"ניתוק מוחלט מהציבור וממה שקורה ברחוב", כך תקפו גורמים משטרה שנכחו היום (שני) בכנס השנתי של האגף לחקירות ומודיעין את נאומו של פרקליט המדינה, עמית איסמן, שהוקדש לחובת המשטרה להילחם בשחיתות הציבורית.
"הוא נשא את נאום ה'מארי אנטואנט' של פרקליט המדינה", אמרו ל"ישראל היום" גורמים שנכחו בכנס אליו הגיעו היועצת המשפטית לממשלה וממלא מקום נציב שרות המדינה.
בעוד דבריה של היועצת המשפטית לממשלה נגעו בסמכויותיו של השר לבטחון לאומי והאיסור שחל על להתערב בפעילות המבצעית המשטרתית, נאומו של פרקליט המדינה עסק בשחיתות השלטונית.
"משטרת ישראל חייבת לתעדף את הטיפול בעבירות השחיתות השלטונית, הן מהבחינה המודיעינית והן מהבחינה החקירתית", אמר איסמן, והדגיש כי "מתוך ההבנה של חשיבות הטיפול בתופעה חמורה זו, תיקים אלה תועדפו על ידינו בפרקליטות המדינה".
איסמן הדגיש כי תיקי השחיתות השלטונית מפוקחים באופן אישי על ידו ועל ידי היועצת המשפטית לממשלה, והוסיף כי "משטרת ישראל חייבת לתעדף את הטיפול בעבירות השחיתות השלטונית, הן מהבחינה המודיעינית והן מהבחינה החקירתית".
בנאומו שיגר איסמן עקיצה לעבר אנשי החקירות כשאמר: "חשיפת עבירות בכלל, ועבירות שחיתות שלטונית בפרט, חייבת להיעשות על ידי משטרת ישראל ולא על ידי תחקירים עיתונאיים, טובים ככל שיהיו״. הכוונה הייתה, ככל הנראה, לתחקיר "המקור" על שרה נתניהו.
דבריו של איסמן צרמו לכמה מהנוכחים בכנס, שבשיחה עם "ישראל היום" השמיעו ביקורת חריפה על דבריו: "שיא בנרצחים לחודש ינואר, והוא מדבר נאום שלם על שחיתות שילטונית. זה מראה על ניתוק מוחלט מהציבור ומה שקורה ברחוב. שום מילה על פשיעה בחברה הערבית, אף מילה על כלי החקירה הטכנולוגיים שנלקחו מהמשטרה, ועוד.
"מצער מאוד שאת נאומו הקדיש הפרקליט לתחקירים עיתונאים אבל גם הוא יודע ששהחלטות לגביהם מתקבלות בצורה לא מאוזנת. מי שמדבר על הצורך להילחם בשחיתות צריך להסביר מדוע עד היום ׳תיק מנדלבליט׳ עדיין פתוח".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו