לאחר ששב משבי החמאס בעזה בתום 505 ימים: היום (שבת) שור השבי עומר שם טוב, השתחרר מבית החולים "בילינסון" ושב לביתו בהרצליה.
מבית החולים בילינסון נמסר כי שם טוב השתחרר שהשלים את הבדיקות הנדרשות. עם שחרורו יחל בתהליך שיקום יום בבילינסון. בהודעת בילינסון נכתב: "בית החולים יעמוד לרשותו של עומר ובני משפחתו והם ימשיכו לקבל את כל המעטפת הנדרשת להם. בבית החולים בילינסון נמשיך להיות מוכנים וערוכים, מתוך ההבנה שהמשימה לא תושלם עד אשר יחזרו כלל החטופים לביתם".
מאות אנשים הגיעו עם צאת השבת ליד ביתו של שם טוב בשכונת נווה עמל בהרצליה לקראת הגעתו. האנשים הרבים שהגיעו ליד ביתו הגיעו עם דגלי ישראל ושלטים עליהם נכתב: "עומר אוהבים אותך", "עם ישראל חי", "כמה טוב שבאת הביתה", "משפחת שם טוב הלב איתכם" ועוד. הם שרים "עם ישראל חי", "עוד יותר טוב" ועוד.
עומר שם טוב בדרך לביתו | ללא קרדיט
לאה, שהגיעה עטופה בדגל ישראל, אמרה: "באתי לפגוש את האהבה שלנו. הילד שלנו שהיה כל כך הרבה זמן בשבי. אנחנו שמחים שהוא חזר אלינו בריא ושלם". דוד אמר: "זה מאוד מרגש שעומר חוזר הביתה. באתי לראות אותו ולשמח אותו. שידע שכולנו חיכינו לו".
טלי אמרה: "מתרגשת מאוד לפגוש אותו. אני גרה לא רחוק ממנו אבל לא מכירה אותו באופן אישי. אני אמנם לא מכירה אותו אבל הוא כמו ילד שלי".
לפני מספר ימים הודה עומר גם לאורי דנינו ז''ל, ואמר עליו: "אורי דנינו, שהכרתי רק שעות בודדות לפני המסיבה, הגיע עם אור גדול ואנרגיות מדהימות. כמה שעות אחר כך, בתוך הכאוס, הוא הופיע כמו מלאך, בלי להסס לרגע. אורי, בזכותך אני כאן. אין לי מילים להודות לך. יהי זכרך ברוך".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו