ועדת הכלכלה בכנסת דנה היום (רביעי) בהצעת חוק הפרטת תאגיד השידור הישראלי. על פי ההצעה המדינה תפסיק לממן את התאגיד, מימון שעל פי שר התקשורת מגיע לכדי מיליארד שקלים בשנה, ונכסיו המרכזיים יוצעו למכירה.
דוד ביטן, יו"ר ועדת הכלכלה, אמר בדיון: "חוק הפרטת התאגיד לא יקודם בוועדה, צריך את השידור הציבורי".
במהלך הדיון החלו חילופי צעקות בין ח"כ טלי גוטליב לבין חברי אופוזיציה. ח"כ מרב כהן: "אני רוצה להפנות שאלה לשר התקשורת", שהשיב: "אני לא עונה לשאלות". כהן שאלה את קרעי "האם אתה מתכוון לכבד את פסיקת בג"ץ?". השר, כאמור, סרב להשיב. "אם שר במדינת לא מכבד את פסיקת בג"ץ, מה יגיד האזרח? אתם מתנהלים כמו חבורה של אנרכיסטים", טענה כהן.
הטענה מכוונת לצו על תנאי שהוציא בג"ץ בשבוע שעבר בעתירת עמותת הצלחה נגד ניסיונו קרעי לשנות את הרכב מועצת תאגיד השידור הציבורי כאן. בג"ץ דורש מרעי לנמק מדוע לא יאריך את כהונתם של חברי המועצה אותם הוא מעוניין להחליף.
קרעי: "יש כבר רשות אחת במדינה שחבריה חושבים שהם אדוני הארץ אבל הנושאים צריכים לבוא לדיון אם לא בוועדה הזו נמצא דרך אחרת. יש עוד הצעות חוק בנוגע להפרטת התאגיד שיגיעו לוועדת השרים לחקיקה אם לא זו תהייה הצעה אחרת". בעצם, קרעי מאיים על ביטן ורומז שהדיון יועבר מוועדת הכלכלה "נמצא דרך אחרת".
בוועדה סוכם כי החוק של ח"כ אריאל קלנר יקודם לדיווח שנתי. חוקי הרדיו לא יקודמו וימתינו להצעת חוק ממשלתית אחרי עבודה מקצועית. החוק של טלי גוטליב לא יקודם, שהעירה שהיא יכולה לקדם גם בדרכים אחרות.
הצעת החוק של קלנר מציעה לקבוע כי הדוחות הכספיים השנתיים והדוח השנתי על פעילותו של התאגיד יועברו לוועדת הכלכלה של הכנסת מדי שנה, עד יום ה-30 באפריל – חודש לאחר המועד האחרון להגשת הדוחות לשר התקשורת. עוד מוצע, כי ועדת הכלכלה של הכנסת תקיים מדי שנה דיון בעיקרי הדוחות לאחר הגשתם בהשתתפותם של יושב ראש המועצה והמנהל הכללי של התאגיד.
החוק של ח"כ אביחי בוארון יהיה בסיס לתיקונים לתאגיד ולא לפגיעה בעצמאות התקציב. לפי החוק של ח"כ בוארון החוק של ח"כ אביחי בוארון תקציב תאגיד השידור הציבורי ייקבע על ידי הממשלה, במקום מועצת התאגיד.
ארגון העיתונאים והעיתונאיות על ההצעה של ח"כ בוארון: "החלטת יו"ר ועדת הכלכלה דוד ביטן לדון בהצעת החוק שתכפיף את תאגיד השידור לממשלה - משמעותה השמדת השידור הציבורי והפיכתו לשידור פוליטי. אנו ניאבק בכך בכל האמצעים והכלים שעומדים לרשותנו, בשיתוף כל כלי התקשורת והעיתונאים בישראל".
מטה היצירה הישראלית מסר בתגובה: "הדיון שהתקיים היום בוועדת הכלכלה, העלה את הצורך בשמירה על עצמאות תאגיד השידור הציבורי. למרות ההצהרה של ח"כ דוד ביטן, לפיה הוועדה תדון בהצעת החוק של ח"כ בוארון להכפפת תקציב התאגיד תוך שמירה על עצמאותו, עדיין עומדים בפנינו אתגרים מהותיים בתחום השידור הציבורי והיצירה הישראלית. אסור לגעת בשקל מהתקציב שעל התאגיד להשקיע בהפקות מקור".
"מטה היצירה הישראלית קורא לשר קרעי למקד את מאמציו בקידום חוק השידורים, שהוא המהלך המרכזי והחשוב ביותר להבטחת עתיד היצירה הישראלית. הצורך בהגנה על היצירה הישראלית מחייב את כל הגורמים להתעלות מעל שיקולים פוליטיים ולהתמקד בקידום החוק שיבטיח הרחבת השקעה ביצירה הישראלית".
מטה המאבק ״חופשי בארצנו" מסר: ״אנו מברכים על הקפאת החקיקה נגד תאגיד השידור הציבורי. תקשורת חופשית היא אבן יסוד במדינה דמוקרטית. נמשיך לעקוב ולהיאבק נגד כל חקיקה המנסה לפגוע בתאגיד השידור ובעצמאותה של התקשורת. ברור לנו שלא מדובר בסוף פסוק ונמשיך להיאבק ככל שידרש״.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו