תינוק בבית חולים (אילוסטרציה). צילום: Getty Images

יזם תהליך פונדקאות, ולאחר שלתינוק התגלו מומים - ניסה להתנער מאבהותו

בית המשפט לענייני משפחה קבע כי יש להשלים בדיקת אבהות לתינוק, שנמצא כרגע בבית חולים במקסיקו ללא שם או אזרחות • "הקטין עלול להיוותר ללא גורם שאחראי לשמירה על טובתו ועל קבלת טיפול רפואי הולם", קבעה השופטת מיכל סער בהחלטתה

[object Object]

בית המשפט לענייני משפחה קבע בשבוע שעבר כי יש להשלים הליך בירור אבהות, חרף התנגדות האב הביולוגי המיועד שביקש למחוק את התביעה שהוא עצמו הגיש. זאת לאחר שהתגלו מומים אצל התינוק שנולד בהליך פונדקאות במקסיקו.

התינוק, שכיום מאושפז בבית חולים במקסיקו ללא שם וללא אזרחות, נולד עם מומים בכליות, בראש ובלב. האב, שיזם את הליך הפונדקאות, הגיש תחילה בקשה לבירור אבהות אך ביקש למחוק אותה לאחר גילוי המומים.

התינוק נולד עם מומים בכליות, בראש ובלב., צילום: gettyimages

"ככל שהליך בירור האבהות לא יושלם, התינוק שנולד יוותר ללא אב ידוע. נוסיף לכך כי הקטין עלול להיוותר ללא גורם שאחראי לשמירה על טובתו ועל קבלת טיפול רפואי הולם", קבעה השופטת מיכל סער בהחלטתה.

בית המשפט התייחס בחומרה לניסיון להתנער מהאחריות והדגיש כי "קיימת למבקש אחריות כלפי הקטין להשלמת ההליך בו החל, ואין לאפשר לו למנוע באמצעות בקשתו את בירור מקורותיו הגנטיים של הקטין, אשר הגיע לעולם ביוזמת המבקש, וזאת אך ורק בשל לידתו המוקדמת ומצבו הרפואי הנטען של הקטין".

טובת הקטין מחייבת בדיקה

האפוטרופס לדין והיועמ"שית שיוצגה על ידי עו״ד ענת גלעדי בינדר ועו״ד דניאל יואלי טייטלמן מפרקליטות מחוז מרכז, תמכו בעמדה כי טובת הקטין מחייבת את ביצוע הבדיקה, בשל חשיבותה הן להיבט הטיפול הרפואי והן לקבלת זכויות נוספות.

בית המשפט לענייני משפחה בתל אביב, צילום: יהושע יוסף

השופטת דחתה את טענות האב בדבר אי-סדרים בהליך הפונדקאות והורתה על השלמת בדיקת האבהות במקסיקו, תוך השוואה לדגימה שכבר נלקחה מהאב המיועד בבית החולים שיבא.  "דווקא ביצוע בדיקת האבהות עשויה לסלק חשש זה ולהבהיר האם המבקש הוא אכן אביו של הקטין. לקטין שמורה הזכות שלא להיחשב לבן בלי אב ידוע, אלא לדרוש לדעת מי אביו, במיוחד נוכח מצבו הרפואי המורכב".

בסיום ההחלטה, הורה בית המשפט על השלמת בדיקת האבהות במקסיקו, תוך השוואה לדגימה שכבר נלקחה מהאב המיועד בבית החולים שיבא בישראל. הבדיקה תיערך בנוכחות נציג דיפלומטי ישראלי, ותוצאותיה יוגשו לבית המשפט באופן חסוי תוך 20 יום. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו