7 טעויות שטבחים איטלקים בחיים לא יעשו - וכדאי שגם אתם תפסיקו

מנסים לשחזר בבית מתכון לפסטה מדהימה שאכלתם? יש כמה סיבות פשוטות שגורמות לכם לפספס ולהתרחק מהמקור • כך תצליחו להכין אוכל איטלקי מוצלח עם מספר כללי אצבע בסיסיים מהמטבח הכי טעים שיש

פסטה, הקפידו על הכללים. צילום: Getty Images

תהיתם פעם למה אוכל איטלקי טעים הרבה יותר באיטליה, או אפילו סתם במסעדה, מאשר במטבח הביתי שלכם? מדובר בשילוב של שלל גורמים, ביניהם חומרי גלם טריים, פסטות בעבודת יד ואווירה מיוחדת שמעניקה ערך מוסף לכל ארוחה.

טבחים ביתיים איטלקיים ומומחי בישול, חשפו בכתבה ב- Huffington Post את הטעויות הקריטיות באופן שבו רבים מבשלים וצורכים מאכלים איטלקיים ובהשראה איטלקית. אם תעקבו אחר הטיפים הבאים האוכל שלכם יהיה הרבה יותר טעים - גם אם אתם לא אוכלים אותו בטרטוריה קטנה בחופי אמאלפי.

לסנן אבל לא לשטוף, צילום: Getty Images

טעות 1: שטיפת הפסטה

מבחינת טבחים איטלקיים, שטיפת פסטה היא טעות חמורה. בעבר, לפני שהיו מגוון מותגים ואיכויות זמינות, פסטה קנויה שחררה הרבה עמילן, זו הסיבה שצרכנים התרגלו לשטוף את הפסטה שלהם. אבל עם זמינות של פסטות באיכות טובה יותר, שטיפה אינה הכרחית. רוטב ייתפס טוב יותר על פסטה שלא נשטפה וחלק מהמתכונים, כמו קאצ'יו א פאפה, אפילו קוראים להוסיף מעט ממי הפסטה לרוטב.

בנדיבות בבקשה, צילום: Gettyimages

טעות 2: התקמצנות על שמן זית

טבחים איטלקיים נדיבים מאוד בשמן זית. זהו הכלי שגורם לרוטב פסטה "להתחלב" ולהיצמד לכל חלקי הפסטה, והוא מעניק המון טעם. טעות נוספת לדבר המומחים, היא לקנותל שמן זית שאינו איכותי מספיק. השקיעו בשמן טרי ואיכותי וכבר תרגישו בהבדל.

אפשר להסתפק בפחות, צילום: Gettyimages

טעות 3: אתם מגזימים עם השום

הנה עובדה שתפוצץ לכם את המוח: לחם שום לא הומצא באיטליה. למעשה, בישול איטלקי מסורתי כולל כמויות קטנות של שום וכמעט ולא תמצאו מתכונים שכוללים שום ובצל יחד, פשוט כי מדובר בשני טעמים דומיננטיים ש"מתחרים" אחד בשני.

פחות שימורים בבקשה, צילום: המחשה - מידג'רני

טעות 4: שימוש במרכיבים באיכות ירודה

האוכל האיטלקי טעים יותר באיטליה כיוון שהוא עשוי ממרכיבים איכותיים. הודות לתקנות האיחוד האירופי, למזון במסעדות יש פחות תוספים וחומרים משמרים.  על ירקות משומרים נניח, יש איסור גורף. מתכונים שכוללים רוטב עגבניות יורכבו מעגבניות טריות בלבד, עשבי התיבול יגיעו מגינה ייעודית וכלל בסיס הוא טריות - ככל שחומרי הגלם טריים יותר, טעמם טוב יותר וזה יקל עליכם - פשוט כי לא יהיה צורך בתיקון טעמים ושימוש בתבלינים בכמויות גדולות.

להיזהר מבישול יתר, צילום: Getty Images

טעות 6: בישול יתר של הפסטה

טבחים איטלקים מפסיקים לבשל פסטה כשהיא עדיין ברמת אל דנטה והיא מעורבבת עם הרוטב בדיוק בנקודה בה שתי הישויות הופכות לאחת והפסטה מסיימת את הבישול. פסטה שתיכנס לרוטב כשהיא עשויה מדי, תקבל מרקם רך ורפוי שיגרום לאיטלקיים אמיתיים להזדעזע.

תשמרו את הגבינה לפיצה, צילום: יחצ

טעות 7: פשטות היא שם המשחק

בדיוק כמו שהקלישאה אומרת, באוכל האיטלקי פחות הוא יותר. ברוסקטה היא לחם קלוי עם שמן זית ומלח. לכל היותר, מוסיפים שום כתוש או שהיא מוגשת עם עגבניות טריות חתוכות. כאשר חומרי הגלם טובים, אין צורך בהרבה מהם כדי לייצר מנה מרשימה וטעימה ושילובים שהתגרלנו אליהם בארץ פשוט לא עוברים את המטבח האיטלקי. עוף לא יוגש בתוך פסטה, הסטייק יוגש כמנה נפרדת מהפולנטה ואת הכמויות הגדולות של הגבינה תשמרו לפיצה שלכם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר