בלי סוכר וקמח: בראוניז שוקולד מושלמים ב-5 דקות

אין בהם טיפת קמח וגם לא סוכר לבן - אבל הם כל כך פאדג'יים שאם לא תספרו, אף אחד לא יידע • קורל אטיאס גואטה משתפת אותנו במתכון ששבר את הרשת

הבראוניז של קורל

קורל אטיאס גואטה, בת 30, היא בלוגרית אוכל, קונדיטורית ואימא, המשלבת בין אהבתה למטבח לבין חיי המשפחה והסטייל. בעמוד האינסטגרם שלה, המונה כ-88 אלף עוקבים, היא משתפת מתכונים קלים, עשירים ומשוחתים לצד אופציות בריאות ומאוזנות, המאפשרות לאנשים ליהנות מאוכל טעים בלי לוותר על אורח חיים מאוזן.

מלבד התשוקה שלה לאפייה ובישול, קורל חושפת בפני עוקביה הצצה כנה ואותנטית לחיי האמהות, המשפחה והיומיום שלה, כולל בילויים, טיפים למטבח, סטיילינג והשראה לחיים מלאים בטעם. התכנים שלה משדרים חום, נגישות ויצירתיות, והם הפכו אותה לדמות בולטת בתחום הקולינריה ברשתות החברתיות.

קיבלנו מקורל את אחד המתכונים הכי מוצלחים שלה לאחרונה - לבראוניז פאדג'יים ושוקולדים ואפילו די בריאים. 

בראוניז שוקולד ללא קמח וסוכר, צילום: קורל אטיאס גואטה

בראוניז שוקולד ללא גלוטן וללא סוכר לבן

מצרכים:

  • 180 גרם חמאת שקדים
  • 180 גרם מייפל טבעי
  • 2 ביצים L
  • כף וחצי (15 גרם) קקאו
  • מלח גס

אופן הכנה:

  1. בקערה מערבבים את כל המצרכים.
  2. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה (אפשר לשמן - לא חובה), מפזרים מלמעלה מלח גס.
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש על 160 מעלות למשך 20 דקות או עד שנועצים קיסם והוא יוצא עם פירורים לחים.

כמה הערות:

  • אני השתמשתי בתבנית קטנה, ממליצה גם לכם להשתמש בתבנית הכי קטנה שיש לכם מכיוון שאין כאן כמות בלילה גדולה.
  • לא לוותר על המלח גס.
  • אפשר לשמור בטמפרטורת החדר או במקרר - מה שאתם אוהבים.
  • במידה ורוצים אפשר להוסיף חצי כפית אבקת אפייה אבל זה ישנה את המרקם לפחות פאדג'י.
  • העוגה יוצאת נמוכה וזה בסדר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר