ארגון הטרור חיזבאללה עקב אחרי אנשי עסקים מישראל ודיפלומטים מארצות הברית בקולומביה - כך דווח אתמול (ראשון) בעיתון "אל-טיימפו", היוצא לאור במדינה הדרום-אמריקנית.
על פי הדיווחים, אחד מאנשי העסקים הישראלים היה דיפלומט בעברו. עוד נטען שאיש העסקים הישראלי זיהה שעוקבים אחריו והוא מולט מבוגוטה לתל אביב.
"לפי כחודשיים נדרשנו לטפל במצב שבו היינו חייבים ללכוד ולגרש שני פושעים של חיזבאללה שתכננו לבצע פשע בתוך קולומביה", סיפר שר ההגנה המקומי, דייגו מולאנו.
ברמה הביטחונית, הרשויות בעיר הבירה בוגוטה נאלצות לטפל באיום הטרור שמציבה איראן ושלוחותיה מבית ומחוץ. זה שנים מתגוררת בקולומביה קהילה גדולה של יותר מ-2 מיליון לבנונים. ואם לא די בכך, מדינת ונצואלה השכנה נחשבת לבסיס האם של כוח קודס של משמרות המהפכה באמריקה הלטינית.
שר ההגנה בקולומביה, דיאגו מולאנו, ציין בהקשר זה כי קיימת סכנה מצד חיזבאללה, שפועל בוונצואלה ומנהל קשרים עם סוחרי סמים. הוא הוסיף כי ארגוני טרור מאזור הגבול עם ונצואלה עלולים לפגוע בביטחון הלאומי.
אין זו הפעם הראשונה שבה קולומביה מאשימה את ונצואלה במתן חסות לארגוני טרור וגרילה שפועלים נגדה. מכאן שמרבית הגבול בין המדינות סגור כבר משנת 2015.
לפני שבוע בדיוק, שר ההגנה מולאנו ליווה את נשיא קולומביה איוון דוקה בביקורו בישראל, ואמר באופן שלא משתמע לשני פנים: "יש לנו אויב משותף באיראן ובחיזבאללה".
עם זאת, אתמול מולאנו דווקא ניסה לסייג את הדברים והסביר כי זה נאמר "בחיפזון". זאת לאור ביקורת שספג מטהרן, שלה יש יחסים דיפלומטיים מלאים עם קולומביה מאז שנת 1975.
שגריר איראן בבוגוטה, מוחמד עלי זיאזי, אמר כי "החרבת מערכת היחסים לא תועיל לאזרחים". מי שגם ניסה לסייג את הדברים נגד איראן הוא הנשיא דוקה שאמר כי "קולומביה לא משתמשת במונח 'אויב' כדי להגדיר מדינה. עם זאת, אין זה אומר שאין לנו חילוקי דעות עם איראן בסוגיות ספציפיות".
לקראית הכתבה באנגלית לחצו כאן