לעיתים אני נכנסת למטבח בשעת ערב מאוחרת, לאחר יום עבודה ארוך ואופה לעצמי עוגה לקפה של הבוקר. יש פעמים שאני מתכננת מראש, אך פעם בכמה זמן אני ניצבת מול מקרר מאובזר חלקית ונאלצת למצוא פתרונות יצירתיים. כך היה כשגיליתי שאין לי מספיק חמאה למתכון של עוגה בחושה וכי התותים היפים שקניתי אצל הירקן כבר איבדו מחיוניותם.
צנצנות הריבה שאני מקפידה דרך קבע לבשל ומיכל אחד תמים של שמנת מתוקה הצילו אותי ממפח נפש ויצרו מתכון קליל לעוגת תותים ושמנת – שילוב שתמיד בא טוב בחורף.
עוגת תותים ושמנת בחושה
מצרכים:
(ל-2 תבניות אינגליש קייק קצרות או תבנית עגולה בקוטר 22)
- 2 ביצים
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38 אחוז
- 2/3 כוס סוכר
- 1 כפית מחית וניל או אבקת וניל או תמצית וניל איכותית
- 1 וחצי כוסות קמח
- 2 כפיות שטוחות אבקת אפיה
- 4 כפות ריבת תות שדה
- 8 תותים חתוכים לקוביות קטנות
- אבקת סוכר לפידור
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הביצים, השמנת, הסוכר והווניל למשך כ-5 דקות עד שהתערובת תפוחה וקרמית.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים פנימה רק עד שנוצרת בלילה אחידה.
- בקערה מערבבים את קוביות התותים והריבה עד שהריבה עוטפת את התותים.
- מקפלים לבלילה כך שיתפזרו באופן אחיד יחסית.
- יוצקים לתבניות אינגליש משומנות או לתבנית עגולה.
- אופים בתנור, בחום בינוני 180 מעלות, במשך כ-25 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עטוף פירורים לחים.
- מצננים, מפדרים באבקת סוכר.