ים מדר החליט לשחק עם נבחרת ישראל בשני המשחקים החשובים במוקדמות אליפות העולם מול פולין ואסטוניה בשבוע הבא' ולא ייצא לליגת הקיץ של ה-NBA.
אנשי בוסטון סלטיקס לחצו מאוד בתקופה האחרונה על הרכז הישראלי המוכשר כדי שיבוא ויוביל את הקבוצה שלהם במשחקים בלאס וגאס, ומדר אף קיבל אישור מהנבחרת להיעדר מהמשחק השני מול אסטוניה, אך בימים האחרונה קיבל החלטה להישאר עם הנבחרת לשני המשחקים ולוותר על ליגת הקיץ.
מדר בן ה-21 סיים עונה ראשונה טובה במדי פרטיזן בלגרד אצל ז'ליקו אוברדוביץ', ופרט למשימות החשובות שמצפות לו עם הנבחרת בחודשים הקרובים, הוא רוצה לנצל את הקיץ כדי להגיע מוכן לעונת היורוליג המסקרנת שמצפה לו עם הקבוצה הסרבית.
השחקן השתתף היום (שישי) במשחק האימון של נבחרת ישראל שניצחה 66:89 את נבחרת העתודה וסיים עם הפלוס-מינוס השני בגובהו בנבחרת, 19+, לצד משחק הגנה משובח.
הנבחרת ניצחה בקלות, למרותה היעדרותם של תמיר בלאט ויובל זוסמן, שחקני אלופת גרמניה אלבא ברלין שזכו למנוחה. גם ג'ון דיברתולומיאו לא שיחק, כיוון שנחת רק אתמול (חמישי).
הרבו לקלוע לעתודה, בה מונה נועם דוברת לקפטן: גלעד לוי 16, רועי פריצקי 10, רינסקי 8.