חג גדול ללוגמים: 7 המלצות לא שגרתיות על ויסקישיפון יא נאס: פורים הוא הזמן המושלם להתסיס את זרעוני הדגן לכדי משקה אלכוהולי ולמקסם את המצווה "עד דלא ידע" • לכבוד משתה החג, קיבצנו עבורכם מגוון סוגי וויסקי שזוקקו על בסיס גרגירי שיפון, כמיטב המסורת האמריקניתרונן פרלמוטר16.03.2025
את זן הענבים הזה אתם אולי לא מכירים, אבל וואו איזה יין יוצא ממנונעים להכיר: אחד הזנים הפחות ידועים בישראל ובעולם הוא זן הבַּרְבֵּרָה המרתק • הייחוד: אפשר להפיק ממנו יינות קלילים וחומציים, אך גם יינות מרוכזים ועשירים יותר להשלמת החוויה • אז איפה תוכלו למצוא אותם?רונן פרלמוטר26.02.2025
ט"ו בשבט הגיע - זמן למשקאות: 6 ליקרים מומלצים משקדים טעמו הייחודי וסגולותיו התזונתיות של פרי השקד הפכו אותו גם לחומר גלם נחשק בתעשיית המשקאות האלכוהוליים • מהאמרטו המפורסם ועד ליקר שקדים - יש טעם לכל דורשרונן פרלמוטר12.02.2025
השנה יותר מתמיד: זה ביקור חובה לכל חובבי הייןתערוכת היין Sommelier 2025, שתיערך בתחילת פברואר, תוקדש לבעלי יקבים שגויסו למילואים במלחמה - ואין ראוי מכך • מדובר בהזדמנות לטעום יינות חדשים מהארץ ומהעולם ולהכיר עוד יקביםלחיי העם הזהרונן פרלמוטר02.02.2025
בירה בטעם קרמשניט? לונה פארק הבירות השנתיביקרנו בתערוכת הבירות השנתית HOPPY ומצאנו שם כמה בירות קראפט מסקרנות במיוחדרונן פרלמוטר19.01.2025
אפשר לחזור לבקר: היינן שנשאר לשמור על הבית ועל היקבבין שרידי הטילים והיישובים שנפגעו, גדלים ברמות נפתלי שבגליל העליון כרמי יין בשטח של יותר מ־1,200 דונם • למרות הפינוי ההמוני והפגיעות, איציק כהן נשאר בבית כל התקופה והוא משוכנע: "שנה-שנתיים והכל יחזור" • בינתיים המטיילים שבים לצפון, והמקומיים נהנים לארח אותם: "זה עושה אותנו מאושרים"רונן פרלמוטר13.01.2025
אנחנו יודעים בדיוק איך תיראה לגימת הנחמה שלנואין מי שיודע איך תיראה בפועל תמונת הניצחון במלחמה הנוכחית, אבל מה שבטוח הוא שברקע יופיעו החטופים שישובו מהשבי, האיום האיראני יוסר ואנחנו נרים כוסית "לחיים" של משקה חזק ומחמם, שיעשה לנו טוב מבפנים • נדמה כי הבחירה האינטואיטיבית שעונה על הקריטריונים הללו היא וויסקי איכותירונן פרלמוטר29.12.2024
יין של ברכה: היקב שצלח את השנה בזכות סיפורו יוצא הדופןעם פרוץ המלחמה נקראו עובדי יקב הר ברכה לשירות מילואים, כך שהיקב נקלע למחסור חמור בכוח אדם • נקודת האור היתה קבוצות המתנדבים שבאו לעזור בחקלאות – הן הנוער הישראלי והן קבוצות אוונגליסטים אמריקניםרונן פרלמוטר16.12.2024
בציר תחת אש: את הלגימה הזאת אי אפשר להפסיקבציר תחת אש ברקאנטי • המעבר צפונה של היקב המדובר עבר ללא בעיות - עד שפרצה המלחמה ושינתה הכלרונן פרלמוטר26.11.2024
המהפך של יקב תבור הולך להדהים את עולם היין המקומיאחרי מתיחת פנים, יינן חדש ומיתוג מחדש, מציג היקב את "ארטיזנל" - סדרת היינות הבוטיקים שלורונן פרלמוטר18.11.2024
ללגום לחייהם: כך הפך היין למחוות הנצחה לנופלים במלחמההשנה החולפת היתה רוויה בטראומות ובמראות קשים - אך גם סיפקה לנו לא מעט גיבורים וסיפורי הקרבה יוצאי דופן • לאורך השנה הוקמו בעולם היין פרויקטים שונים שעוסקים בהנצחת הנופלים והנרצחים • הנה סיפורם של שלושה מהםרונן פרלמוטר30.10.2024
איזה קאמבק נהדר: הטרנד החדש-ישן בעולם האלכוהולהטרנד החדש שמתפתח בסצנת המשקאות בעולם מקמבק את היין המתובל - ורמוט • מי שמובילים את המגמה הזו בישראל הם אייל דרורי ואלעד כץ, הבעלים של יקב עגור: "זו מהפכה של ממש שמתפשטת לכל העולם"רונן פרלמוטר17.10.2024
בואו נעשה אותה מתוקה באמת: יינות מתוקים לשולחן החגלפי המסורת, אם ראש השנה יהיה מתוק - כך יהיו כל חודשי השנה • לכן החלטנו להמליץ לחג על מגוון יינות איכותיים בעלי רמות שונות של מתיקות - כדי שתהיה לכולנו שנה טובה רונן פרלמוטר29.09.2024
בשביל יין טוב לא צריך לקרוע את הכיס: המומלצים שלנו לראש השנהיינות מקומיים, חדשים ומומלצים • לערב החג ובכלל • החל מ-35 שקלים ועד 100 שקלים בלבדרונן פרלמוטר24.09.2024
אופטימיות בבקבוק: למרות השנה הקשה תעשיית היין המקומית חיה ובועטתענף היין ספג לא מעט מהלומות השנה • אך זה לא מה שישבור את "אומת היין" המקומית שרק הולכת ומתעצמת רונן פרלמוטר24.09.2024
חזית הטעם הצפונית: היין הכמוס של הגליל העליוןממש מתחת לרדאר של חובבי יין רבים נמצא יקב כמיסה באזור התעשייה דלתון • את היקב הקים יהודה כמיסה, והוא מייצר כבר כ־800 אלף בקבוקים מדי בציר • "למרות הקשיים והמצב הביטחוני אנחנו ממשיכים בכל הכוח"רונן פרלמוטר16.09.2024
יקבים בקו האש: היינות מהגולן שחייבים לטעוםבימים כתיקונם, חודשי הקיץ מביאים איתם מבקרים רבים ליקבי הגולן • אלה, בעקבות המלחמה, נותרו השנה שוממים • "ממקום שוקק חיים וגדוש באנשים שבאים לשמוח, הפכנו ממש ל'שטח צבאי סגור'. אנשים מפחדים להגיע, ואני לא מאשים אותם", אומר יוסי סידון, יינן יקב הבוטיק "תל שיפון" שבקיבוץ אורטלרונן פרלמוטר29.08.2024
מתכננים אירוע? הכתבה שתסדר אתכם מבחינת האלכוהולבכל חתונה חייב להיות בר אלכוהול שיעזור לאורחים להיכנס לאווירה • אממה, לפעמים השדרוג הזה כבד על הכיס, כי מה לעשות - אלכוהול וטח אירותי - הוא עסק לא זול • יש לא מעט חלופות טובות שבאות בחשבון לערב הנכסף ויכולות לחסוך לכם אלפי שקליםרונן פרלמוטר18.08.2024
לגימה בניחוח איטלקי: מחוז היין המרתק שמשלב בין מודרניות למסורתלארץ המגף, הידועה בשלל טעמיה המשובחים, יש תעשיית יין מפוארת שהמודעות אליה בישראל נמוכה יחסית • בסיור בין הכרמים במחוז אברוצו, גילינו חקלאות ביו-דינמית, אורגנית וייחודית בעלת היסטוריה עתיקה ועם טעמים משובחיםרונן פרלמוטר31.07.2024
חובבי יין, שלא תפספסו: יינות מהאזור הזה כבר הפכו לטובים בעולםתעשיית היין האמריקנית עברה טלטלה לפני כמאה שנים, אז נאסרה מכירת אלכוהול בכל רחבי ארה"ב • מאז היא השתדרגה, סללה דרך וסגנון עצמאיים והפכה למובילה עולמיתרונן פרלמוטר11.07.2024