X

10 דברים שלא כדאי לקנות בסופר, לפי מומחית על

בביקור הבא שלכם בסופרמרקט, עצרו רגע לפני שאתם שולחים יד לעבר ה"אורגני" וה"מוכן" • מרתה סטיוארט, המומחית האמריקאית לסגנון חיים בריא וניהול משק בית חכם מציעה זווית רעננה על המוצרים שרבים מאיתנו קונים מבלי לחשוב פעמיים – ושכדאי להימנע מהם כדי לשמור על איכות החיים והכיס

קרן מור בסט הצילומים של "קופה ראשית". צילום: עמי שומן

מרתה סטיוארט היא לא רק דמות מוכרת בכל בית אמריקאי, אלא גם סמל של מומחיות, תחכום והבנה מעמיקה של סגנון חיים איכותי. היא כתבה ספרים, השיקה מגזינים והקימה אתרי אינטרנט המוקדשים לכל מה שקשור לבישול, עיצוב פנים וגינון, ומוכרת כמובילת דעה בתחום. לכן, כשהיא מפרסמת את המלצותיה לגבי מוצרים שכדאי להתרחק מהם במכולת – כדאי להקשיב! אחרי הכול, היא יודעת דבר או שניים על חיסכון, איכות חיים ובחירות חכמות. אז הנה, 10 דברים לא לקנות בסופרמרקט שמצאנו בסיוע ChatGPT באתר הגברת הראשונה של משק הבית החכם: 


ירקות ופירות חתוכים מראש

אולי זה נראה כמו חיסכון בזמן, אך למעשה מדובר בהוצאה מיותרת ומסוכנת מבחינת איכות התוצרת. פרי וירק שנחתכים ומאוחסנים בקופסאות שקופות מאבדים את הערכים התזונתיים שלהם מהר יותר, מה שהופך אותם ליקרים ולאו דווקא בריאים. המלצת המומחים היא לרכוש תוצרת טרייה ולחתוך בבית.

הוצאה מיותרת ומסוכנת מבחינת איכות. פירות חתוכים בחנות, צילום: המחשה - מידג'רני

קופסאות שימורים עם פירות בסירופ

מפתה לפתוח קופסה ולהתפנק בקינוח מתוק? כנראה שלא. הפירות בקופסאות השימורים מכילים לרוב סירופ סוכר שאינו בריא וערכם התזונתי ירוד. אם כבר, עדיף לרכוש פירות טריים או קפואים ללא סוכר מוסף.

תערובות תיבול מוכנות

התערובות המוכנות מכילות כמות גבוהה של מלח, סוכר וחומרים משמרים, שהופכים את הארוחה לבריאה הרבה פחות. עדיף לקנות את התבלינים בנפרד ולשלב אותם במינונים המתאימים, דבר שיחסוך בכסף וישפר את איכות המזון.

משקאות מוגזים בבקבוקים

כן, שתיית סודה קרה יכולה להרגיש נהדר ביום חם, אבל זו הוצאה גדולה ובזבוז פלסטיק. יתרה מכך, המשקאות המוגזים הממותקים מסוכנים לבריאות ומשפיעים לרעה על המשקל ואיזון הסוכר בגוף. במקום, ניתן לשתות מים בטעמים ביתיים – זול ובריא יותר.

ממותקים ורעים לבריאות. משקאות המוגזים, צילום: המחשה - מידג'רני

עוגיות קנויות ואוכל מתועש

הן נמצאות כמעט בכל פינה במדפי הסופרמרקט, אבל העוגיות והממתקים התעשייתיים מלאים בסוכר, שומנים מוקשים וחומרים משמרים. הקנייה שלהם היא השקעה במוצר שמזיק לבריאות ולא מספק את התחושה הביתית שמאפה ביתי יכול להציע. עדיף להכין בבית עם מרכיבים בריאים יותר.

ביצים אורגניות ביוקר

האריזות הצבעוניות והיוקרתיות של ביצים אורגניות נראות מפתות, אך כדאי לדעת שביצים רגילות מספקות את אותם ערכים תזונתיים במקרה שלא מדובר בביצים עם מקור מוסמך לאורגניות. ההפרש במחיר משמעותי, אך אינו מצדיק בהכרח את האיכות הגבוהה שהאריזה מנסה לשדר.

המחיר אינו מצדיק בהכרח את האיכות המובטחת. ביצים אורגניות, צילום: המחשה - מידג'רני

מים בבקבוקים

המים הם מרכיב בסיסי וחשוב לתזונה היומיומית, אך קנייה קבועה של מים בבקבוקים אינה כלכלית וגם מזיקה לסביבה. ברוב המקומות מי הברז מספיקים לחלוטין לשתייה, וניתן להתקין פילטר מים אם יש צורך. כך אפשר לחסוך כסף ולהקטין את הצריכה של פלסטיק.

בצקים מוכנים

הבצקים המוכנים, כמו אלו שמשמשים לפיצה או פאי, עשירים בשומנים רווים, סוכרים ומייצבים. הם אמנם נוחים לשימוש, אך לא משתווים לבצק טרי שמכינים בבית. עם מעט השקעה ניתן ליצור בצק בריא בהרבה ולשלוט בכמויות הסוכר והשומן.

תוצרת בית תמיד עדיף. בצק,

רוטב סלט מוכן

בעוד שזה נוח, רוטבי הסלט במכולת בדרך כלל כוללים כמות עצומה של שומן, מלח וסוכר, שלא לדבר על חומרים משמרים ומייצבים. מתכון ביתי לרוטב סלט מנצח? בבקשה: שמן זית, חומץ בלסמי, לימון, חרדל גרגרים, שום כתוש, סילאן ותבלינים – קל, בריא וזול יותר.

עם כמות עצומה של שומן, מלח וסוכר. רוטבים מוכנים, צילום: המחשה - מידג'רני

פירות יבשים ומזוגגים בסוכר

פירות יבשים נראים כתוספת בריאה, אך רובם מכילים כמויות רבות של סוכר וחומרים משמרים. אם מעוניינים בפירות יבשים, כדאי לקנות כאלו שאינם מזוגגים בסוכר ולבדוק את מרכיבי המוצר על מנת להבטיח שלא מוסיפים להם תוספים לא בריאים.


לסיכום, כשמדובר בקניות מזון, חשוב לבחור בתבונה ולא להיגרר אחרי האריזות המפתות והנוחות שמציעים לנו בסופרמרקט. לעיתים קרובות מדובר במוצרים שלא רק שיגזלו מאיתנו כסף, אלא גם יפגעו בבריאותנו. מומלץ להקפיד על קניות חכמות, שיתמקדו בתוצרת טרייה וללא תוספות מיותרות.

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר