ח"כ מוסי רז | צילום: אורן בן חקון

תסתום היא אמרה לי, תסתום

התבטאויות בוטות של פוליטיקאים הן עניין כמעט יומיומי אצלנו • הזעזוע שמור בדרך כלל להתבטאויות שבאות מן הימין - זאת בשעה שהרוב המוחלט של ניבולי הפה שייך בימים אלה לצד השמאלי של המפה

בטח שמעתם שחבר הכנסת מוסי רז אמר לתלמיד בבית הספר בליך "תסתום את הפה".

את האמת אומר, לא ממש התעלפתי כששמעתי את ההתבטאות האלימה הזו, מפני שדברים כאלה קורים. כלומר, לא נעים לראות פוליטיקאי מאבד שליטה ובכלל לא נעים לשמוע התבטאות אלימה, לא כל שכן כלפי נער צעיר, אבל נו. קורה. פוליטיקאים הם בני אדם.

כל זה נכון למקום נורמלי ולשיח נורמלי. היות שאנחנו נמצאים במקום לא נורמלי שהשיח בו מקולקל מאוד, צריך לדבר, ולדבר הרבה, על ההתבטאות הזו של ח"כ מוסי רז.

אך לא על ההתבטאות צריך לדבר, אלא על ההדהוד התקשורתי שלה ועל האפקט שיש להתבטאות כזו על המאזין הישראלי. התבטאויות בוטות של פוליטיקאים הן עניין כמעט יומיומי אצלנו, ודווקא יש נטייה להזדעזע מהן. העניין הוא שהזעזוע שמור בדרך כלל להתבטאויות שבאות מן הימין, שם אפשר לשמוע על שפת ביבים ופרחיות ועל שפה נמוכה, וזאת בשעה שהרוב המוחלט של ניבולי הפה שייך בימים אלה לצד השמאלי של המפה. רק מן היומיים האחרונים אפשר להביא כדוגמה את ה"תסתום את הפה" של רז, את ההשוואות לגבלס ולסטלין של ליברמן ואת שלל ההתקפות הססגוניות של זהבה גלאון, שבאופן אישי מעוררת בי את הכאב והאכזבה הכי עמוקים. אז למה אכן לא נעות אמות הסיפים מקללה כזו?

והתשובה היא, פרט לצביעות ולמוסר הכפול של התקשורת, פסיכולוגית עמוקה, והיא קשורה למשהו שהיה קורה תמיד אצל זוג חברינו, כך לפחות לגרסת הבעל. כשהוא מדבר לא יפה זה כי הוא מ****. כשהיא מדברת לא יפה זה היה כי ההתנהגות שלו הביאה אותה לדבר לא יפה. כלומר, שהוא מ****. מה היתה תגובת מוסי רז להתבטאות הלא ראויה הזו? "בכל מקום שבו הכהניסטים יתפרעו, מרצ תהיה שם כדי לחסום אותם". מה שזה אומר, בעצם, זה שיש כאלה שמעצם מעמדם ודעתם כל מילה שיגידו היא בעצם צוף הדרים ומי קולון. אין דין "תסתום" אלים (של הימין) כדין "תסתום" חוסם (של השמאל). לא המילה היא הבעיה, לא ההקשר הוא הבעיה, ולא העובדה שמול עינינו נבחר ציבור שמאבד שליטה ומגדף ילד שמעצבן אותו. העניין היחיד הוא מיהו זה שמשמיע את הגידוף, ולאן הוא משתייך.

דודי אמסלם אומר "תסתום" כי הוא גס רוח מנבל פה שמדרדר את הפוליטיקה לתהומות, ומוסי רז שר "תסתום" כי הגיעו מים עד נפש וחייבים לעשות משהו. ומה שנורא הוא שהאוזן הישראלית, שחונכה שנים על האיוולת הזו, עושה פעמים רבות באופן אוטומטי את ההבדלה המזעזעת הזו. אחרת לא היתה כל הג'ורה, שזורמת כאן לאחרונה מאזור מרצ, עוברת בשתיקה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...