בית הדין של הליכוד קיבל את העתירה של חברי המפלגה ואישר שחברי המחוזות ייבחרו על ידי מתפקדי הליכוד שרשומים באותו אזור, ולא על ידי חברי המרכז בלבד.
בעקבות כך הוגשה עתירה נגד ההחלטה, אך זו נדחתה על ידי בית הדין של הליכוד. על כן ההחלטה תישאר בעינה - ומי שיבחרו את חברי המחוזות יהיו מתפקדי הליכוד.
ההכרעה הזו היא מכה לח"כים שרצו להכניס אנשים שלהם דרך המחוזות בעזרת דילים בין חברי המרכז. מנגד, ההחלטה היא ניצחון לנתניהו, שחשש מהכנסת המתמודדים דרך המחוזות.
לפני הכרעת בית הדין של המפלגה, חברי הליכוד הגישו עתירה לשינוי שיטת הבחירות בפריימריז במשבצות של המחוזות, מה שגרר תגובות זועמות בין חברי המפלגה. לפי השיטה שאושרה בוועדת החוקה, קודם העתירה, את נציגי המחוזות יבחרו רק חברי מרכז הליכוד, שבנוסף יוכלו לסמן חמישה מתמודדים. אך כאמור, בית הדין של הליכוד אישר לשנות את השיטה הזו על פי העתירה שהוגשה.
לדוגמה, אם בעבר כל אחד מ-3,500 חברי מרכז הליכוד היה יכול לבחור חמישה מועמדים במחוזות מכל הארץ, לאחר השינוי - מועמד במחוז דן יוכל להיבחר על ידי כלל המתפקדים שרשומים במחוז.
מדובר במהלך שיחליש את כוחם של בעלי השליטה במרכז הליכוד ויעביר את הכוח לבחירת המתפקדים. המהלך צפוי לפגוע בישראל כץ ובדוד ביטן שתכננו להכניס דרך המחוזות פעילי ליכוד אשר מזוהים איתם בעזרת דילים בין חברי המרכז. מי שעוד מתנגד בתוקף למהלך הוא יו"ר מרכז הליכוד חיים כץ, שידוע גם כבעל כוח רב במרכז המפלגה.
חיים כץ ביקש להצטרף כמשיב לעתירה ואמר: "מדובר בניסיון פסול לחסל את המרכז במחטף שבועיים לפני יום הבוחר".
בסביבתו של חיים כץ אמרו: "השינוי לא בו פוגע אישית, כי הוא חזק גם בקרב המתפקדים במיקומים הריאליים כמו במחוזות דן והשפלה. הוא מתנגד לניסיון לעקר את הכוח של מרכז הליכוד".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו