כתב אישום הוגש היום (רביעי) בבית הדין הצבאי נגד חמישה חיילי מילואים בגין התעללות חמורה בעציר ביטחוני במתקן שדה תימן. על פי כתב האישום, החיילים, ששירתו במתקן החקירות הצבאי, ביצעו סדרה של מעשי אלימות קשים שהסתיימו בפציעתו הקשה של העציר. העבירה המיוחסת להם היא התעללות בנסיבות מחמירות בצוותא. העונש המקסימלי שלה הוא עד 7 שנות מאסר.
על פי כתב האישום, הלוחמים התעללו בעציר במשך כ-15 דקות, במהלכן היכו את העציר, דרכו על גופו, גררו אותו על הרצפה והפעילו עליו "אקדח טייזר". כתוצאה מהמעשים, נגרמו לעציר פציעות חמורות שהצריכו פינוי לבית החולים ואשפוז ממושך.
"נקודת שפל נוספת בתולדות הפרקליטות הצבאית"
עורכי הדין עדי קידר, משה פולסקי ונתי רום מארגון "חוננו", המייצגים שניים מחמשת לוחמי כוח 100 נגדם הוגש כתב אישום, תקפו בחריפות את החלטת הפרקליטות הצבאית להגיש כתבי אישום נגד הלוחמים. הסנגורים כינו את כתב האישום "נקודת שפל נוספת בתולדות הפרקליטות הצבאית" וטענו כי החקירה הייתה "מגמתית ומזוהמת".
לדברי הסנגורים, למרות שבשימוע הצליחו להפריך את החשדות לעבירות מין שיוחסו תחילה ללוחמים, עדיין לא היה מקום להגשת כתב האישום כלל. הם קראו לבית הדין הצבאי "להתנתק מהחיבור הטבעי" לגורמי התביעה ולקבוע כי הנאשמים לא עברו עבירה, במטרה "להחזיר במעט את כבודם שנרמס".
"לאחר חצי שנה של רדיפה משפטית הגישה הבוקר הפרקליטות הצבאית כתבי אישום נגד חמישה לוחמי כוח 100 אשר שירתו בבסיס שדה תימן וחושדים בפגיעה במחבל נוח'בה אשר שימש במפקד פלוגה בג'באליה. נזכיר כי הלוחמים שהופקדו לשמור על מרצחי החמאס נקראו לבצע חיפוש על מחבל נוח'בה מסוכן אשר תקף את הלוחמים במהלך החיפוש" נמסר מטעם הארגון.
לדברים אלה הצטרף גם עו״ד אפרים דמרי, המייצג שני נאשמים נוספים בפרשה: ״מתכונת הגשת כתב האישום מחייבת עוד היום, לא מחר, עוד היום, הקמת וועדת חקירה חיצונית שתבדוק את כל הגורמים שהיו מעורבים בפרשה זו- החל מהיועצת המשפטית לממשלה, פרקליט המדינה, הפצ"רית וכל גורם אחר שהיה מעורב בהליך החקירתי הבזוי הזה".
"מי יפצה את מדינת ישראל, את צה"ל, את החיילים האמיצים שלנו ואת הנאשמים על העוול ועל הנזק הבלתי ניתן לתיקון שנגרם להם? מי יתקן את הנזק שנגרם לביטחון המדינה עקב פרסום הפרשה כפי שפורסמה כמעשה אונס של חיילנו האמיצים?", הוסיף עו"ד דמרי.
גם הסנגורים של מפקד צוות כוח 100 בפרשת שדה תימן, עוה"ד אל"מ (במיל) אבי עמירם ועוה"ד סרן ליאור פורת, תקפו את החלטת הפרקליטות הצבאית להגיש כתב אישום נגד מרשם. לדבריהם, "עלילת הדם" בדבר אינוס קבוצתי ומעשי סדום שיוחסה ללוחמים בחקירה "התפוגגה כלא הייתה", וההדלפות הזדוניות, לרבות סרטון שלטענתם היה "מבושל ומזויף", גרמו נזק עצום הן למרשם והן לחיילי צה"ל ולביטחון המדינה.
הסנגורים הדגישו כי כתב האישום הוגש "בדרך של מחטף", יממה בלבד לאחר שביקשו מהפרקליטות להשהות את ההליכים עד לסיום בדיקת ההדלפות. לטענתם, הם הציגו במהלך השימוע טיעונים כבדי משקל השוללים את האישומים הנותרים של חבלה חמורה והתעללות, ו"אין ספק כי בעת שיתבררו העובדות בהליך, גם האישומים שנותרו ירדו מסדר היום".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו