משרד הבריאות מאיים לקנוס נוחתים שחוזרים ברכבת - אך לא מציע חלופות

בדיקת "ישראל היום": המבודדים שנוחתים בנתב"ג עולים ללא הפרעה לרכבת ולאוטובוסים, בדרכם לבתיהם • משרד הבריאות: "הם מורשים להשתמש רק במוניות, כאשר החלון פתוח"

שבים מחו"ל ממתינים לרכבת בנתב"ג , יוסי זליגר
שבים מחו"ל ממתינים לרכבת בנתב"ג, צילום: יוסי זליגר

נפתח בחוק היבש: משרד הבריאות החליט שהחוזרים מרוב מדינות העולם יחויבו להיכנס לבידוד בן שבוע מיום שני הקרוב, 16 באוגוסט. אך כבר כעת יש רשימה של עשרות מדינות שכל השבים מהן - לרבות מחוסנים - מחויבים בבידוד.

אלא שבביקור בנתב"ג אתמול גילינו תופעה מדאיגה: החוזרים אמנם מחויבים להיכנס לבידוד מלא של שבעה ימים בישראל, אך שום דבר לא מונע מהם לנסוע ברכבת או באוטובוס בחזרה הביתה. זאת, גם אם חלק מהחוזרים נושאים את נגיף הקורונה.

השבים מהחופשה מצטופפים עם עשרות ולעיתים גם עם מאות נוסעים בקרונות הרכבת, באוטובוסים ובתחנות. גם אם נניח שמרביתם היו עוזבים את נתב"ג ברכב פרטי - הרי שהיה נוצר פקק ענק, ובכלל - אין היערכות לטיפול בנוסעים החוזרים שטעונים בידוד.

במשרד הבריאות מאיימים בקנסות של 5,000 שקלים לנוסע שייתפס בתחבורה ציבורית בחזרה מנתב"ג, אך לא מציעים פתרונות למעט "נסיעה במונית". אלא שחזרה במונית לקצוות הארץ עולה מאות שקלים, שהאזרחים אמורים לשלם בעצמם.

במקביל, כ-3,000 ישראלים יצאו מתחילת השבוע לסיני, אף שמצרים מוגדרת מדינה בסיכון חמור, והחזרה ממנה מחייבת בידוד. גם במקרה הזה, החוזרים משתמשים בתחבורה הציבורית מאילת בדרך לבתיהם.

נוסעים שהגיעו לישראל ממדינות שמחייבות בידוד העידו שאיש לא בודק אם אותם חוזרים נמצאים בבידוד באזורים מופרדים מבני משפחותיהם. כששאלנו, כולם ענו שהם ייכנסו לבידוד לצד בני המשפחה שלא היו איתם בחו"ל, בעיקר בשל העובדה שאין להם יחידות נפרדות בבתיהם.

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "נוסעים המחויבים בבידוד מלא אינם מורשים להשתמש בתחבורה ציבורית, למעט במוניות, כאשר המבודד יושב מאחור עם חלונות פתוחים. נוסעים אשר יפרו את הנחיות הבידוד או ישתמשו בתחבורה ציבורית, ייקנסו בסכום של 5,000 שקלים".

במשרד התחבורה מסרו תגובה דומה, והוסיפו שהאיסור אינו חל על מחוסנים ומחלימים שחייבים בבידוד של 24 שעות או עד קבלת תוצאה שלילית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר