יהיה איחוד? גלאון ומיכאלי | צילום: אורן בן חקון

"איחוד עם מרצ יוביל לירידה במספר המנדטים בגוש": דף המסרים של העבודה נחשף

אחרי שחתמו על הסכם עודפים, בעבודה הבהירו לח"כים: "לא נתאחד עם מרצ" • במפלגה ציינו כי איחוד עלול להביא את גוש נתניהו ל-61 מנדטים • הצביעו בסקר: האם יהיה איחוד בסופו של דבר?

"האיחוד יביא את יש עתיד 'לשתות' את המנדטים של מפלגות המרכז שמאל, זה מהלך פוליטי גרוע". במפלגת העבודה הפיצו דף מסרים לחברי הכנסת שבו הם מבקשים לחזור על המסר העיקרי שלפיו אין שום סיכוי לאיחוד עם מפלגת מרצ.

בדף המסרים ישנו גם מחקר מקיף שערכו במפלגה על אפשרות של איחוד עם מרצ. במסמך נכתב: "על פי ממצאים של מחקר עומק שקיבלנו היום, איחוד בין העבודה למרצ מביא לירידה במספר המנדטים הכולל בגוש". עוד נכתב כי: "ריצת שתי המפלגות (העבודה ומרצ) בנפרד מביאה יותר מנדטים לשתי המפלגות לעומת ריצה משותפת. איחוד בין העבודה למרצ מחזק את יש עתיד בשני מנדטים, אך במקביל מקטין את גוש השמאל מרכז". לטענתם "האיחוד גורם למנדט שלם של מצביעי מרצ שלא לצאת להצביע. בנוסף, האיחוד גורם להעברת מנדט לרשימה המשותפת".

יו"ר העבודה מרב מיכאלי בראיון מיוחד

האיחוד מסכן את הגוש. מיכאלי, צילום: אורן בן חקון

עפ"י המחקר, גוש מפלגות המרכז־שמאל יורד ל־59 מנדטים ומביא את גוש נתניהו ל־61. כלומר האיחוד הזה רע לגוש.

המסרים שהועברו לח"כים הם ברוח הדברים לפיהם: "איחוד בין המפלגות מוביל לאיבוד מנדטים ומכניס את הגוש כולו ל'אזור הסכנה', המהלך האחראי הוא לרוץ בנפרד. רק כך ניתן למקסם את מספר המנדטים של גוש המרכז שמאל", בנוסף נכתב כי: "בבחירות לכנסת ה־23, מרצ והעבודה רצו יחד וקיבלו 7 מנדטים. בבחירות הללו רצו בנפרד וקיבלו 13. העבר מלמד אותנו שזה מהלך פוליטי גרוע". עוד הדגישו לח"כים בדף המסרים כי: "האיחוד יביא את יש עתיד 'לשתות' את המנדטים של מפלגות המרכז שמאל (העבודה ומרצ) על ידי הטיית אסטרטגיית הקמפיין שמאלה, דבר שיוביל בהכרח לאיבוד מנדטים של אנשי מרכז בגוש".

עלולה לאבד מצביעים. זהבה גלאון, צילום: גדעון מרקוביץ'

בתוך כך אתמול חתמו שני יו"ר הסיעות של המפלגות, רם שפע (העבודה) ומיכל רוזין (מרצ) על הסכם עודפים עקרוני.

גורמים במפלגת העבודה סיפרו ל"ישראל היום" כי "הסכם העודפים סותם את הגולל על אפשרות של איחוד. ההסכם מאפשר לכל מפלגה לרוץ לבד ולקבל את הקולות שיגיעו במסגרת הסכם העודפים".

רם שפע ומיכל רוזין. חותמים על עודפים, צילום: ללא קרדיט

במרצ אמרו: "לא נחתם הסכם עודפים עם מפלגת העבודה. הגענו להסכמה עקרונית לחתימה על הסכם העודפים לאחר סגירת הרשימות אם לא תהיה ריצה משותפת".

הצביעו בסקר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...