מתכננים טיול אחרי צבא ולא רוצים לעבוד בעבודה מועדפת - אלה התוכניות של המשתחררים החדשים, כפי שעולה מסקר החיילים הגדול של האגף והקרן לחיילים משוחררים במשרד הביטחון.
מתוצאות הסקר עולה כי רק חמישית מהחיילים מתכננים לעבוד בעבודה מועדפת המוצעת על ידי המדינה למשתחררים. 64% מחיילי צה"ל מתכוונים להתחיל בלימודים אקדמיים בתום השירות ו־43% מהם ירצו להשתלב בענף ההייטק. אף שהענף חווה בימים אלה לא מעט קשיים, הוא עדיין מפתה את הרוצים להשתלב בו במשכורות גבוהות ובתנאי עבודה טובים.
המשתחררים נשאלו לגבי כוונתם להשתלב בעבודה מועדפת המיועדת למסיימי שירות בצה"ל ושירות לאומי, במקצועות כמו תעשייה, בנייה, מלונאות ותחנות דלק. עבודה זו מזכה את העובדים בה במענק של כ־10,000 ש' אם יתמידו בה חצי שנה, אולם רק 20% מהנשאלים השיבו כי הם מתכוונים לעבוד בעבודה מועדפת בתום שירותם. מתוך אלה - 38% יעדיפו עבודה מועדפת בבתי מלון או על ספינות נוסעים.
הסקר מספק הצצה לשאיפות ולהעדפות של המשוחררים מצה"ל ומשירות לאומי ומציגים נתונים מפתיעים: מחצית מהנשאלים ציינו שהם מתכננים טיול אחרי הצבא, רובם במזרח הרחוק (38%) או בדרום אמריקה (31%). 64% מהנשאלים ענו כי הם מתכננים להתחיל ללמוד באקדמיה. 43% ירצו להשתלב בתחום ההייטק. 15% יפנו למקצועות הרפואה או למקצועות טיפוליים.
הכשרה למקצועות ההייטק
הסקר נערך באמצעות חברת "דיאלוג" בקרב 440 חיילים לקראת שחרור, חיילים משוחררים ומסיימי שירות לאומי אזרחי, במדגם אקראי המייצג את האוכלוסייה הנדגמת.
האגף והקרן לחיילים משוחררים במשרד הביטחון השיקו בימים אלה קמפיין שמנגיש לחיילים משוחררים את זכויותיהם בשלושה תחומים: מענק ופיקדון אישי; לימודים, הכשרות ומלגות; וייעוץ והכוונה המלווים את היוצאים לאזרחות בדרכם החדשה.
ב־2022 הוענקו לחיילים משוחררים עשרות אלפי מענקי שחרור ופיקדונות אישיים בהיקף של יותר מ־2 מיליארד שקלים. עד כה הוענקו ללוחמים/ות משוחררים ולאוכלוסיות ייחודיות 20 אלף מלגות "ממדים ללימודים".
1,200 לוחמים יעברו השנה הכשרה ייעודית למקצועות ההייטק, וכ־30 אלף מפגשי ייעוץ נערכו עם המשוחררים כדי לספק להם מעטפת תמיכה.
אייל הנס, מנהל הקרן לחיילים משוחררים: "האגף והקרן רואים חשיבות רבה בהנגשת המידע למשתחררות ולמשתחררים כדי שיממשו את ההטבות המגיעות להם וישתלבו באזרחות בקלות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו