איטליה חשפה חקיקה חדשה שמטרתה להסדיר ביקורות מקוונות על בתי מלון, מסעדות ואטרקציות תיירותיות כדי להילחם בביקורות מזויפות, מטעות וכאלו שמבוצעות בתשלום. על פי החוק המוצע, מבקרים יהיו חייבים לספק זיהוי תקף והוכחת ביקור תוך 15 יום מכתיבת הביקורת, להבטיח שרק צרכנים שאכן השתמשו בשירות או רכשו את המוצר יכולים להשאיר ביקורות.
החקיקה מחמירה את הכללים על ביקורות מקוונות כדי להילחם בתחרות לא הוגנת ומידע כוזב. היא אוסרת על קנייה ומכירה של ביקורות, גם בין יזמים למתווכים, והופכת ללא חוקית הצעת תמריצים למשפיענים עבור ביקורות חיוביות. רשות התחרות האיטלקית (Agcm) תפקח על הציות לכללים החדשים ותוכל להטיל סנקציות על הפרות.
הצעת החוק תאפשר לעסקים עליהם נכתבה ביקורת להגיב ולבקש מחיקה של ביקורות כוזבות, מטעות או מוגזמות.
"היום הזה מסמן צעד חשוב להגנה על העסקים שלנו. ביקורות, שהודות להתערבות הרגולטורית הזו יהיו למעשה אמיתיות, הן יסודיות להצלחת חברות ולאמון של צרכנים ותיירים" אמרה שרת התיירות של איטליה, דניאלה סנטנשה, על פי איל מסג'רו.
על פי סוכנות הידיעות האיטלקית ANSA ארגוני צרכנים במדינה בירכו על המהלך.
"ביקורות מזויפות הן בעיה לתחרות הוגנת בין חברות כי יכולה להיות להן השפעה גדולה על המכירות, והן גם בעיה לצרכנים שיכולים להיות מוטעים," אמר מיקלה קרוס, יו"ר ארגון הצרכנים Federconsumatori, על פי רויטרס.
החוק המוצע הוא הראשון מסוגו באירופה ועדיין זקוק לאישור פרלמנטרי כדי להיכנס לתוקף.
הצעת החוק כוללת גם אמצעים לשיפור הגישה לאשראי לעסקים קטנים ובינוניים, תיאום שרשראות אספקה בייצור, קידום חילופי דורות, והקלה על העסקת צעירים. היא מציגה תמריצי מס חדשים לחברות המצטרפות לחוזה רשתי, וביטול של מסים על רווחים שמיועדים למימון השקעות מתוכננות, לפי דיווח באיל ג'יורנלה.
אדולפו אורסו, שר בממשלת איטליה, הצהיר כי הצעת החוק מייצגת "נקודת מפנה למדיניות התעשייתית של המדינה". אורסו הגדיר את העסקים הקטנים והבינוניים כ"לב הפועם של הכלכלה הלאומית" של איטליה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו