מהדיווח, לזיהוי ולירי בסוף: שישה בני אדם נדקרו בשלושה מוקדים בחדרה מוקדם יותר היום (רביעי). האירוע החל ברחוב גיתית בעיר כשהחשוד רכוב על אופנוע דקר שני בני אדם. בפיגוע נפצעו שישה תושבים, מהם שניים באורח אנוש. את המחבל, אחמד ג'אברין, תושב אום אל פאחם בן 36, נטרל עדי נטף, מאבטח במקצועו.
בשיחה עם "ישראל היום" מספר עדי: "קיבלנו התראות על פיגוע בחדרה ברחוב הגיתית, ששם בני הקטן נמצא. התקשרתי לאשתי כדי שתהיה ערוכה להוציא אותו מהגן בו הוא שהה. בשיחת הטלפון ביננו, אישתי סיפרה לי שלא ניתן להיכנס לרחוב ושהוא מלא בניידות משטרה".
בני הזוג החליטו שייפגשו במשרדו של עדי שנמצא סמוך מאוד לרחוב בו אירע הפיגוע. כאשר אישתו מגיעה למשרד מתרבים הדיווחים על הימצאותו של מחבל נוסף במרחב. בשלב זה מספר עדי: "יצאנו אני ובעל המסעדה שלידי, ביצענו סקירה קטנה במרחב, כל אחד אייש עמדה מסויימת כדי שנוודא שהמרחב בטוח. אני לא חושב שמישהו מאיתנו בכלל חשב שזה יגיע לפה ושיהיה כאן פיגוע". הוא הוסיף: "תוך כדי שאנחנו שומרים על עירנות - כל אחד בצד שלו, שמעתי את המשטרה מגיעה מהחלק התחתון ברחוב. האינסטינקט הראשון היה לרוץ כדי לראות אם יש מישהו שמתקרב, כמובן שהאקדח טעון ודרוך במקומו. לא שלפתי את האקדח כדי שלא יחשבו בטעות שאני המחבל".
בשלב זה מתאר עדי כי בעלים של סופרמקט ברחוב ניסה להתעמת עם המחבל, אך הוא דקר את בעלי המרכול מעל עינו. עדי מסביר שגם בשלב זה הם לא ירו בנשק, ייתכן שבעקבות הלם כתוצאה מהאירוע. הם ראו את המחבל עומד בפינת הרחוב, לבוש במעיל וממלמל מספר קללות בערבית. בשלב זה עדי ושותפו צעקו לעבר המחבל מספר פעמים שיוריד את בגדיו העליונים ויישכב על הרצפה, המאבטחים דרכו את נשקם.
איש מילואים שנכח בזירה ירה שני כדורים באוויר, אך המחבל עדיין לא נשכב על הרצפה ולא הגיב. עדי, מאבטח במקצועו, מסביר שבאותה נקודת זמן הוא הבין: "זה או אני או הוא. כשראיתי שנורו שני כדורים באוויר וצעקנו לו שישכב על הרצפה והוא עדיין לא נרתע מזה יריתי כדור לרגלו של המחבל כדי להרתיע". לאחר מכן, הגיעו גם כוחות הביטחון לטיפול במחבל והמשיכו לזירת הפיגוע ההבאה בעיר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו