מועצת הביטחון של האו"ם מתכנסת בשעה זו לדון בדו"ח הארגון העולמי בנוגע למצב ההומניטרי בצפון רצועת עזה. שגריר ישראל באו"ם, דני דנון, צפוי לנאום בפני המועצה ולתקף את הטענות המועלות בדו"ח נגד ישראל.
בטרם הדיון אמר דנון בהצהרה לתקשורת כי "בתחילת הדיון סקר ריין פולסן, ראש ארגון המזון והחקלאות של האו"ם, את המצב ברצועת עזה. "אנחנו חייבים להציל חיים וזו המחויבות המוסרית שלנו. יש השלכות בלתי הפיכות למצב בעזה, ועלינו לפעול היום ולא מחר".
בהמשך הדיון ינאמו תת המזכ"ל לנושאים הומניטרים ולממלאת מקום ראש משרד האו״ם לתיאום עניינים הומניטריים ג׳ויס מסויה.
בתחילת הדיון, בירך את המינוי של מייק האקבי: "אני חושב שהוא יהיה שגריר נהדר למדינת ישראל
הוא מכיר טוב מאוד את המציאות בשטח, אני מאמין שהוא ביקר בישראל עשרות פעמים, הוא היה מבצע ביקור שנתי בישראל, והיה לי הכבוד ללוות אותו בביקוריו"
נציגת בריטניה: בריטניה מזהירה כי עזה נמצאת בקטסטרופה הומניטרית: מעל 43 אלף פלסטינים נהרגו, בתי חולים ותשתיות הושמדו, והמצב ההומניטרי בלתי נסבל. משלוחי הסיוע בחודש האחרון היו במספר הנמוך ביותר מאז תחילת המלחמה, כשמזון וסיוע נוסף תקועים בגבול.
הממשלה הבריטית מגנה בחומרה את הגבלות ישראל על הסיוע ההומניטרי ודורשת להציף את עזה בסיוע, כולל מזון, דלק ותרופות. לדבריה, המצב החמור ביותר הוא בצפון עזה, שם הרעב וחוסר הביטחון התזונתי במגמת עלייה. בריטניה קוראת לישראל לאפשר מעבר בטוח והפצה יעילה של סיוע הומניטרי, להפסיק צווי פינוי ולאפשר למשפחות לחזור הביתה. כמו כן, עליה לאפשר לעובדים ההומניטריים ולאונר"א לפעול בבטחה ובאופן אפקטיבי.
לטענת בריטניה, על ישראל לפעול על פי מחויבויותיה ככוח כובש. הם קוראים להפסקת אש מיידית, שחרור החטופים, וקוראים לקהילה הבינלאומית לפעול באופן מאוחד עם ישראל למניעת אסון הומניטרי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו