כמה באמת כדאי לאכול בארוחת הבוקר? מחקר חדש שנערך בספרד מספק תשובה מדויקת: אכילת 20-30 אחוז מהצריכה הקלורית היומית בבוקר משפרת משמעותית את מדדי הבריאות, מסייעת בהורדת משקל ומפחיתה את הסיכון למחלות לב. במחקר, שנערך במכון המחקר של בית החולים דל מאר בברצלונה ונמשך שלוש שנים, השתתפו 383 אנשים בגילאי 55-75 שסבלו מעודף משקל או השמנה.
הממצאים מראים כי משתתפים שצרכו 20-30 אחוז מהקלוריות היומיות בארוחת הבוקר הציגו תוצאות טובות יותר במספר מדדים משמעותיים: מדד מסת הגוף (BMI) שלהם היה נמוך ב-2-3.5 אחוזים, היקף המותניים קטן ב-2-4 אחוזים (המעיד על הפחתה בהשמנה בטנית), רמות השומנים בדם (טריגליצרידים) ירדו ב-9-18 אחוזים, ורמות הכולסטרול ה"טוב" (HDL) עלו ב-4-8.5 אחוזים.
האיכות חשובה לא פחות מהכמות
המחקר הדגיש כי לא רק הכמות קובעת, אלא גם איכות המזון. ארוחת בוקר איכותית, המכילה את המינון הנכון של חלבונים, שומנים בריאים, סיבים תזונתיים ומינרלים כמו אשלגן וברזל, תוך הימנעות מסוכרים ושומנים רוויים, הובילה לתוצאות מרשימות: היקף מותניים קטן ב-1.5 אחוזים, רמות השומנים בדם נמוכות ב-4 אחוזים, ורמות הכולסטרול הטוב גבוהות ב-3 אחוזים.
"ארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה ביותר ביום, אבל חשוב מה וכיצד אוכלים אותה", מסביר ד"ר אלברו הרנאז, חוקר במכון המחקר הספרדי. "אכילת כמויות מבוקרות - לא יותר מדי ולא פחות מדי - והבטחת הרכב תזונתי טוב הם קריטיים. הנתונים שלנו מראים שאיכות הארוחה קשורה לתוצאות טובות יותר במדדי בריאות הלב".
ד"ר מונטסה פיטו, מתאמת קבוצת המחקר לבריאות הלב ותזונה במכון, מדגישה כי הן הכמות המתאימה והן האיכות הם מפתח למניעת בעיות לב. לדבריה, "אישרנו שההמלצות התזונתיות לגבי איכות המזון היו יעילות בשיפור הבריאות לאורך זמן במבוגרים בסיכון גבוה למחלות לב".
החוקרת קרלה אלחנדרה פרז-וגה מסכמת: "קידום הרגלי ארוחת בוקר בריאה יכול לתרום להזדקנות בריאה על ידי הפחתת הסיכון למחלות מטבוליות (הנוגעות לחילוף חומרים) כרוניות, ובכך לשפר את איכות החיים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו