בשבילי עוגיות זה ריפוי בעיסוק, ההתעסקות מסיחה את דעתי מטרדות היום ומביאה אותי לגן עדן של קמח ועננים של סוכר.
יש לי חיבה מיוחדת לעוגיות אגודל, אולי זאת הצורה שלהן, אולי המרקם או הצבע, בטוח הטעם. אבל הן קטנות, חינניות ואם לוקחים עוגייה אחת - החטא בא בקטן.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- כף קפיצית היא הסוד הבדוק לעוגיות שוות ועגלגלות, אם אין לכם - השתמשו בשתי כפיות במקום.
- ליצירת הגומה הקטנה במרכז העוגיה, אפשר להשתמש בקצה ידית של כף עץ או, אם יש לכם כפיות מדידה אוניברסליות, בגב של חצי כפית.
- זה בסדר אם העוגיה נסדקת בשעה שיוצרים גומה בתוכה, היא עדין טעימה.
- המילוי עשוי מאבקת סוכר ומיץ לימון. את הצבע היפה למילוי, יוצר פטל אחד, רק פטל אחד. אם אתם לא מוציאים פטל, גם אוכמניה תעבוד.
עוגיות לימונדה ורודה
חומרים לבצק (כ-60 עוגיות):
- 1/2 2 כוסות קמח
- 1/2 כוס + 1/4 כוס אבקת סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 כוס (230 גרם) חמאה בטמפרטורת חדר
- 2 כפיות גרד קליפת לימון
- 2 כפות מיץ לימון
למילוי:
- 1 ורבע כוסות אבקת סוכר
- 2-3 כפות מיץ לימון
- 1 פטל שחור
אופן ההכנה:
- מרפדים שתי תבניות אפיה בנייר אפיה, מניחים בצד.
- בקערה בינונית מערבבים היטב את הקמח, חצי כוס אבקת סוכר וכפית מלח. מניחים בצד.
- בקערה גדולה שמים את החמאה ורבע כוס אבקת סוכר ובעזרת מיקסר ידני טורפים את השניים יחד היטב.
- מוסיפים גרידת קליפת לימון ו-2 כפות מיץ לימון, טורפים את כל החומרים במהירות בינונית למשך 3-4 דקות עד לקבלת עיסה בהירה ואוורירית.
- מוסיפים את תערובת הקמח וטורפים על מהירות בינונית נמוכה עד שמקבלים בצק רך מאוד ואחיד.
- בעזרת כף קפיצית, יוצרים ומגלגלים כדורים בגודל של אגוז מלך.
- מכניסים לפריזר להקפאה של 15 דקות או למקרר למשך חצי שעה. ככל שהעוגיה תהיה קרה יותר כך היא תשמור על צורתה המקורית.
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- מכניסים את התבנית לתנור למשך 10 דקות (כל פעם תבנית אחת).
- מוציאים את התבנית, בעזרת קצה של כף עץ, צרו בעדינות, גומחה קטנה במרכז העוגיה.
- מכניסים את תבנית העוגיות בחזרה לתנור לעוד 16-18 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לחלוטין.
- מכינים את המילוי: בקערה בינונית, מערבבים היטב כוס ורבע אבקת סוכר עם מיץ לימון, מוסיפים את הפטל ומועכים אותו לתוך הבלילה, מערבבים היטב.
- מפדרים את העוגיות באבקת סוכר.
- בעזרת כפית שמים מעט מהמילוי בתוך הגומחה, חוזרים על התהליך עם כל העוגיות. מניחים למילוי להתייצב למשך 10 דקות.