אפליקציה חדשה מציעה: שופינג מבלי להוציא שקל

יש לכם מוצר שאתם כבר לא צריכים? מעוניינים בפריט אחר ולא רוצים לבזבז כסף? יישומון Shareitt מאפשר להחליף מוצרי ביגוד, הנעלה, צעצועים, ספרים ועוד בצורה פשוטה ונוחה • לאפליקציה יש כבר עשרות אלפי משתמשים ויותר מ-140 אלף פריטים כבר נמסרו דרכה • היתרונות: חיסכון בכסף והקטנת הזיהום הסביבתי • כך זה עובד

אפליקציית "Shareitt" , באדיבות Shareitt
אפליקציית "Shareitt", צילום: באדיבות Shareitt

עולם הקניות אונליין תפס בשנים האחרונות חלק משמעותי במיוחד בחוויית הקניות שלנו, כשרבים מעדיפים לרכוש באינטרנט מאשר להגיע פיזית לחנויות. הבעיה - זה גורם לנו להוציא סכומים גדולים של כסף, על דברים שאנחנו לא בהכרח צריכים, ומביא לבזבוז של משאבים רבים וזיהום סביבתי עצום.

אז אם אתם אוהבים לרכוש אונליין, לא רוצים לבזבז כסף ואכפת לכם מהסביבה - מצאנו את הפתרון המושלם בשבילכם. אפליקציית Shareitt פותחת בפניכם מרקט פלייס ענקי שבו אתם יכולים לעשות שופינג מבלי להוציא כלל כסף, ועל הדרך גם לעשות משהו טוב ואקולוגי. מדובר בפלטפורמה של מוצרי יד שנייה, עם 12 קטגוריות שבה כל אחד יכול למסור פריטים שכבר אינם בשימוש ולבחור פריטים אחרים שהוא מעוניין בהם שמשתמשים אחרים העלו לאפליקציה.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected

      היישומון, מתוצרת כחול לבן, מאפשר לנו לחזור ל"עולם של פעם", להחיות את הקונספט של סחר החליפין, אבל עם הפלטפורמה החדשנית של ימינו - ופשוט להחליף פריטים, ללא שימוש בכסף. זה יכול להיות כל דבר: פריט שהזמנתם באינטרנט והוא לא מתאים, ספר שסיימתם לקרוא, צעצועים של הילדים שכבר גדלו, תחפושות שלא בשימוש משנים קודמות - והדוגמה הפופולרית ביותר: סתם עשיתם סדר בארון וגיליתם המון בגדים שאתם כבר לא לובשים.

      עולם היד שנייה ללא ספק הולך ומתרחב בשנים האחרונות, יחד עם המודעות שהולכת ועולה והצורך האקולוגי שתופס גם הוא כותרות. עם זאת, רבים מרגישים עדיין שיד שנייה זה תחום פחות נגיש שדורש יותר מאמץ - גם מבחינת המסירה או המכירה של הפריטים וגם בכל הנוגע לחוויית הקנייה. אז זהו שכבר לא! חנויות רבות מציעות פריטים יד שנייה בקנייה אונליין, ממש כמו הרשתות הגדולות. ואם אתם ממש רוצים להחליף פריטים - Shareitt מאפשרת את לעשות זאת בדרך נגישה וקלה.

      אז איך זה עובד? משתמשים פריטים ומעניקים להם שווי בנקודות בהתאם למחיר האמיתי שלהם
      בשקלים ובהתאם למצב הפריט. ככל שתעלו יותר פריטים ותמסרו אותם יהיו לכם יותר נקודות, בנוסף לנקודות במתנה שתקבלו בתהליך ההרשמה. עם הנקודות הללו, יכול כל משתמש לבקש איזה פריטים שהוא רק רוצה בתמורה לנקודות שצבר. את הנקודות אפשר לצבור גם באמצעות שיתוף חברים.

      כרגע יש ל-Shareitt כ-53,000 משתמשים בישראל, עם שאיפות להתפתח גם לחו"ל. עד כה כ-140,000 פריטים נמסרו והוחלפו בשווי כולל של 5 מיליון שקלים. מספר הפריטים הזמינים קרוב ל-47,000, וככל שמספר המשתמשים יגדל, כמות הפריטים צפויה גם היא לעלות בהתאם.

      מנכ"ל Shareitt מיקי מלול, צילום: באדיבות Shareitt

      "החזון שלנו הוא לייצר כלכלה שיתופית חדשה שתקום ותנוהל על ידי אנשים ובשביל אנשים. כזו שתעודד שימוש חוזר ותצמצם את הצריכה האינסופית שבה אנחנו נמצאים", אמר המנכ"ל ואחד ממייסדי Shareitt מיקי מלול. "השאיפה היא להביא למצב שבו בישראל ובכל העולם אנשים יוכלו להחליף את הפריטים שיש להם בבית והם לא משתמשים בהם, עם פריטים אחרים, רלוונטיים עבורם, וכל זה מבלי להוציא כסף".

      על הרעיון לאפליקציה הוא מספר: "הכל התחיל כשראיתי כמה פריטים יש לי ולאשתי שאינם בשימוש. פריטים משומשים אבל במצב מצוין, חלקם אפילו פריטים חדשים. הרעיון הזה קיבל תפנית חדה אחרי שהגיעו הילדים ונוספו עוד עשרות פריטים חדשים שהשתמשנו בהם מעט זמן בגלל קצב הגדילה של הילדים. מצאנו את עצמנו קונים עוד ועוד פריטים חדשים מבלי יכולת להחליף או למכור את מה שכבר יש לנו. לקח לנו מעט מאוד זמן להבין את הפוטנציאל שיכול להיות בהחלפה של הפריטים הללו עם פריטים אחרים, ומכאן הדרך הייתה קצרה להקמת החברה ופיתוח האפליקציה".

      כנראה שרובכם יכולים להזדהות עם הדברים, והתופעה הזו לא פוסחת על אף אחד. האפליקציה יכולה להוות פתרון נוסף ונגיש עבור מי שרוצים למנוע ייצור שמוביל לזיהום קשה, וגם רוצים לחסוך כסף, במיוחד בתקופה של עליות מחירים ושל משבר אקלים חריף. ב-Shareitt מדגישים: "המון פריטים שבסוף פשוט נזרקים או נטמנים באדמה ומזהמים אותה, את המים שלנו, את סביבת החיים שלנו. אנחנו מנסים לצמצם את הצריכה, לעודד שימוש חוזר ולהקטין את הנזקים, ותוך כדי לחסוך בעלויות - אפשר לעשות זאת מבלי להרוס או לוותר על החוויה הכיפית של קניות ושופינג".

      טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

      כדאי להכיר