מחקר חדש מגלה: אנשים אוהבים לפרגן, ובוחרים בד"כ לשתף מידע המשפר את דימוים העצמי של אחרים – אך לא כאשר הם אינם אוהבים אותם. נעזרנו ב-Claude כדי לסכם את המסקנות.
חוקרים מהמרכז למדיניות ציבורית ע"ש אַנֶבֶּרְג (APPC) באוניברסיטת פנסילבניה ערכו סדרת ניסויים כדי לבחון באילו מצבים אנשים בוחרים לשתף מידע המשפר את האופן שבו אחרים רואים את עצמם, ובאילו לא. במחקר "שיפור אחרים באמצעות בחירת מידע: ביסוס התופעה ותנאיה המוקדמים", שפורסם לאחרונה בכתב העת Journal of Personality and Social Psychology, החוקרים שִי שֶן, אליסון ארל ודולורס אלבַּרַסין מציעים תובנה מדעית ראשונה מסוגה בתחום הזה של התנהגות ומוטיבציה אנושית.
המשתתפים במחקר התבקשו לדווח לזרים האם מבחן אישיות או אינטליגנציה שביצעו היה תקף או לא תקף. התוצאות הראו שהמשתתפים נטו לבחור לשתף מידע שיגרום לאחרים להרגיש טוב יותר עם עצמם: כאשר אדם ביצע את המבחן היטב, המשתתפים נטו לומר לו שהמבחן תקף; כאשר אדם ביצע את המבחן באופן גרוע, המשתתפים נטו לומר לו שהמבחן אינו תקף. מעניין לציין שהעדפה זו נמשכה גם כאשר המשתתפים ידעו שהמידע שהם משתפים אינו נכון.
עם זאת, כפי שציינו בפתיח, המחקר זיהה מצב אחד בולט שבו אנשים לא שיתפו מידע שמטרתו לשפר את הדימוי העצמי של האחר: כאשר הם תפסו את האדם השני כבלתי נחמד או כבעל תכונות "ראויות לגינוי". במצב זה, הנטייה לבחור מידע שיגרום לאחרים להרגיש טוב עם עצמם נעלמה לחלוטין. כלומר, כאשר אנשים אינם אוהבים מישהו, הם פחות מעוניינים לשתף מידע שיגרום לו להרגיש טוב יותר.
החוקרים מצאו גם שכאשר המשתתפים התבקשו במפורש לספק מידע מדויק, הם בחרו כמויות דומות של מידע מחמיא ולא מחמיא. עם זאת, גם במצב זה, הם מעולם לא בחרו יותר מידע לא מחמיא מאשר מחמיא, אפילו כאשר המידע הלא מחמיא היה מדויק.
"הבחירות של המשתתפים שלנו הונעו משיקולים חברתיים – הם רצו לשפר את הדימוי העצמי של אנשים אחרים כדי לגרום לשותפים שלהם להרגיש טוב. אבל זה היה נכון רק כאשר האחרים נתפסו כנחמדים או ניטרליים", אומר שן, המחבר הראשי של המחקר.
מה שמפתיע במיוחד הוא שהמחקר נערך בסביבה מקוונת אנונימית, שבה אנשים אינם מכירים את שותפיהם, ואמורים להיות פחות מודאגים מההשלכות של שיתוף המידע על מערכת היחסים. העובדה שאנשים עדיין חיפשו לשפר את הדימוי העצמי של אחרים מהווה תובנה חשובה על הטבע האנושי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו