בשבוע הבא נשב כולנו יחד סביב שולחן החג עם האנשים האהובים עלינו, ועם מיטב המטעמים. דרך נפלאה להוסיף לאווירת החג הקסומה היא להכין עוגה שתוגש על שולחן החג או באחד מימי חול המועד. חגיגית, גדולה וטעימה, שלא משנה כמה אכלנו - תמיד יישאר לנו מקום לעוד ביס ממנה.
לעוד כתבות אוכל, מתכונים והמלצות הכנסו לעמוד האוכל שלנו
עוגת שוקולד לבן, אגוזי מלך וריבת חלב
עוגה חגיגית ולבנה המתאימה לרוח החג בצורה מושלמת. העוגה מורכבת משכבות אגוזים רכות, קציפת שוקולד לבן היוצרת הרמוניה נפלאה של טעמים ושכבת ריבת חלב.
לבצק אגוזים (תבנית בקוטר 26 ס"מ):
√ 7 חלבונים (250 גרם)
√ 1/4 1 כוסות סוכר (250 גרם)
√ 150 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
√ 50 גרם קמח תפו"א מנופה
√ 50 גרם קמח מצה דק
לקרם שוקולד לבן:
√ 2 מכלים שמנת מתוקה (1/2 ליטר)
√ 100 גרם שוקולד לבן שבור
√ 20 גרם אינסטנט פודינג וניל (כף גדושה)
לקישוט:
√ 150 גרם ריבת חלב
√ 30 גרם חלב (3 כפות)
בצק: מחממים תנור ל־160 מעלות. מקציפים חלבונים וסוכר במהירות גבוהה עד לקבלת קציפה יציבה ומבריקה. בקערה נפרדת מערבבים את האגוזים הקצוצים עם הקמחים. מקפלים בעזרת מרית את כל החומרים היבשים לקציפת החלבונים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לשקית זילוף עם פייה חלקה בקוטר 1 ס"מ ומזלפים בתבניות מרופדות בנייר אפייה 3 עיגולים בקוטר 26 ס"מ. אופים 15-18 דקות עד להזהבה קלה ומצננים.
קרם: מרתיחים מכל שמנת מתוקה ויוצקים לקערת השוקולד. ממתינים כדקה עד שיימס וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת תערובת חלקה. מניילנים ומקררים כ־4 שעות. מקציפים את התערובת שהתקררה עם יתרת השמנת והפודינג 2-3 דקות, עד לקבלת קציפה יציבה.
הרכבה: מניחים בתחתית התבנית עיגול בצק אגוזים ומעליו מורחים שכבה אחידה ודקה של קרם. מסדרים כך, בשכבות, את עיגולי הבצק הנותרים ומקפיאים כשעה.
מחממים את ריבת החלב והחלב לחום שפתיים. מערבבים לתערובת אחידה וחלקה ללא בועות אוויר. מוציאים את העוגה מהמקפיא, מחלצים מהתבנית ומקשטים בשכבת ריבת חלב דקה. אפשר גם לעטר בשוקולד לבן מגורד.
עוד בעמוד האוכל:הילה אלפרט מביאה מתכונים לליל הסדר, שמתבלים מסורת עם נגיעה אישיתמדריך התבלינים: הכל על ההבדלים באיכות ובמחירים וטיפים לקנייה ולאחסוןעשרה לארבע: לבן, אדום או ורוד? רשימת היינות המומלצים לליל הסדר

עוגת קוקוס ותפוזים. סירופ שנותן רכות // צילום: איתיאל ציון
עוגת קוקוס ותפוזים מסוכרים - פרווה
עוגת תפוזים שאמי נהגה להכין בחול המועד. היא הוסיפה צימוקים, אולם אני אוהב במיוחד את קליפות התפוזים המסוכרות. הוספתי גם סירופ שאותו מוסיפים קר מייד כשהעוגה יוצאת מהתנור - מעשיר את טעם העוגה והופך אותה לעסיסית וטובה יום־יומיים נוספים. הקמח שבו משתמשים הוא קמח תמי, קמח כשר לפסח שאינו מכיל גלוטן.
החומרים (לתבנית בבקה בקוטר 24 ס"מ):
√ 4 ביצים מידה L
√ כוס סוכר (240 גרם)
√ 2 כוסות קמח ללא גלוטן, כשר לפסח (280 גרם)
√ שקית אבקת אפייה
√ 1/4 1 כוסות מיץ תפוזים
√ כוס שמן קנולה
√ 2/3 כוס קוקוס טחון (70 גרם)
√ קליפה מגורדת מתפוז בינוני
√ 1/2 כוס קליפות תפוזים מסוכרות קצוצות
לסירופ:
√ כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
√ 3/4 כוס סוכר
לקישוט:
√ 2 כוסות שקדים מולבנים פרוסים קלויים (240 גרם)
מחממים תנור ל־170 מעלות. מרתיחים את המיץ והסוכר לסירופ, מעבירים לצנצנת ומקררים עד לשימוש. מקציפים ביצים וסוכר במיקסר במהירות גבוהה כ־10 דקות עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה. מנפים קמח ללא גלוטן ואבקת אפייה, מנמיכים את מהירות המיקסר ומשלבים בהדרגה ולסירוגין את מיץ התפוזים, השמן, הקוקוס, גרידת התפוז וקליפות התפוז המסוכרות - עד שהתערובת המתקבלת חלקה וללא גושים. מוזגים לתבנית משומנת ואופים 40-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מוציאים מהתנור, ממתינים עשר דקות, מחלצים מהתבנית בזהירות ומניחים על רשת. שופכים את הסירופ הקר על העוגה ומייד מפזרים את השקדים הפרוסים. שומרים בכלי אטום כחמישה ימים.