גאבור הולמאי מהפועל ת"א (משמאל) במשחק הראשון. סנסציה. צילום: רויטרס

היום בו הפועל תל אביב המיסה את השלג הרוסי

במסע המופלא שלה בגביע אופ"א, בו נעצרה רק בשלב רבע הגמר, האדומה הדהימה את לוקומוטיב במוסקבה הקפואה • וגם: מי הוא ההולנדי שהפתיע את עולם הג'ודו? • ומתי האמריקנים ניסו להשתלט על ההוקי קרח? • המדור ההיסטורי

[object Object]

האדומים הורידו את הקטר הרוסי מהפסים המושלגים (4.12.2001)

כל עונה מוצלחת של קבוצה ישראלית במפעלים האירופיים נותנת לנו תחושת שייכות, הרגשה מרוממת שגם הכדורגל שלנו מסוגל לעמוד בשורה אחת עם קבוצות פאר או לפחות כאלה שהן חלק מהצמרת של היבשת הישנה. השבוע לפני 23 שנה, אחד המסעות הגדולים האלה הגיע לאחד משיאיו, וממש לא עצר את הקטר האדום של דרור קשטן.

אחרי שהפועל תל אביב כבר סימנה וי על צ'לסי (ובשלבים מוקדמים יותר על אררט ירבאן הארמנית וגזיינטפ הטורקית), היא התייצבה בשלב 32 האחרונות של גביע אופ"א לקרב כפול עם לוקומוטיב מוסקבה, שהתהדרה בכוכב צעיר עולה בשם מאראט איזמאילוב.

הוא אף כבש בבלומפילד במשחק הראשון, בו הפועל ניצחה 1:2 משערים של מילאן אוסטרץ' ואסי דומב, שכבש בדקה ה-89 את השער שהעניק להפועל יתרון מינימלי לקראת הגומלין. כעבור שבועיים, האדומים יצאו לכפור הרוסי. הטמפרטורות ירדו מתחת לאפס וחייבו את שחקני הקבוצה הישראלית ללבוש תרמי מתחת למדים וגם על הראש.

הניצחון הביתי המינימלי הפך את לוקומוטיב מוסקבה, גם בזכות תנאי מזג האוויר, לפייבוריטית. היא היתה צריכה 0:1 קטן כדי לעלות לשלב הבא, אבל למרות שזו היתה תוצאת הסיום, השער היחיד במשחק היה של אוסטרץ', כוכב אותו מסע, שסידר להפועל ניצחון כפול מול הרוסים ו-1:3 בסיכום. מכאן האדומים המשיכו לשמינית הגמר בו הדהימו את פארמה, ולבסוף נעצרו ברבע הגמר מול מילאן הגדולה, כל זאת אחרי פגרת החורף.

חיסינק (מימין) מול שונה בגמר אליפות העולם 1961. יום היסטורי בענף הג'ודו, צילום: Getty Images

 

לרגע הזה היפנים ההמומים לא ציפו (3.12.1961)

אמנויות לחימה תמיד יתחברו לנו עם המזרח הרחוק, עניין של מסורת, שבוודאי מתחבר עם ענף הג'ודו. בשנים האחרונות, לראות אלופים מכל מיני ארצות שאינן יפן – מולדת הענף – נחשבים לעניין של מה בכך, אבל השבוע לפני 63 שנה נפרצה תקרת הזכוכית הזאת.

זה קרה באליפות העולם של 1961, שנערכה בפריז, עת למעמד הגמר במשקל הפתוח התייצב האלוף המכהן, היפני כמובן, קוג'י שונה, לקרב מול ההולנדי הענק אנטון חיסינק, שהדהים את כולם וניצח את מי שעד אז ניצח בכל אליפויות העולם שהתקיימו (החל מ-1956). זה היה רגע בלתי נתפס, מכונן ממש, ששינה את פני הענף.

חיסינק, שהוסיף לעצמו עוד אליפות העולם, זכה גם בזהב האולימפי בהופעת הבכורה של הג'ודו במשחקים ב-1964. גם אז גבר בגמר על יריב יפני, אקיו קמינאגה.

בוסטון ברוינס מודל 1924. הרגיזו את הקנדים, צילום: NHL.COM

עידן הקרח הגיע לארצות הברית, וקנדה לא אהבה זאת (1.12.1924)

הוקי קרח, ואם תגידו אחרת סביר להניח שיסקלו אתכם בכדורי שלג, הוא קודם כל של קנדה. זו מולדתו והוא מהווה חלק בלתי נפרד מהתרבות של המדינה הצפון אמריקנית. למעשה מדובר בספורט הלאומי שלה, ואם יש משהו שהקנדים שונאים הוא – כל ניסיון של ארצות הברית לנכס אותו לעצמה. מן גאווה שכזו.

עם זאת הקנדים לא יכלו למנוע רגע אחד. השבוע לפני בדיוק 100 שנה, נערך לראשונה, במסגרת ליגת ה-NHL הצעירה, משחק ההוקי קרח הראשון על אדמת ארצות הברית, ולא רק זאת, הוא הסתיים בניצחון של קבוצה אמריקנית, בוסטון ברוינס, על יריבתה הקנדית, מונטריאול מארונס.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

התוצאה במשחק הצמוד היתה 1:2 לבוסטון שהתאוששה מספיגת שער שכבש צ'אק דינסמור בשליש הראשון, עם שני שערים – אחד בכל אחד משני השלישים הנוספים – של סמוקי האריס וקארסון קופר, שבישל את השער הראשון של הברוינס.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו