חוסר ההצלחה של מאסק נמשך: ספינת החלל שלו התפוצצה באטמוספירה

המשגר הרב-שלבי מבית SpaceX החל במסלול חזרתו לכדור הארץ, אך לא הצליח להיכנס כמתוכנן - והתפוצץ באטמוספירה • למרות זאת, בחברה הגדירו את הניסוי כהצלחה

אב טיפוס של החללית Starship של חברת SpaceX  , אי.אף.פי
אב טיפוס של החללית Starship של חברת SpaceX . צילום: אי.אף.פי

היום (חמישי) בשעה 15:25 יצא לדרכו בהצלחה המשגר הרב-שלבי סטארשיפ (Starship) מטקסס, ארצות הברית. מדובר בשיגורו השלישי במספר של משגר הדגל מבית חברת SpaceX של אילון מאסק, עליה בונים בעולם כפריצת הדרך הגדולה של תחומי החלל והלוויינים.

כ-50 דקות לאחר ששהתה בחלל, סטארשיפ החלה במסלול חזרתה לכדור הארץ. בשלב החזרה, החללית לא הצליחה להיכנס כמתוכנן והתפוצצה באטמוספירה. יחד עם זאת, הניסוי הוגדר על ידי החברה כהצלחה שכן החללית הראתה התקדמות משמעותית בפן הטכנולוגי.

הפעם, ב-SpaceX קיוו שהניסוי יתעלה על קודמו והגדירו לשיגור זה מטרות רבות, זאת לאור העובדה כי מבחן הטיסה השלישי נועד להתבסס על מה שנלמד מטיסות קודמות.

לחללית יועדו מספר יעדים שאפתניים חדשים שכללו ניסוי בשלב הראשון להחזרת שני החלקים של המשגר לכדור הארץ, פתיחה וסגירת דלת המטען של סטארשיפ. עוד תכננו לבדוק לראשונה את הנעתם מחדש של המנועים בחלל ואת שינוי יעדי התרסקות החלקים לאוקיינוס ההודי.

ד"ר עידו ענתבי, לשעבר מנכ"ל SpaceIL וראש התוכנית לתואר שני בהנדסת מערכות באפקה: "המשגר סטארשיפ אמור לתת מענה להובלת מטענים גדולים ובכמויות גדולות לחלל, והוא חלק מאוד משמעותי בתוכניות החלל העתידיות גם כשמדובר על משימות ירח וגם על משימות במאדים".

ד"ר ענתבי הוסיף כי "מעבר לכך, סטארשיפ הוא המשגר הגדול והעוצמתי ביותר שנבנה עד היום בתהליך פיתוח שאופייני לתעשיות ופחות לסוכנויות חלל - הכוונה לביצוע שיגורים חלקיים וניסויים שמהם לומדים ומתקדמים הלאה, תהליך פיתוח המשלב ניסויי שיגור שמטרתם היא בחינה של שלבים שונים בתהליך. אני מניח שיבוצעו עוד מספר שיגורי ניסוי עד הגעה לתהליך שיגור תקין וראוי".

"התהליך יאפשר העברת מטענים של יותר מ-100 טון לחלל, וזהו הישג משמעותי מאוד וצעד קדימה בתוכניות החלל שתופסות תאוצה בשנים האחרונות", הוא מסכם.

אילון מאסק, צילום: רויטרס
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר