סין בצרות: בייג'ינג פרסמה את נתוני הצמיחה החלשים ביותר מזה שנה וחצי

שוק דיור שנמצא במשבר ודשדוש בצריכה הפרטית מעיבים על כלכלת הענק האסייתית • חבילת תמריצים ממשלתית ממשיכה להתעכב והמשקיעים בלחץ • מי שנפגע באורח הקשה ביותר מההאטה - העובדים החלשים ביותר

נמל סחורות במזרח סין , רויטרס
נמל סחורות במזרח סין. צילום: רויטרס

צרות של ענקים: סין הציגה את נתוני הצמיחה האיטיים ביותר מזה שנה וחצי, בשעה שבייג'ינג מתקשה לעורר את המגזר הפרטי במדינה לאחר שנה של ירידה בהוצאה הציבורית ומשבר מתמשך בתחום הנדל"ן.

בכירים בממשל בביג'ינג הביעו תקווה להגיע בשליש הנוכחי לשיעור צמיחה מעל חמישה אחוזים, אך הנתון הסופי שהתקבל מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה הוא 4.6 אחוזי צמיחה במשק הסיני, הנתון הנמוך ביותר שנמדד במדינה מאז תחילת שנת 2023, כשסין החלה להגיח מהגבלות הקורונה.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 2:13
Loaded: 2.95%
Stream Type LIVE
Remaining Time 2:13
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected
    • default, selected

    סין רשמה את נתוני הצמיחה החלשים ביותר מאז שנת 2023 // רויטרס

    אחת הסיבות לירידה בצמיחה היא אכזבה במדינה מהמתנה לשורת תמריצים ממשלתית, שאופיה והיקפה נותר לא ברור. התוצאה בקרב הציבור בסין היא דשדוש בהוצאות משקי הבית וירידה משמעותית בצריכת מוצרים מסוימים. מומחים בביג'ינג חוששים שישרידה נוספת בצריכה עלולה להביא לדיפלציה קשה.

    "אנחנו מחכים למידע נוסף על חבילת התמריצים הממשלתית", אומר ז'ייוויי ז'אנג, הכלכלן הראשי של חברת פינפוינט. "ייתכן שנצטרך להמתין עד נובמבר על מנת לקבל פרטים נוספים, זאת משום שתוצאות הבחירות בארצות הברית בוודאי ישפיעו על ההחלטה הסופית של בייג'ינג", אמר המומחה.

    בינתיים, ברחוב הסיני, מגזרים מסוימים סובלים יותר מההאטה הכלכלית מאחרים. תעשיית שליחויות המזון במדינה, שהתנפחה במהלך מגפת הקורונה להיות הגדולה מסוגה בעולם, נמצאת במשבר חריף שגורם למיליונים לאי יציבות תעסוקתית.

    שליחי מזון בסין, סבלו מירידה קשה בשכרם, צילום: איי.אף.פי

    בעוד אפליקציות המשלוחים הגדולות רשמו רווחים דמיוניים של מיליארדי דולרים מאז שנת 2022, רבים מהשליחים עצמם סובלים משחיקה הולכת וגוברת בשכרם, בשל התחרות העזה בתחום. לו שיאנג, שליח בן 20, מספר כי משכורתו החודשית ירדה במהלך השנה החולפת לבערך אלף דולרים לחודש, ירידה של כמעט חצי מהנתון לפני חמש שנים. הסטטיסטיקה מצביעה על כך ששיאנגאינו לבד, משכורתם של מיליוני שליחים ברחבי סין הצטמצמה משמעותית בשנתיים האחרונות, באופן המאיים על יכולתם להמשיך ולשרוד במקצוע.

    הירידה בהיקף ההזמנות, שמונעת ממשבר הצריכה הפרטית, הביאה חלק מהשליחים לסיכן חייהם ממש. "אני לא רוצה לעבור באור אדום, אני מעדיף להעביר את הארוחות בבטיחות, אבל אני גם חייב להתקיים", מודה שליח אחד בעילום שם בפני רשת החדשות CNN. "במצב הכלכלי הנוכחי, מרגיש שיש לי רק בחירות גרועות", הוא אומר.

    טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

    כדאי להכיר