רונן פרלמוטר

הכתבות של רונן פרלמוטר

את זן הענבים הזה אתם אולי לא מכירים, אבל וואו איזה יין יוצא ממנו

נעים להכיר: אחד הזנים הפחות ידועים בישראל ובעולם הוא זן הבַּרְבֵּרָה המרתק • הייחוד: אפשר להפיק ממנו יינות קלילים וחומציים, אך גם יינות מרוכזים ועשירים יותר להשלמת החוויה • אז איפה תוכלו למצוא אותם?

אפשר לחזור לבקר: היינן שנשאר לשמור על הבית ועל היקב

בין שרידי הטילים והיישובים שנפגעו, גדלים ברמות נפתלי שבגליל העליון כרמי יין בשטח של יותר מ־1,200 דונם • למרות הפינוי ההמוני והפגיעות, איציק כהן נשאר בבית כל התקופה והוא משוכנע: "שנה-שנתיים והכל יחזור" • בינתיים המטיילים שבים לצפון, והמקומיים נהנים לארח אותם: "זה עושה אותנו מאושרים"

אנחנו יודעים בדיוק איך תיראה לגימת הנחמה שלנו

אין מי שיודע איך תיראה בפועל תמונת הניצחון במלחמה הנוכחית, אבל מה שבטוח הוא שברקע יופיעו החטופים שישובו מהשבי, האיום האיראני יוסר ואנחנו נרים כוסית "לחיים" של משקה חזק ומחמם, שיעשה לנו טוב מבפנים • נדמה כי הבחירה האינטואיטיבית שעונה על הקריטריונים הללו היא וויסקי איכותי

ללגום לחייהם: כך הפך היין למחוות הנצחה לנופלים במלחמה

השנה החולפת היתה רוויה בטראומות ובמראות קשים - אך גם סיפקה לנו לא מעט גיבורים וסיפורי הקרבה יוצאי דופן • לאורך השנה הוקמו בעולם היין פרויקטים שונים שעוסקים בהנצחת הנופלים והנרצחים • הנה סיפורם של שלושה מהם

יקבים בקו האש: היינות מהגולן שחייבים לטעום

בימים כתיקונם, חודשי הקיץ מביאים איתם מבקרים רבים ליקבי הגולן • אלה, בעקבות המלחמה, נותרו השנה שוממים • "ממקום שוקק חיים וגדוש באנשים שבאים לשמוח, הפכנו ממש ל'שטח צבאי סגור'. אנשים מפחדים להגיע, ואני לא מאשים אותם", אומר יוסי סידון, יינן יקב הבוטיק "תל שיפון" שבקיבוץ אורטל

מתכננים אירוע? הכתבה שתסדר אתכם מבחינת האלכוהול

בכל חתונה חייב להיות בר אלכוהול שיעזור לאורחים להיכנס לאווירה • אממה, לפעמים השדרוג הזה כבד על הכיס, כי מה לעשות - אלכוהול וטח אירותי - הוא עסק לא זול • יש לא מעט חלופות טובות שבאות בחשבון לערב הנכסף ויכולות לחסוך לכם אלפי שקלים

לגימה בניחוח איטלקי: מחוז היין המרתק שמשלב בין מודרניות למסורת

לארץ המגף, הידועה בשלל טעמיה המשובחים, יש תעשיית יין מפוארת שהמודעות אליה בישראל נמוכה יחסית • בסיור בין הכרמים במחוז אברוצו, גילינו חקלאות ביו-דינמית, אורגנית וייחודית בעלת היסטוריה עתיקה ועם טעמים משובחים