על הניסים ועל התוססים: ה-שמפניות להרים איתן בחגכנראה יהיה לכם קשה מאוד למצוא מישהו שלא אוהב את חג האורים שבא עלינו לטובה • בין נס פך השמן לשלל מטוגני החג, קבלו המלצות לכמה שמפניות שעושות כבוד לנרות ולרוח החג • החיים שלנו בבועה, גרסת חנוכהרונן פרלמוטר18.12.2025
מאופרה ווינפרי ועד מייקל ג'ורדן: כך הפכה הטקילה לטרנד החםעכשיו זה הזמן שלה: בעולם שבו מותגים מייצרים לא רק מוצרים, אלא גם ביקוש, הטקילה הופכת מכוהל פשוט למשקה-על יוקרתי עבור רבים וטובים • בקבוקים מעוצבים, יח"צ כבד וסלבס שאימצו אותה לחיקם - תעשיית הטקילה סופר-פרימיום פורחת בימים אלו ברמה שכולם פשוט לא יכולים להפסיק לדבר עליהרונן פרלמוטר14.12.2025
"אבקת קסמים": מה הופך את היין הזה לכל-כך מיוחד?בני משפחת הרוני, שמקורם בקהילת אנוסי משהד ובהמשך בהודו ובלונדון, חזרו לישראל בתחילת שנות ה־90 והקימו את יקב דלתון - היקב הראשון בגליל • שלושה עשורים אחרי הבציר הראשון, היקב ממשיך לפרוץ גבולות • "צפויות עוד הפתעות", הם מספרים, "העיניים שלנו נשואות כבר לחגיגות היובל, בעוד 20 שנה"רונן פרלמוטר02.12.2025
כבר לא "משקה של זקנים": הוויסקי שיחמם לכם את החורףהטמפרטורות ירדו במהלך הסופ"ש וזכינו למנה גדושה של חורף כהלכתו • בדיוק עכשיו, כשכולנו כמהים לשגרה פשוטה, יש מי שמוזגים כוס של וויסקי ומקווים שהגשמים לא ייעלמו • כמה מותגים חדשים של המשקה האהוב מגיעים למדפים, ומבטיחים לחמם אותנו לתקופה ארוכהרונן פרלמוטר16.11.2025
זה הסוד מאחורי הבירה הכי טעימה ומדויקת ששתינו בארץמהגולן לכוס: מבשלת "ווייט ראביט" התל־אביבית מבשלת היסטוריה - לראשונה בישראל נוצרה בירה בסגנון IPA, המבוססת על כשות מרמת הגולן • מאחורי היוזמה עומדים צוות מבשלה וחקלאי אחד, שהפכו חלום ניסיוני למבשלת בירה ישראלית"לא מעניין אותנו לייצר עוד בירה - אלא משהו ישראלי אמיתי"רונן פרלמוטר28.10.2025
דברים שלא ידעתם שאפשר לעשות עם אתרוגיםהאתרוג הוא לב ארבעת המינים, אבל מתברר שהוא גם כוכב קולינרי וריחני בפני עצמו • מהפרדסים המיוחסים של משפחת גורליק בכפר חב"ד - ועד לליקרים ולשנאפסים ייחודיים במזקקת הולנדר • וגם: מתכון לריבת אתרוגים וסגולות עתיקות ומתוקות במיוחד • מועדים לשמחהרונן פרלמוטר12.10.2025
עם עודף מ-90 שקלים: היינות הכשרים הכי טובים ומשתלמים לחגלהתחיל מבראשית: היינן הוותיק יותם שרון חוזר אל עמדת היינן הראשי ביקב בנימינה ומוביל מהלך של התחדשות והתחזקות מותגית • וגם - רגע לפני ראש השנה בחנו את מדפי היינות, וגילינו שבין כל המבצעים והמתנות אפשר למצוא יינות מצוינים במחירים צנועיםרונן פרלמוטר21.09.2025
לגמנו ומצאנו: 10 היינות הכי טובים לארוחת ראש השנהבראש השנה הקרב, כשעם שלם עוצר להתבונן לאחור ולהביט קדימה, המסר ברור: כולנו חלק מפסיפס אחד - ממש כמו יין מזנים שונים • לכבוד החג שבפתח, טעמנו עשרות יינות ממסך מכל רחבי הארץ - וזיקקנו את אלו שמבטיחים שנה טובהרונן פרלמוטר07.09.2025
מצאנו לכם את הטריק איך להרגיש בחופשה בלי לקרוע את הכיסהקייטנות כבר נגמרו, החופשה המשפחתית גם היא מאחורינו, וההורים נאלצים להזיע ממאמץ - זמן טוב לפנטז על איזה דרינק אסקפיסטי מרענן • אין כמו קוקטיילים קיציים נהדרים שיענו בדיוק על הצורך • קבלו שלל מתכונים מיוחדים בגרסאות ביתיות שישתלבו מעולה בדייט זוגי מרגיערונן פרלמוטר21.08.2025
"נוזל קסמים": פרויקט ההנצחה שהפך ליין משגעמיומנו של כורם: הסיפור האישי של עמיחי אריאל, בעל יקב "אריאל ביהודה" שאיבד את בתו הצעירה בפיגוע רצחני, הצליח להפוך את הכרם שלו למקום של זיכרון - לצד יין עטור פרסים • "יש בו ריחות ועולמות מופלאים"רונן פרלמוטר11.08.2025
שוברות שגרה: הבירות הישראליות שיקררו לכם את הקיץהחום המהביל בחוץ הוא בדיוק הזמן לעצור לרגע, לקחת נשימה וללגום בירה טובה • ארבע מבשלות קראפט ישראליות מציעות מרעננים חדשים לקיץ - טעמים, סגנונות וסיפורים קטנים שיקררו את הנפש וירגיעו בהמולהרונן פרלמוטר27.07.2025
לחיי עתיד ורוד: היינות הוורודים שיעשו לכם את הקיץלא רק בישראל: בשנים האחרונות חלה עלייה מרשימה בביקוש ליינות ורודים - וייתכן שזו תת־הקטגוריה הצומחת ביותר בעולם היין • קיבצנו עבורכם כמה יינות סמוקים ישראליים, רובם מיקבים פחות מוכרים, שמצד אחד הם רעננים ומרווים ומצד אחר ייחודיים בדרכם ובעלי מורכבותרונן פרלמוטר15.07.2025
האוסקר של היין הישראלי: 4 יינות "זהב" מקומיים שאתם חייבים להכירעשרות יקבים מקומיים, לצד יקבי ענק מסחריים ויקבי בוטיק זעירים, התחרו לאחרונה ב"אשכול הזהב" הוותיקה, שחגגה 23 שנים לקיומה • "התחרות צומחת ומתפתחת יחד עם ענף היין", מספר אבי בן עמי, מפיק האירוערונן פרלמוטר30.06.2025
הולכים טוב עם הגבינות: 8 יינות לבנים מומלצים לשולחן החגלא על הגבינות לבדן: מדובר במצווה מפורשת בחג השבועות לשתות יין ולשמוח, וזה בדיוק מה שכדאי לכולם לעשות בשבוע הבא • השנה בחרנו בריזלינג ללוות את החג - התוצאה: כמה יינות שווים במיוחדרונן פרלמוטר28.05.2025
תערוכת היין הכשר הגדולה והחשובה בעולם הגיעה לישראלתערוכת KFWE לשנת 2025 נחתה כאן בשבוע שעבר - ביקרנו, לגמנו וחזרנו עם לא מעט המלצות - צפורונן פרלמוטר25.05.2025
קר, זול, זמין ומרענן: טעמנו את הקוקטיילים שמחכים לכם על המדפיםקוקטיילים תוססים לכל דורש • מערק אשכולית אדומה, דרך דיווה קוסמופוליטן ועד לקוקטייל שוופס בפחית, בחנו עבורכם את המשקאות הכי חמים על המדפים לקראת הקיץ - שכבר נמצא כאןרונן פרלמוטר18.05.2025
לגמנו ובחרנו: הבירות הישראליות שכיף לחגוג איתן עצמאותלכבוד חג העצמאות הקרב ובא החלטנו להמליץ על ארבע מבשלות בירה ישראליות קטנות עם סיפור ציוני אמיתי, שעושות יופי של בירה שתתאים לכל חך • אז השנה, לצד כל הקשיים, נרים בגאווה ובשמחה כוס מלאה בירת קראפט מקומית רונן פרלמוטר28.04.2025
התיישנו טוב: יינות "רזרב" מומלצים לפסחבליל הסדר נשתה ארבע כוסות של יין משובח, שהשתמר, חיכה, התבגר והשתבח עד שהגיע זמנו • נייחל לשובם של אחינו החטופים, ונזכור את כל מי שאבדו לנו בדרך • בחנו עשרות יינות, שהמכנה המשותף שלהם הוא שהם מיועדים להתיישנות ארוכת טווח, "רזרב" • מכל המעולים שטעמנו - הבאנו לכם את המצטיינים במיוחדרונן פרלמוטר08.04.2025
30 עד 99 שקלים: היינות הכשרים הכי טובים לפסחחלצנו, מזגנו, הרחנו, טעמנו וגיבשנו את רשימת המומלצים שלנו, לפי רמות מחיר, כשהמשותף לכולם הוא שהם עולים פחות מ־100 שקלים • מסתבר שיש לא מעט אופציות, ולא רעות בכלל, בתקציב הזהרונן פרלמוטר03.04.2025
יותר ענבים, פחות זעם: היקבים המקומיים מציגים פריחה מחדשאחרי התמודדות עם אתגרים לא פשוטים שליוו אותו לאורך חודשי המלחמה הארוכים, ענף היין המקומי מגלה סימני התאוששות מרשימים • נפגשנו עם מנהלי יקבים שעובדיהם המשיכו לייצר גם כשהאזעקות ייללו מסביב, ושמענו מהם על ציונות, על המחויבות לאיכות גם בתקופה כזאת, ועל תרבות בילוי היין שלאט־לאט חוזרתרונן פרלמוטר02.04.2025