ארדן נגד פייסבוק: "חוסמת ישראלים בלי סיבה"

השר לביטחון הפנים התייחס הבוקר ב"גלי ישראל" לגל החסימות שהטילה פייסבוק נגד גולשים ישראלים • "מעדיפה למכור פרסום ולעשות כסף מלהשתיק הסתה וטרור" • שלוש אושיות רשת נחסמו אתמול

"מעדיפים לעשות כסף מפרסום במקום לעצור הסתה". ארדן // "מעדיפים לעשות כסף מפרסום במקום לעצור הסתה". ארדן

מסע החסימות הגדול של פייסבוק נגד גולשים ישראלים בעיצומו: אתמול (שלישי) חסמה הרשת החברתית שלוש אושיות רשת בגין "התבטאויות שלא תואמות את הסטנדרטים של הרשת", כדברי פייסבוק. 

אמיר חצרוני, דמות שנויה במחלוקת בפני עצמה, חזר לא מזמן מהרחקה כפויה מהרשת החברתית שנמשכה כחודש, ונחסם שוב למשך חודש, הפעם בגין סטטוסים ישנים שלא תאמו את המדיניות של פייסבוק. יותם זמרי נחסם ליממה על שבאחד הפוסטים שלו התייחס לגל הטרור המחודש וכתב בציניות: "היי פלשתינים מטומטמים, אם אתם רוצים להרוג אותנו עדיף אחרי החגים, כשאתם עושים את זה לפני רוב הסיכויים שתיפלו על מישהו שזה בא לו טוב".

פייסבוק, בתגובה לצמד המילים "פלשתינים מטומטמים", החליטו להעניש את זמרי ביממת הרחקה מהרשת. בתגובה החליטו גולשים ישראלים אחרים לכתוב במחאה "פלשתינים מטומטמים", חלקם נחסמו בעקבות הדברים.  רז ציפריס הורחק גם הוא למשך חודש בגין העלאת תמונה בה נראה טלאי צהוב עליו נכתב "שמאלן". 

נחסם כי כתב "פלשתינים מטומטמים". יותם זמרי // צילום: פייסבוק 

הבוקר התייחס השר ארדן בתכנית הרדיו של נעם פתחי ויותם זמרי עצמו ברדיו דרום וגלי ישראל על ההרחקה של גולשים ישראלים מהרשת החברתית, בעוד גולשים פלשתינים ואנטי ישראלים ממשיכים להפיץ ולשתף תכנים מסיתים: "זה ממחיש כמה הטיפול שלהם בפלטפורמה הוא לא רציני, לא מעמיק, הוא שטחי". 

ארדן, שבעצמו יצא בביקורת לפני מספר שבועות נגד פייסבוק הוסיף: "אין לי מושג ואני לא יודע אם להם יש מה הם סדרי העדיפויות. אני לא בטוח באמת שהחברה נמצאת בשלב שבו היא מספיק השקיעה בתחום הזה, אולי היא יותר השקיעה באיך לעשות כסף ולמכור פרסום?".

הרחקה שנייה תוך שבועיים. אמיר חצרוני // צילום: פייסבוק 

נחסם על שהעלה תמונה של טלאי צהוב עליו כתב "שמאלן". רז ציפריס // צילום: פייסבוק 

ארדן טען כי פייסבוק "מתחילה להבין שאם היא לא מאוד מהר תעשה סדר וסדרי עדיפויות שפויים שטרור למשל, תמיכה או הסתה לטרור זה הדבר שצריך להיות הכי דחוף ובראש סדר העדיפויות שלה, אז פשוט ממשלות ומדינות יתחילו לחוקק חוקים נגדה או להטיל עליה אחריות לתוצאות של מה שקורה על הרשת שלה". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר