שיראל אבוקרט ז"ל על רקע זירת הפיגוע בחדרה

"במקום להכיר את ישראל, אני הולך ישר להלוויה"

סימון אבוקרט הגיע מצרפת למסע היכרות - והתבשר על מות בת דודתו שיראל אבוקרט בפיגוע בחדרה • הוא לא מתכוון לעלות לארץ: "רוצה להיות קרוב למשפחתי, שרובה מתגוררת בצרפת"

"ציפיתי לטיול הזה הרבה זמן, אבל זו הפעם הראשונה שאני מגיע עם כל החברים שלי - ובמקום להכיר את ישראל, אני הולך משדה התעופה ישר להלוויה", כך אמר אתמול סימון אבוקרט, בן דודה של שיראל ז"ל, שנהרגה בפיגוע בחדרה שלשום.

סימון היה אחד מאלף תלמידי כיתות י"ב מ-20 בתי ספר יהודיים בצרפת, שנחתו בימים האחרונים למסע "שמיניסטים בכחול-לבן".

אבוקרט, שלומד בבית הספר אליאנס בפביון, סיפר: "זו לא הפעם הראשונה שלי בישראל, טוב לי שהחברים שלי שמחים שהם באים לישראל, אבל קשה לי לשמוח איתם".

דודה של הלוחמת שיראל אבוקרט ספד לה%3A "היא הייתה כולה לב" %2F%2F צילום%3A שמואל בוכריס

השבוע ציינו הקהילות היהודיות בצרפת עשור לרצח בבית הספר "אוצר התורה" בעיר טולוז. האירוע שטלטל את הקהילות בצרפת. רבים עזבו את המדינה והתחילו חיים חדשים בישראל, ובהם משפחתה של שיראל אבוקרט ז"ל. הוא עצמו דווקא לא מתכוון לעלות: "אני אוהב את המדינה וחושב ללמוד בישראל. רוב המשפחה שלי חיה בצרפת, ואני רוצה להיות קרוב אליהם".

עמוס חרמון, מנכ"ל "החוויה הישראלית", אמר ל"ישראל היום": "בשמם של התלמידים והמחנכים מצרפת ובשם סימון אבוקרט, אני רוצה לומר: אנחנו לא נכנעים לטרור וממשיכים בתוכנית שנועדה להכיר את ההיסטוריה של ישראל ואת אפשרויות הלימודים כאן, במטרה לחזק את הקשר של התלמידים עם מדינת ישראל".

שיראל אבוקרט ויזן פלאח, שעות לפני שנרצחו בפיגוע בחדרה, צילום: דוברות המשטרה
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...