מצפת ועד ירוחם: הקרבות הכי צמודים בבחירות המקומיות

בחולון מוטי ששון עלול לאבד את השלטון אחרי 30 שנה • בירוחם שתי נשים מתמודדות על הכיסא הנחשק • בצפת חרדי צפוי להיבחר לראשונה • ובחיפה הקרב צמוד • יומיים לבחירות, שמונה ערים • מעקב "ישראל היום"

קלפי בחירות. צילום: גדעון מרקוביץ'

ברוב הרשויות לא צפויות הפתעות באשר לתוצאות הבחירות המקומיות שיתקיימו ביום שלישי הקרוב, למעט בכמה ערים שהמתח בהן נוסק לגבהים חדשים. בחרנו להפנות את הזרקור אל כמה מהן.

ששון, אוחנה, קובי, יהב, צילום: גדעון מרקוביץ', נעמה שטרן, אורן בן חקון, אנצ'ו גוש/ג'יני

חיפה, העיר השלישית בגודלה, הולכת על פי הסקרים לסיבוב שני. ראשת העיר, עינת קליש רותם, אמנם אמרה בפודקאסט "העיר שלי" של "ישראל היום" כי היא לא מאמינה בסקרים שחוזים לה חמישה אחוזי תמיכה, אבל מי שצפוי להוביל הוא ראש העיר לשעבר יונה יהב. השאלה היא מי יתמודד מולו - מפקד מחוז הצפון במשטרה בדימוס יעקב בורובסקי או דוד עציוני. כל אחד מהם בטוח שהוא יכול להפתיע.

יונה יהב,

אחד מראשי הערים הוותיקים בישראל, מוטי ששון מחולון, מכהן בתפקיד מאז 1993(!). כעת הוא מנסה לקבל את אמון הציבור לקדנציה שביעית. לדבריו,  דווקא בזמן מלחמה "צריך ראש עיר עם ניסיון". על פי הסקרים, מי שמזנב בו הוא סגן ראש העירייה לשעבר, שי קינן, שמבטיח מהפך כמעט בכל תחום בעיר. מנגד יריביו (יש שישה מועמדים בעיר) טוענים כי הוא עלול להפוך את העיר לדתית יותר. לכך הוא עונה: "חולון תישאר ליברלית ופתוחה".

מוטי ששון, צילום: גדעון מרקוביץ'

בראשות עיריית צפת צפוי לראשונה אי פעם אחרי הבחירות לעמוד חרדי. הציבור החרדי, כך נראה, מאוחד הפעם סביב המועמד יוסי קקון, שמבקש להדיח את ראש העיר המכהן, שוקי אוחנה. קקון, מנכ"ל המועצה המקומית רכסים לשעבר, הונחת על ידי יו"ר ש"ס, אריה דרעי. אבל יש שאומרים כי אוחנה הצליח בחמש השנים האחרונות לאחד את כל הקהילות החרדיות בעיר, המהוות 50% מהתושבים - דווקא נגדו. השאלה היא אם התושבים ייצאו להצביע למרות המצב הביטחוני והמורל הנמוך.

 

החלטה אחת של בג"ץ טרפה את הקלפים בטבריה ופתחה את מערכת הבחירות לתחרות. תשעה שופטים פסקו כי "חוק טבריה" לא יחול בבחירות הקרובות. המשמעות היא שמקורבו של דרעי, יו"ר הוועדה הקרואה, בועז יוסף, לא יכול היה להתמודד בבחירות לראשות העיר. כיום בעיר ארבעה מועמדים, הבולט בהם הוא ראש העיר לשעבר רון קובי, שיצא בחריפות נגד התחרדות העיר. הוא מתמודד מול הנציג של דרעי, מנכ"ל מוסדות קבר רבי מאיר בעל הנס, יוסי נבעה. כמו בצפת, גם בטבריה לציבור החרדי יהיה משקל משמעותי בתוצאה הסופית.

רון קובי, צילום: אורן בן חקון

רימון ויריות ברהט

נדרים עד לירוחם. מבין שלושת המועמדים, ראשת העיר טל אוחנה, ראשת האופוזיציה נילי אהרון וחבר המועצה אילן אלמקייס - נראה שהקרב על הכיסא יהיה בין שתי הנשים. אהרון, שקיבלה את תמיכת הליכוד, הפסידה לאוחנה בבחירות בשנת 2018, אבל לאחרונה הציגה סקרים שלפיהם היא מנצחת. אוחנה אמרה מנגד כי מי שינצח הוא מי שיקבל את תמיכת הקהילה החרדית. "בצניעות, היה לי תפקוד מצוין במלחמה והוא לא שיפר את מצבי", היא אומרת. "הוא די דומה למה שהיה קודם".

טל אוחנה,

במאי השנה הודיע ראש עיריית רהט לשעבר, פאיז אבו סהיבאן, כי לא יתמודד בבחירות. מי שהצטרף למרוץ הוא ראש העיר הוותיק טלאל אל-קרינאווי, שמתמודד נגד ראש העיר המכהן, עטא אבו מדיעם. באוגוסט אשתקד ירו לעבר ביתו של אבו מדיעם, ויממה לאחר מכן הונח רימון בחצר הבית. שני המועמדים כמובן מעמידים בראש מצעי הבחירות שלהם את הביטחון האישי, אבל אפילו במשטרה נערכים לעימותים בין חמולות במגזר ביום הבחירות.

נמל אשדוד (ארכיון). קרב על המצביעים, צילום: קוקו

על פי אחד הסקרים שנערכו באשדוד , ראש העיר מאז 2008, יחיאל לסרי, מוביל עם כמעט 30%. שיעור התמיכה הזה בהכרח מוביל לסיבוב שני בעיר. אז, הוא עשוי להתמודד מול הלן גלבר, שנמצאת מאחוריו עם 20.3%. סקרים אחרים מנבאים לו ניצחון בסיבוב הראשון בשל פרישתם של שניים: ברק סרי וראש רשימת ש"ס בעיר, אבי אמסלם, שהצהיר כי יתמוך בלסרי לראשות העיר. גלבר טוענת כי "בשל חתונת הכסף של לסרי עם ש"ס ואגודת ישראל, ואחרי 15 שנה של דשדוש, על המצביעים לאחד כוחות ולהכריע בבחירות בסיבוב הראשון". והיא מזהירה: "מי שלא יצטרף - יימנה עם מחריבי העיר".

עיריית ערד, צילום: דודו גרינשפן

ראש עיריית ערד, ניסן בן חמו - המכהן בתפקיד מאז 2015, מתמודד מול יריב חדש ולא צפוי, יאיר מעיין - מי ששימש עד לאחרונה מנכ"ל הרשות לפיתוח והתיישבות הבדואים בנגב. מעיין, שמקבל את התמיכה של חסידות גור, המהווה 35% מתושבי העיר, מביא את הבחירות לסף רתיחה. שלושת המועמדים האחרים נמצאים הרחק מאחור בסקרים. מה שיקבע את תוצאות הבחירות הוא שיעור ההצבעה. אם החילונים ייצאו להצביע, אז יש סיכוי לראש העיר לזכות בקדנציה שלישית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר