בבני ברק תכננו לקבל את המוחים עם עמדות כיבוד, במשטרה סירבו: "המפגינים לא מעוניינים"

בעירייה רתמו ארגונים מוכרים שיקבלו את פני המפגינים • המשטרה: "העמדת דוכנים לא נכללה בבקשת מארגני האירוע" • בכיר בהנהלת העיר ל"ישראל היום": "זו חוצפה, מישהו מתאר לעצמו שהיינו מבקשים להפגין בכיכר הבימה ודורשים לסגור את החנויות מסביב?!"

עיריית בני ברק רוצה "לארח" את המפגינים, צילום: אמיר טרקל, גדעון מרקוביץ'

בעיר בני ברק נערכים להגעת המפגינים מחר (חמישי) במסגרת "יום השיתוק הלאומי". בעירייה ביקשו לערוך קבלת פנים לבבית במיוחד. הם אספו שמונה ארגוני חסד מוכרים ותיאמו איתם הקמת עמדות כיבוד והסברה למפגינים שיגיעו לעיר. אלא שבמשטרה אסרו על הקמת הדוכנים במסלול שבו יעברו המוחים בטענה כי המפגינים לא מעוניינים בחיכוך הצדדים.

מאות דגלים בצעדה, צילום: שימוש לפי סעיף 27 א

בכירים בעיר נפגשו ביום שלישי בלילה לישיבה שבה דנו כיצד לקבל את המפגינים. בעירייה רתמו ארגונים מוכרים מאד כמו זק"א, איחוד הצלה, חברים לרפואה, עזר מציון, חב"ד, הידברות ומתנת חיים - שיקבלו את פני המפגינים, אך כאמור המשטרה מסרבת ודוחקת את הארגונים להקמת הדוכנים אך ורק במעגל שני ולא קרוב למסלול הצעדה של המפגינים.

בכיר בהנהלת העיר אמר ל"ישראל היום" כי "זו חוצפה שאין לתאר, זו העיר שלנו. הם מגיעים מבחוץ והמשטרה מרחיקה אותנו. מישהו מתאר לעצמו שהיינו מבקשים להפגין בכיכר הבימה ודורשים לסגור את החנויות מסביב?!"

מפגינים נגד הרפורמה המשפטית עם לשכת גיוס פיקטיבית בבני ברק, צילום: אמנון חורש

עוד הוסיף הבכיר ואמר כי "רצינו לנצל את המפגש ולהראות להם את היופי והחיבור. חב"ד רצו לחלק מצות, ארגוני ההצלה רצו לחלק מים למפגינים, אבל לא מאפשרים לנו לעשות את זה".

מהמשטרה נמסר: "סוגיית העמדת דוכנים לא נכללה בבקשת מארגני האירוע ואינה חלק מאישור תכנית התהלוכה".

בכירים בארגון ההפגנה אומרים כי הייתה בקשה לדוכני מים והם אמרו "בשמחה". אחרי זה ביקשו לשים לאורך כל השיירה אמבולנסים ואופנועים של זק"א וארגונים נוספים עם דוכני הסברה וזה "פחות מתאים", לדבריהם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר