יותר יעיל מתרופות נוגדות דיכאון: הדרך שהחוקרים מצאו להגדלת האושר

כמעט חצי מהמשתתפים במחקר לא הסכימו לבצע את הפעולה הזו

איך מגדילים את האושר? , Halfpoint, שאטרסטוק
איך מגדילים את האושר?. צילום: Halfpoint, שאטרסטוק

מחקר חדש מאשר שהפחתת הזמן המוקדש לגישה לאינטרנט בטלפונים חכמים יכולה להפוך אנשים למאושרים ומרוכזים יותר. 

נח קסטלו ועמיתיו יצאו לקבוע האם גישה מתמדת לאינטרנט דרך טלפונים חכמים פוגעת ביכולות הקוגניטיביות וברווחה הנפשית.

צוות המחקר גייס 467 משתתפים דרך Prolific.co, מאגר עבודה מקוון. המשתתפים התבקשו להתקין אפליקציה על מכשירי האייפון שלהם שחסמה כל גישה לאינטרנט בטלפונים שלהם למשך שבועיים. מחצית מהקבוצה חוותה חסימת טלפונים במהלך השבועיים הראשונים בעוד המחצית השנייה שימשה כקבוצת ביקורת. לאחר שבועיים, הקבוצות החליפו תפקידים.

הניסוי הוכח כמאתגר עבור רבים. מתוך 467 המשתתפים שהסכימו להתקין את האפליקציה, רק 266 מימשו זאת, ורק 119 הפעילו את החסימה למשך לפחות 10 ימים. 

חסימת הגישה לאינטרנט הפחיתה את זמן המסך מממוצע של 314 דקות ביום ל-161 דקות ביום. ירידה זו הובילה לשיפורים ניכרים ברווחה הסובייקטיבית, בבריאות הנפשית, וביכולת הקשב המתמשך. השיפור בקשב היה שווה ערך למחיקת 10 שנים של ירידה קוגניטבית שקשורה לגיל. בנוסף, השיפור בתסמיני דיכאון היה גדול יותר מהאפקט הממוצע של תרופות נוגדות דיכאון פרמצבטיות.

עבור אלה שהאינטרנט שלהם נחסם במהלך השבועיים הראשונים, ההשפעות החיוביות נמשכו. רמות הרווחה הסובייקטיבית והבריאות הנפשית שלהם נשארו גבוהות משמעותית אפילו אחרי ארבעה שבועות, לאחר שבועיים של חזרה לשימוש מקוון.

החוקרים מאמינים שהניתוק מהאינטרנט הוביל לזמן מוגבר בעולם הלא מקוון, צריכת מדיה מופחתת, קישוריות חברתית מוגברת, שיפור בתחושת השליטה העצמית, ויותר שינה. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר