קור ירושלמי של 6 מעלות קיבל היום (רביעי) את אלפי אנשי ההייטק והמשקיעים שהגיעו לוועידת OurCrowd שנערכה בבנייני האומה בירושלים. בכנס, הראשון שנערך מאז חתימת הסכמי אברהם, השתתפו לראשונה נציגים מאיחוד האמירויות ומרוקו.
את הוועידה, שנערכה לאחר הפסקה של שלוש שנים בעקבות משבר הקורונה, פתח נשיא המדינה יצחק הרצוג, שהתייחס בקצרה גם למשבר הפוליטי ולמחאת ההייטק נגד הרפורמה המשפטית שמובילה הממשלה.
צילום: יוני ריקנר
"מבטיח מאה אחוז מאמץ אך לא מבטיח מאה אחוז תוצאות", אמר הרצוג על מאמצי התיווך שלו בין הרשויות. עוד אמר הנשיא כי "אנו נמצאים בצומת דרכים קריטית בוויכוח לאומי על האופן שבו הדמוקרטיה שלנו בנויה. ואני חושב שהוויכוח הזה משקף גם הוא את רוח החדשנות הישראלית".
בשיחה עם "ישראל היום", אמר מייסד ומנכ"ל פלטפורמת ההשקעות OurCrowd ג'ון מדבד כי "ההייטק נקט עמדה אבל זה לא כל ההייטק. יש חילוקי דעות. כל מי שיגיד לי שהוא רוצה להעביר כסף לחו"ל, אני אגיד לו אל תעשה את זה. לא עם הכסף שלי". מדבד ציין עוד בהקשר למשבר הפוליטי חוקתי בישראל, כי "רוב המשקיעים לא יודעים בכלל על מה מדובר".
אמירה חריגה
דבריו של מדבד הם יוצאי דופן בשיח הציבורי הגלוי בהייטק הישראלי. מעטים הבכירים שהתבטאו ישירות בנושא, כמעט כולם בעד המחאה. למעט חריגים, אמירות נגד המחאה או בעד הרפורמה היו עד כה יוצאות דופן.
ביום שני התייחס לנושא מנכ"ל ומייסד צ'ק פוינט גיל שויד. במסיבת עיתונאים לרגל פרסום הדוחות השנתיים, אמר שויד "כי "צ׳ק פוינט חברה של כל העובדים שלה, וכל אחד יכול להביע בה את דעתו. לאחר שנשאל על אפשרות העברת כספים, או שיחות עם משקיעים בנושא, הדגיש שויד כי "עניין החזקת הכספים בישראל הוא לא נושא גדול כרגע. לא דיברנו עם המשקיעים שלנו בחודשיים האחרונים כי היינו בתקופה שקטה. במהלכה, אני עצמי לא מדבר איתם ישירות, אם זה לא על נושאים כלכליים, והם לא שאלו אותנו על כך. עד היום זה לא היה ביג אישיו".
בכיר אחר שהתבטא גם הוא באותו יום היה מייסד מובילאי אמנון שעשוע שכתב בלינקדין כי "מחיר הטעות ביישום רפורמה בלתי זהירה גדול מדי. אל תמהרו. עצרו. קחו את הזמן לחשוב, להתלבט, להתייעץ, לבחון את ההשלכות בלב פתוח ונפש חפצה. אלה החיים של כולנו".