שחרורן של שלוש החטופות הישראליות, רומי גונן, אמילי דמארי ודורון שטיינברכר, הגיע לכותרות הראשיות של כל אמצעי התקשורת המרכזיים בעולם. ברוב אמצעי התקשורת העולמיים הוכנו כתבות נפרדות שהסבירו מי הן שלושת החטופות אשר שוחררו משבי החמאס.
"לה רפובליקה" האיטלקי דיווח על שחרורן של החטופות בשורת כתבות. הכותרת הראשית דיווחה כי "שלושת בנות הערובה הראשונות נמצאות בישראל". הצלב האדום מדווח כי "מצבן טוב". בכתבה מראים את תמונתה של אחת החטופות כאשר באחת משלושת הכתבות הראשיות באתר ישנו פרופיל על רומי, אמילי ודורון. כתבה אחרת מספרת את סיפורה של ארבל יהוד שהייתה אמורה, לכאורה, להשתחרר - אך נשארה לבינתיים בשבי.
ה"קוריירה דלה סרה" האיטלקי דיווח על שחרור שלושת החטופות והציג תמונה מכיכר החטופים תחת הכיתוב, "חיבוקים ומחיאות כפיים בקרב בני משפחה בתל אביב". גם האתר האיטלקי המוביל דיווח על סיפורה של ארבל יהוד. במקביל, האתר הקדיש כתבה לזכריה זוביידי ולשחרור 1,800 הטרוריסטים הפלשתינים.
גם הכותרת הראשית של "אל פאיס" הספרדי מדווחת כי החטופות שוחררו והן בדרכן לישראל. כתבה מרכזית אחרת באתר מדווחת על החגיגות בעזה. כתבה אחרת מדווחת על הנזק בעזה עם הכותרת "שישה מכל עשרה בתים בעזה ניזוקו".
באתר "אל מונדו" הספרדי הציגו תמונה שבה משוחררת אחת מהחטופות כשהיא מוקפת באנשי חמאס. כתבות אחרות באתר דיווחו על חזרת העקורים העזתיים לביתם עם טענות כי "ביתנו הפך למקום שאינו ראוי למגורים".
הבילד הגרמני הידוע בתמיכתו בישראל הקדיש את כל שלשת הכתבות המובילות שלו באתר לחטופות והחטופים הישראלים. הכתבה הראשית דיווחה על הבדיקות הרפואיות שהישראליות יעברו עם חזרתן ארצה, כשברקע תמונת התצפיתניות החטופות. כתבה אחרת עסקה בשחרור שלש החטופות, בעוד כתבה אחרונה הציגה את תמונתו של התינוק כפיר ביבס ו"המשחק המעוות שחמאס משחק עם התינוק החטוף כפיר". בתוך הכתבה נכתב כי "אף אחד לא יודע אם כפיר בן השנתיים עדיין חי".
ה"דר שפיגל" הגרמני שיתף תמונה של רומי, אמילי ודורון מתוך כיכר החטופים ודיווח על הגעתן חזרה לישראל. שתי כתבות ראשיות נוספות מתארות פרופיל של שלושת החטופות בעוד כתבה אחרת מדווחת על עזיבתו של איתמר בן גביר המכונה "השר מהימין הקיצוני" שעוזב את הקבינט הביטחוני בעקבות העסקה לשחרור החטופים.
ה"לה פריסיאן" הצרפתי דיווח כי "ביום שבו נכנסה הפסקת האש בין ישראל לחמאס לתוקף, בוצע השחרור הראשון של שלושה בנות הערובה הישראליות המוחזקות בעזה מאז 7 באוקטובר. במקביל, עשרות עצורים פלשתינים אמורים להשתחרר בתמורה".
ה"לה מונד" הצרפתי דיווח בכותרת הראשית שלו על "המבחן הראשון של הפסקת האש השברירית בין ישראל לחמאס", ועל כך שלאחר שחרור שלושת החטופות, ישראל נדרשת לשחרר כ-90 "אסירים" פלשתינים.
ה"גרדיאן" הבריטי מקדיש את כל הכתבות המרכזיות שלו באתר לעסקה בין ישראל לארגון הטרור חמאס. הכתבה המרכזית מדווחת על העסקה ומספקת דיווחים חיים על שחרור החטופות. כתבה אחרת מפרטת מי הן החטופות, בעוד כתבה נוספת מתארת את האופן שבו תתקיים העסקה בין הצדדים. כתבה נוספת מצטטת פלשתינים בעזה שמתארים את המצב הגרוע בעזה, וטור פרשנות של האתר מנסה לנתח האם הפסקת האש תחזיק מעמד.
ה"דיילי מייל" הבריטי מציג בכותרת הראשית את רגע שחרור החטופות ואת תמונותיהן ולא חוסך ביקורות לגבי רגע השחרור המאיים שבו החטופות הישראליות מוקפות על ידי המון אדם ופעילי טרור של חמאס. בהפניה לכתבה תוארו "סצנות כאוטיות כאשר שלוש בנות הערובה הראשונות משוחררות על ידי חמושים רעולי פנים של חמאס ומועברות לניידת של הצלב האדום: הבריטית אמילי דמארי, בת 28, ושתיים נוספות חוזרות הביתה לאחר 471 ימים בשבי".
"האוסטרליאן" דיווח בכותרת הראשית על שחרור החטופות תחת הכותרת "הן באות הבית - שלוש החטופות הראשונות בטוחות בישראל". ה"ניו יורק טיימס" האמריקני ציין בכותרת הראשית שלו כי, "השלב הראשוני של הפסקת האש בין ישראל לחמאס מעודד חגיגות". בטיימס הוסיפו כי "שלושה בני ערובה מתוך 33 בני ערובה ישראלים שוחררו. בתמורה, ישראל הסכימה לשחרר עשרות אסירים פלסטינים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו