בג"ץ דחה היום (שני) את העתירה של סנגוריו של המחבל נזמי אבו בכר, שדרש לפתוח את קברו של לוחם סיירת גולני עמית בן יגאל ז"ל, שנפל במאי 2020 לאחר שהמחבל השליך על ראשו סלע בכפר יעבד.
סנגוריו של המחבל טענו כי היות שבן יגאל ז"ל נקבר יחד עם הקסדה בשל חומרת ואופי הפציעה, פתיחת הקבר והוצאת הקסדה תשפוך אור על אופי וסיבת המוות. לטענתם, מדובר בחומר ראיות חשוב ובכוונתם להוכיח כי עמית לא נהרג בגלל השלכת האבן והפגיעה אלא מסיבה אחרת.
כנגד אבו בכר הוגש כתב אישום בעבירות של גרימת מוות בכוונה (המקבילה לעבירת הרצח בדין הצבאי) ושיבוש הליכי משפט.
רב סמל עמית בן יגאל הובא למנוחות // צילום: Newsenders
ארגון יד לבנים ביקש להצטרף לדיון. יו"ר הארגון, אלי בן שם, אמר: "אני מברך את בית המשפט העליון על ההחלטה החשובה שמנעה תקדים מסוכן של פתיחת קברי חיילי צה"ל ופגיעה במשפחות השכולות".
קודם לכן אמר: "היום אנחנו עדים לטרור חדש - טרור משפטי. צורת הטרור החדשה תלבש גלימה, כתבי טענות ובקשה שכל תכליתה להיראות משפט אבל היא לא. מדובר בסוג חדש של טרור לטעמנו, כזה המבקש לפגוע במשפחות השכולות.
"היום בבוקר יטענו שני עורכי דין ערבים ישראלים המקבלים את המימון ישירות מהרשות הפלשתינית ומהמשרד לענייני אסירים. מחבל זרק מגג הבניין חצי לבנת בטון לעבר חיילי צה"ל, וזו פגעה באופן ישיר בראשו של עמית וגרמה לו לחבלת ראש קשה וכתוצאה מכך, למותו".
כזכור, התקרית אירעה בזמן יציאה רגלית של הכוח שהגיע לעצור ארבעה מבוקשים בטרור. מחקירת התקרית עלה כי לעבר הכוח הושלכו כמה אבנים כשהראשונה שבהן פגעה בין רגליו של בן יגאל לבין רגלי חברו. לאחר שהביט למעלה פגע בפניו חלק מבלוק שיש שהושלך על ידי המחבל מגג המבנה והרג אותו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו