בית המשפט המחוזי קבע דיון בעתירה שהוגשה נגד היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, בנוגע לבקשת חופש מידע שלא נענתה על ידה.
העתירה, שהוגשה על ידי ארגון "חותם" וארגון "בוחרים במשפחה", ביקשה לקבל נתונים אודות מספר המקרים בהם סירבו היועצים המשפטיים לממשלה בשבע השנים האחרונות להעניק ייצוג משפטי למשרדי הממשלה בעתירות לבג"ץ.
הבקשה הוגשה על רקע טענות חוזרות מצד ראש הממשלה בנימין נתניהו וגורמים בכירים נוספים במערכת הפוליטית לפיהן היועמ"שית נוקטת בגישה לעומתית כלפי הממשלה. מטרת הבקשה הייתה לבחון אם חל שינוי משמעותי במספר המקרים בהם נמנע ייצוג משפטי לממשלה תחת כהנותה של בהרב-מיארה, בהשוואה לקודמיה בתפקיד.
על פי חוק חופש המידע, יש להשיב לבקשות מסוג זה תוך 30 יום, עם אפשרות הארכה של 60 יום נוספים. לאחר שחלף המועד ולא התקבל המידע המבוקש, הוגשה עתירה מנהלית לבית המשפט המחוזי באמצעות עו"ד אריאל דוד אפללו.
בית המשפט הקציב שבועיים למתן תגובה, אולם משרדה של היועמ"שית הגיש את תגובתו באיחור, וביקש לדחות את העתירה על הסף. בית המשפט המחוזי קבע כי יתקיים דיון בנושא.
בארגון "חותם" הגיבו: ״התנהלות היועמ"שית מעלה תהיות קשות. הציבור זכאי לדעת האם אכן חל שינוי דרמטי בגישת הייעוץ המשפטי לממשלה תחת כהנותה של בהרב-מיארה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו