סופו של עידן: נשיא אלג'יריה לשעבר, עבד אל-עזיז בותפליקה, מת הלילה והוא בן 84. בותפליקה שלט במדינה ביד רמה במשך שני עשורים עד שב-2019 איבד את השלטון בעקבות מחאה נגד כוונתו להמשיך לכהונה נוספת.
לפני שנבחר לנשיא, לחם במלחמת העצמאות האלג'יראית והיה אחד ממתכנני ההפיכה נגד נשיא אלג'יריה הראשון, אחמד בן בילה. כמו כן, כיהן כשר חוץ ואף שימש כנשיא העצרת הכללית של האו"ם.
הוא עלה לשלטון לראשונה ב-1999 כשנבחר כמועמד עצמאי ברוב של 74% מקולות הבוחרים. אלא שבותפליקה נהנה מתמיכת הצבא ומהעובדה שיתר המועמדים פרשו. ב-2004 נבחר בשנית ברוב של 85% מהקולות מול הרמטכ"ל לשעבר עלי בן פליס. אלא שגם כאן בותפליקה נהנה מתנאים נוחים למדיי: שליטה באמצעי התקשורת.
ב-2009 נבחר שוב ברוב גדול כאשר האופוזיציה מחרימה את הבחירות לחלוטין. מקרה דומה אירע ב-2014. ב-2019 כוונתו להתמודד לכהונה חמישית נתקלה בהפגנות המונים, שהובילו את ראשי הצבא לסלק אותו מהשלטון.
בשנים הראשונות לשלטונו, בותפליקה הביא לסיום מלחמת האזרחים האלג'יראית שהתחוללה בעיקר בין הצבא לקבוצות אסלאמיסטיות אחרי שמפלגה אסלאמיסטית ניצחה בבחירות. בותפליקה הוביל מדיניות של חנינות לחברי הארגונים שלא רצחו או אנסו והסגירו את נשקם. הוא אף הגיע להסכמות עם חלק מהארגונים על פירוק מנשק. עם זאת, נותרו תאי טרור שהמשיכו לפעול נגד השלטון.
בד בבד, אלג'יריה נותרה מדינה הנשלטת מאחורי הקלעים על ידי הצבא ושחופש הביטוי של אמצעי התקשורת שלה מוגבל. כך גם היחסים עם השכנה ממערב, מרוקו, נותרו מתוחים, בין היתר בשל הסיוע למחתרת הפוליסריו בסהרה המערבית. כך למשל, לאחרונה הכריזה המדינה על ניתוק היחסים עם מרוקו בשל תמיכה בארגוני טרור, ריגול והתבטאויות לכאורה של שר החוץ יאיר לפיד.
בבחירות 2019 ניצח במרוץ לנשיאות עבד אל-מג'יד תבון עם 58.1% מקולות הבוחרים. בבחירות אלה, נרשם זינוק משמעותי בשיעור ההצבעה ל-60%. עם זאת, תבון בעצמו הואשם בהיותו מועמד של הצבא. בהמשך כהונתו, דווח על דיכוי הפגנות ורדיפת עיתונאים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו