כדורי בשר עם לפת | צילום: אסף קרלה

היא אולי נראית תמימה אבל היא תעשה פלאים לתבשילי הבשר שלכם

היא מתוקה וקצת חריפה, כמו כולנו, וכשמבשלים אותה יש לה טעם פשוט נהדר - במיוחד כשהיא בחברת טלה או בקר במתכונים האלה, למשל, הלפת משתלבת בדרך מעלפת

טעמה של הלפת מפליא לשלב בין מתיקות עדינה לחריפות קלה. כשמבשלים את הלפת, טעמה משתנה ומתמתן, וחריפותה מתאזנת - ממש כמו עם בני אדם. לעיתים אני פוגש אנשים שנראים לי קשוחים, סגורים, או אפילו קרים. הרושם הראשוני שלי מהם הוא של ניכור, חוסר סבלנות או אדישות, אבל עם הזמן למדתי שיש דרך להבין אותם מעבר למסכה החיצונית, ובאנשים שנראו לי בהתחלה הכי קשים וקרים מתגלה משהו משהו אחר, עדין, רגיש, אמיתי. למעשה, האנשים שהכי קרובים אלי היום הם אלה שההתחלה שלי איתם היתה הכי קשה.

כשאני פוגש מישהו שנראה לי כזה, אני לא תמיד מבין מה יש מאחוריו. האם זו פשוט אישיותו או שיש סיבות עמוקות יותר שגורמות לו להתנהגות הזו? הקשיחות הזאת יכולה ממש להרחיק, שכן היא נראית לי כדלת סגורה שלא בא לי בכלל לפתוח, אבל מאחוריה, פעמים רבות, יש סיפור שלא תמיד אנחנו רואים.
יש אנשים שעברו חוויות מכאיבות שגרמו להם לבנות חומות סביב עצמם כדי להגן עליהם. כל שיחה, כל אינטראקציה, הם עשויים לחוות כמו מבחן עבורם, ולכן הם בוחרים לשמור את הרגשות שלהם מאחורי קירות. לעיתים מדובר בתוצאה של פחד או של ציפייה לאכזבה שהופכים אותם לעמידים, אך לא בהכרח נגישים.

לפת, מתוחקה וקצת חריפה, צילום: אסף קרלה

ובכל זאת, עם הזמן אני מוצא את הדרך הנכונה להתחבר אליהם. למדתי שאם אני מראה להם הבנה או סבלנות, השכבות הללו מתחילות להתרכך. מדובר בתהליך שבו אותם אנשים מתחילים להרגיש נוח יותר לחשוף את החלקים הפגיעים, ממש כמו קרח שמתמוסס לאט־לאט בחום השמש.

לפעמים קשיחות היא רק תחליף לעדינות שלא יודעת איך להופיע, אבל בסופו של דבר, בדיוק כמו הלפת שבהתחלה היא קשה וחריפה, גם אנשים יכולים להיפתח, להתרכך ולהיות עדינים כשהם מרגישים בטוחים.

קוביות טלנ עם לפתות, צילום: אסף קרלה

קוביות טלה עם לפתות קטנות

המרכיבים:

  • 1.5 ק"ג קוביות טלה
  • 10 שיני שום קלופות
  • 1/2 כפית כורכום
  • מלח, פלפל שחור
  • 10 לפתות קטנות (פיצילפת) שטופות וחצויות
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • צרור פטרוזיליה קצוצה דק־דק

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את קוביות הטלה מכל הכיוונים.
  2. מוסיפים את השום, את התבלינים, את הסלרי ואת הלפתות.
  3. יוצקים מים עד לגובה הבשר, מכסים ומבשלים במשך שעתיים.
  4.  מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה דק ומגישים.
כדורי בשר עם תרד ולפתות, צילום: אסף קרלה

קציצות בקר עם לפתות קטנות ותרד

המריכיבים:

  • צרור לפתות קטנטנות מקולפות (כ־15)
  • 1 בצל קצוץ
  • צרור תרד טורקי
  • 5 שיני שום קצוצות
  • מלח גס, פלפל שחור
  • 1 לימון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כפית שטוחה כמון
  • 1 כוס מים

לכדורי הבשר:

  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • מלח, פלפל לבן
  • 1 כפית שטוחה ראס אל־חנות

אופן ההכנה:

  1. לשים היטב את כל מרכיבי הקציצות ומכדררים לכדורים קטנים.
  2. למחבת רחבה או לסיר יוצקים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה כ־5 דקות.
  3. שוטפים היטב את עלי התרד, מניחים בצד 7-6 עלים, ומהשאר מורידים את הגבעול, קוצצים דק ומניחים במחבת עם הבצל.
  4. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד כ־5 דקות.
  5. מעל התרד מסדרים את כדורי הבשר וביניהם מניחים את הלפתות.
  6. מפזרים מעל מלח גס ופלפל שחור.
  7. סוחטים מעל את הלימון ומוסיפים את התבלינים.
  8. מוסיפים למחבת מים עד למחצית גובה הקציצות ומביאים לרתיחה.
  9. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית שעה ורבע.
  10.  לפני ההגשה מפזרים מעל הקציצות את עלי התרד השלמים שהשארתם בצד, מכסים.
  11. מבשלים עוד כ־5 דקות עד לריכוך העלים ומגישים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר