סלט עוף אסיאתי // צילום: לירון אלמוג // סלט עוף אסיאתי

עד העוף

מהעוף הצלוי בתנור אפשר להכין יופי של סלטים לארוחת החג

אכלתי יותר מדי. אני מתרווחת לאחור, שמחה בשמלתי הבהירה, החגיגית ונדיבת הגיזרה. ארוחת החג על כל נפלאותיה מסתיימת עבורי כבר עם המנה הראשונה. אולי אחרי המרק והסלטים, החלה והכבד הקצוץ. כשהמנה העיקרית מוגשת אל השולחן אני מביטה במבט עייף ושבע על קדירת הבקר המפוארת, על הירקות הצלויים המדיפים ניחוחות רוזמרין ותימין ועל העוף השלם הצלוי בהוד ובהדר ובשמן זית והמון תבלינים. יודעת שמחר אשמח לפגוש את הנבחרת במקרר, ארוזה היטב בקופסאות פלסטיק צבעוניות.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

אשמח במיוחד לקראת העוף הצלוי והקר, יודעת שתחשוק נפשי בארוחת צהריים קלילה. את חזה העוף אפריד בזהירות, אסיר את העור הפריך ואקצוץ סלט רענן ומלא כל טוב ירקות טריים ופריכים. ואם ארצה להשקיע ולהיטיב עם עצמי עד מאוד, אכין בתשומת לב ובתאווה גדולה את סלט העוף והעדשים של איילת חברתי. מתובל בשני רטבים נפלאים, מנוקד עדשים שחורות ובריאות והנה ארוחת פוסט חג כלבבי.

סלט עוף אסיאתי

החומרים (לכ־4 מנות):

• 2 חזות עוף צלויים

• 1 כוס אפונת גינה (אפשר קפואה)

• 1 כוס כרוב סגול קצוץ דק

• 1 כוס עשבי תיבול (בצל ירוק, נענע, כוסברה) קצוצים

• 2 מלפפונים חתוכים לקוביות קטנות

• חופן בוטנים קצוצים קלויים או מטוגנים 

• 4 כפות שומשום קלוי

• 2 כוסות עלים ירוקים (עלי תרד, חסה) חתוכים דק

לרוטב:

• 1/2 כוס טחינה גולמית

• מיץ מ־1 לימון

• 1 כף שמן שומשום

• 1 כף סויה

• 1 כף סילאן

• 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

• 1/3 כוס מים קרים

אופן ההכנה:

1. מבשלים את אפונת הגינה במי מלח רותחים במשך שתי דקות בלבד, כך שתשמור על פריכותה ועל צבעה הירוק. מצננים.

2. קוצצים את חזות העוף לקוביות קטנות ומניחים בקערה.

3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב. מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומתבלים בעדינות ברוטב לפי הצורך. מגישים מייד.

סלט עוף ועדשים שחורות

• באדיבות שף איילת לטוביץ', ביתא קפה

החומרים (לכ־4 מנות):

• 4 כוסות עדשים שחורות מבושלות 

• 4 נתחי פרגית צלויים

• 2 מלפפונים גדולים, חצויים לאורך ופרוסים

• 1/2 בצל סגול קטן פרוס

• 1/2 כוס עלי כוסברה

• 4 כוסות בייבי ארוגולה שטופה

לרוטב לימון כבוש:

• 1/2 כוס מיץ לימון

• 2 לימונים כבושים קטנים

• 1/4 כפית פלפל שאטה טחון

• 1/2 כוס שמן זית

• 1/2 כוס שמן קנולה

• מלח לפי הטעם

• פלפל לבן טחון לפי הטעם

לרוטב חרדל־גזר:

• 3 גזרים קלופים ופרוסים גס

• 1 כוס מיץ גזר טרי

• 1/2 שן שום כתושה

• קורט סוכר חום

• 3/4 כוס חרדל דיז'ון חלק

• 1/3 כוס דבש

• 3 כפות מיץ לימון

• מלח לפי הטעם

• פלפל לבן טחון לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מכינים רוטב חרדל־גזר: שמים את הגזר ומיץ הגזר בסיר קטן, מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך 15 דקות או עד שהגזרים מתרככים לגמרי והנוזל מצטמצם מעט. מצננים את הגזר בנוזל.

2. מוסיפים לסיר את השום הכתוש ואת הסוכר החום וטוחנים בעזרת מעבד מזון ידני למחית חלקה. בקערה נפרדת טורפים היטב את מיץ הלימון, החרדל והדבש. בעזרת בלנדר מוט מאחדים את שתי התערובות, מתבלים במלח ובפלפל.

3. מכינים רוטב לימון כבוש: שמים את כל המרכיבים בכד וטוחנים בעזרת מעבד מזון ידני לרוטב אחיד.

4. מרכיבים את הסלט: פורסים את הפרגית. מחממים במחבת כבדה מעט שמן זית ומקפיצים את הפרגית הפרוסה - לחימום ועד הזהבה קלה.

5. מערבבים בקערה את העדשים, המלפפונים, הבצל, הכוסברה, הארוגולה ונתחי הפרגית. מערבבים היטב את רוטב הלימון ומוסיפים ממנו לתערובת העדשים - לפי הטעם.

6. מעבירים לקערות הגשה ומטפטפים מעל מרוטב החרדל־גזר.

צילום וסטיילינג: לירון אלמוגmaya.darin.tlv@gmail.comטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...