייצרים שמן זית משובח ומבחר מוצרים נלווים בהם: טחינה המיוצרת בעזרת אבני ריחיים, מבחר זיתים בכבישה טבעית, חלווה, דבש, זעתר וסבונים משמן זית. לקראת פסטיבל ימי ענף הזית ועונת המסיק מזמינים אתכם ב"סבא חביב" להשתתף במבחר פעילויות חווייתיות וסדנאות יצירתיות המתאימות לילדים ולמבוגרים.

הפעילות תתקיים במרכז המבקרים בתאריכים - 6-7/11/15 ; 13-14/11/15 ; 20-21/11/15;  27-28/11/15.

שעות פתיחה - 10:00-16:00  ** הפעילויות במקום יתקיימו גם במזג אויר גשום.

סבא חביב - בית בד בוטיק גלילי איכותי 04-6991888 ,  052-8061144, www.sabahabib.com

עוגיות שוקולד על בסיס שמן זית בקונדיטוריה הטבעונית SEEDS

אני נוגסת ביס רעבתני בעוגה המפתה בידי, לא עומדת בפניה. היא כהה ונראית כה עסיסית ונימוחה. ואכן היא לא רק מבטיחה, היא גם מקיימת. עוגייה מושחתת ונפלאה שכמותה. והיא עשויה שוקולד איכותי, קקאו מובחר ושמן זית כתית מעולה. כן! העוגייה הממכרת היא טבעונית לחלוטין ונמכרת בקונדיטוריה הטבעונית SEEDS.
מאחורי המאפים, העוגות והעוגיות עומד הקונדיטור והבעלים זיו סנדלר, שלמד את רזי המקצוע אצל הקונדיטור המוערך הנס ברטלה והתמחה במקומות שונים בארץ. לאחר שנים רבות שעסק בתחום, בחר סנדלר להקים עם זוגתו נטע את SEEDS, פטיסרי טבעוני ראשון בארץ, בו תמצאו מאפים מתוקים ומלוחים, קישים, עוגות ועוגיות, שכולם נעשים בקפידה, וכמובן עם תחליפים יצירתיים לשמנת, חלב, חמאה וביצים. כמו בכל המוצרים המוצעים בSEEDS, גם בקולקציה החדשה הכל נעשה בייצור עצמי, תוך שימוש בחומרי הגלם הטובים ביותר, ללא פירות משומרים וללא תערובות מסחריות.

www.veganseeds.co.il

עוגיית סבלה שוקולד, שמן זית ומלח גס

רשימת מרכיבים ל כ-15 יחידות:

100 שמן קוקוס מומס אך לא חם

150 גרם שמן זית

150 גרם סוכר

25 גרם מחית תפ"ע טבעית לא ממותקת רצוי קרה

5 גרם אבקת אפייה

200 גרם קמח לבן

40 גרם קקאו

10 גרם מלח גס

100 גרם שקולד

100 גרם קרם קוקוס

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם ראש גיטרה, נשים את הסוכר, השמנים, מחית התפוח עץ והקקאו. נערבל למשך כ-10 דק' על מהירות בינונוית, עד קבלת מרקם אוורירי ותפוח.

2. נוסיף את הקמח ואבקת האפייה, נערבל במהירות נמוכה עד שהקמח נטמע לחלוטין בתערובת. נוסיף את המלח גס ונערבל למשך הזמן הקצר ביותר כך שהמלח התפזר בתערובת אל לא יתמוסס.

3. נעביר את התערובת לשק זילוף עם פתח צר, בעזרת רינג קוטר 5-4 ס"מ נזלף שכבה דקה 30 עיגולים..

4. בתנור שחומם מראש, נאפה את העוגיות בחום 160 מעלות כ-15 דק'.

5. בזמן שהעוגיות נאפות נכין את המילוי: נרתיח את הקרם קוקוס, נשפוך אותו על השוקולד בקערה קטנה. נטרוף את השוקולד עד שיימס לחלוטין ונקבל גנאש מבריק ואחיד.

6. לאחר שהעוגיות מתקררות לחלוטין נהפוך חצי מן העוגיות ונזלף גנאש במרכז כל עוגייה, כשלוש רבעי הגודל של העוגיה. נכסה כל עוגייה עם גנאש בעוגייה ריקה. יש לשמור בכלי אטום.

זיתא – מבחר זיתים חדשים

זיתא, יצרנית ומשווקת שמן הזית, מרחיבה את מגוון מוצריה ושולחת ידה בהכנת זיתים נהדרים בשלל תיבולים וטעמים. מריר יותר או פחות, בשרני, טעם חזק או חלש, חריף או מתקתק.

סדרת המעדנייה של זיתא כוללת 3 טעמים מובחרים: 

זית פישולין: זית איכותי במיוחד, בעל מרירות וטעם מעודנים, אך ברורים וייחודיים, המשמש בעיקר להפקת שמן זית. הפישולין הוא בשרני ונגיס ובעל חמיצות מתונה. 

זית שחור מרינד מוצע בשני טעמים: חריף / עשבי תיבול - זית ירוק המטופל בצורה מיוחדת על מנת לקבל את צבעו החום כהה. בעל טעם ייחודי שיש המתארים אותו כ"אגוזי", מרקם נעים, חמיצות ומרירות מעודנים. מוכן לאכילה כבר בחודש נובמבר. 

הזיתים שבאריזה טובלים בשמן זית כתית מעולה של 'זיתא' – המוסיף גם הוא ניחוח וארומה נפלאים.

הזיתים של זיתא לא עוברים תהליך פסטור ולכן הטעם הייחודי,  העסיסיות והמרקם הקרנצ'י של הזיתים נשמרים באופן אופטימלי.  

את הסדרה ניתן למצוא במקררי רשתות השיווק, במחיר מומלץ לצרכן של 14.90 ₪ לאריזה של 215 גר'.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...